Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Літературно-музичний вечір до 8 березня в бібліотеці

Відлуння свята
10.03.2020

4 березня в затишній бібліотечній вітальні відбулося святкове засідання літературно-мистецького клубу «Роксолана», яке було присвячене найпрекраснішій, найчарівнішій половині людства – Її Величності Жінці. Споконвіку все починалося з неї, вона була святою, її обожнювали, оспівували у своїх поезіях Данте і Петрарка, Шекспір і Пушкін, Шевченко і Франко. Пензлі найталановитіших художників слугували цій красі, бо усе найдорожче, що є у житті – щастя, радість, кохання – пов’язане з жінкою.

 На святковий захід до бібліотеки завітали  начальник відділу розвитку культури та туризму виконавчого комітету Баштанської міської ради С. В. Березовська, представник громадської організації «Центр розвитку місцевої демократії Голос громади»  Ірина Соломська, члени клубу, партнери та  друзі бібліотеки.

Особливий, піднесений настрій панував в бібліотечній книгозбірні того весняного вечора, звучала музика – Анатолій Грицюк програвав на фортепіано знайомі всім мелодії. Захід розпочався з презентації чудової виставки картин «Весняний вернісаж», яку представили  члени клубу – талановиті художники Василь Шведов, Володимир Гребьонкін та Олександр Бондаренко. Всіх присутніх приємно вразили прекрасні полотна, присвячені  жінці, весні, любові. Ця виставка стала приємним подарунком-сюрпризом жінкам від художників-чоловіків до свята 8 Березня.

Ведуча заходу Ірина Озерова проникливо читала  поетичні та прозові присвяти відомих та невідомих поетів представницям прекрасної статі, які і створювали гарний настрій в учасників клубу.

Справжню насолоду подарували  присутнім  талановиті співаки - Анатолій Грицюк, Юрій Мельник, Микола Кушнір, Валентина Стоянова, Любов Курочкіна, Лариса Шулюк, Ангеліна Макаринець. Бурхливі оплески та крики «браво» не вщухали від вдячних «роксоланівців» під час виконання чудових пісень, багато з яких підхоплював весь зал. Просто дивовижні музичні композиції представили присутнім неперевершені музиканти –віртуози Олександр Сушицький, Ігор Османов та Лариса Шулюк.

Ніжно й щемливо, натхненно й урочисто лунали поезії з вуст Василя та Наталії Шведових, Валентини Юр’євої, Катерини Сушицької, Ірини Соломської, Володимира Гребьонкіна, Таміли Кривенко, Миколи Веремія, в яких звучали радість, сум, кохання, вірність та звеличування жінки.

За солодким столом члени клубу ділилися своїми враженнями, дякували організаторів за справжнє свято та завершили  спілкування  ліричними піснями.

Новини на цю ж тему

Ігротека в бібліотеці «Почитаємо, пограємо»

Великою популярністю у юних відвідувачів Баштанської публічної бібліотеки користується ігрова кімната, яка віднедавна з’явилась у книгозбірні завдяки спонсорській допомозі міжнародної гуманітарної організації Save the Сhildren.
Новини
28.09.2023

Презентація виставки-естафети «Хто вони, остарбайтери?» та книги «Горизонти пам’яті»

18 липня у Баштанській публічній бібліотеці відбулася презентація пересувної виставки-естафети «Хто вони, остарбайтери?», а також презентація книги «Горизонти пам’яті».
Події
18.07.2023

Завершальний концерт «Мистецька артилерія!» в Баштанці!

30 травня у Баштанці на площі перед міським Будинком культури відбувся завершальний концерт у рамках культурно-патріотичного проєкту «Мистецька артилерія» − Разом до Перемоги!».
Новини
30.05.2023

У Баштанці відбулася презентація розмовного клубу «Ріка»

Сьогодні, 18 травня, в Баштанській публічній бібліотеці відбулось особливе, перше засідання розмовного клубу «РІКА», присвячене Дню вишиванки. Це культурно-просвітницький проєкт, яких представила громадська організація «Десяте квітня», і відтепер він функціонуватиме в нашому місті.
Події
18.05.2023

Вітаємо переможців конкурсу «Музей очима дітей»

Сьогодні, 9 травня 2023 року, в приміщенні Баштанського краєзнавчого музею відбулося засідання журі з визначення переможців конкурсу дитячого малюнку «Музей очима дітей», який проходив з 1березня по 1травня 2023 року та приурочений Міжнародному дню музеїв, який відзначається 18 травня.
Новини
09.05.2023

У Баштанці відбулась виставка до 170-річного ювілею Миколи Аркаса

Сьогодні, 25 квітня, у Баштанському краєзнавчому музеї відбулось відкриття виставки на якій було представлено комплексну експозицію з оригінальними речами Миколи Аркаса.
Заходи
25.04.2023

Дитяча точка «Спільно» від UNICEF тепер у Баштанці!

Сьогодні, 10 квітня, відбулося офіційне відкриття дитячої точки «Спільно» від UNICEF, яка розташувалася в міському Будинку культури.
Новини
10.04.2023

У Миколаєві відкрилася виставка майстрів декоративно-ужиткового мистецтва Баштанської громади

23 березня в Миколаївському обласному центрі народної творчості відкрилась виставка двох наших майстринь – Наталі Руденко з с. Новопавлівка та Олени Шарафутдінової з с. Добре.
Новини
24.03.2023

Проєкт «Ви ще не читаєте? – Тоді ми йдемо до вас»

Баштанська публічна бібліотека у ці непрості воєнні часи продовжує започаткований нею проєкт «Ви ще не читаєте? – Тоді ми йдемо до вас», який має на меті відродження традицій читання, популяризацію книги, діяльності та послуг бібліотеки, залучення нових користувачів до книгозбірні.
Новини
25.05.2022

Мовний калейдоскоп в публічній бібліотеці

Цього дня у дитячому відділі Баштанської публічної бібліотеки проведено мовний калейдоскоп «Нас єднає рідна мова», на який завітали учні 3-В класу ОЗЗСО №1 з вчителем Рещіковець В.О.
Заходи
21.02.2022

Бібліотека як популяризатор української мови

Обласний методичний день
Заходи
17.02.2022

Година веселих розваг до Дня святого Валентина в публічній бібліотеці

14 лютого у всьому світі відзначають День святого Валентина – одне з найромантичніших свят року. А щоб діти добре запам’ятали цей захід, бібліотекарі запропонували їм годину веселих розваг «Від серця до серця».
Заходи
14.02.2022

Засідання молодіжного клубу «Арт-Грані» в бібліотеці

Романтичну сторінку «В обіймах кохання» відкрила бібліотекар Валентина Стоянова. Вона провела всіх присутніх історичною стежиною виникнення найромантичнішого свята Дня закоханих та розповіла про традиції його святкування у світі.
Заходи
12.02.2022

Друге засідання робочої групи щодо актуалізації статуту територіальної громади

4 лютого 2022 року в залі засідань Баштанської міської ради відбулось друге засідання робочої групи щодо актуалізації Статуту Баштанської територіальної громади.
Заходи
04.02.2022

Відбулося засідання робочої групи щодо відзначення 170-річчя від дня народження Миколи Аркаса

4 лютого відбулося засідання робочої групи під головуванням заступника міського голови Світлани Євдощенко.
Заходи
04.02.2022

Євген Гребінка – український поет та байкар

2-го лютого 2022 року відзначається 210-та річниця від дня народження Євгена Гребінки (1812−1848), відомого письменника, українського байкаря, громадського діяча, автора романсу «Чорнії очі», який прославив його на весь світ.
Події
01.02.2022

Презентації книжкових виставок в публічній бібліотеці

22 січня наша країна відзначає доленосне за своїм значенням свято – День Соборності України. Напередодні цієї важливої історичної дати в Баштанській публічній бібліотеці відбулись презентації книжкових виставок.
Заходи
21.01.2022

Літературне свято в публічній бібліотеці

9 січня, з нагоди 140-річчя від дня народження письменника у відділі обслуговування користувачів-дітей Баштанської публічної бібліотеки відбулось літературне свято «В чарівному світі казок: Вінні - Пух та всі, всі, всі..»
Заходи
19.01.2022

Звіт Баштанського краєзнавчого музею

До вашої уваги звіт Баштанського краєзнавчого музею
Звіт
19.01.2022

Баштанська публічна бібліотека долучилася до віртуальної зустрічі з Тетяною Рубан

Учасники конференції мали можливість поспілкуватися з письменницею та задати питання щодо її творчості.
Новини
18.01.2022

Новорічно-різдвяні посиденьки в бібліотеці

Святкове засідання розпочалося з різдвяної колядки, якою працівники бібліотеки привітали роксоланівців та гостей бібліотеки.
Заходи
18.01.2022

Книжкова виставка-персоналія в публічній бібліотеці

14 січня виповнюється 85 років від дня народження видатного українського письменника, поета, лауреата Державної премії України імені Т. Г. Шевченка, літературної премії імені Юрія Яновського, Євгена Гуцала.
Новини
14.01.2022

Книжкові виставки письменників-ювілярів в публічній бібліотеці

6 січня у відділі обслуговування користувачів-дітей Баштанської публічної бібліотеки оформлені дві книжкові виставки.
Події
06.01.2022

До 169 річчя від дня народження Миколи Аркаса

4 січня в Баштанському краєзнавчому музеї відбувся захід присвячений 169 річчю від дня народження Миколи Аркаса.
Заходи
05.01.2022

Зобов’язаний і маю право

10 грудня в Баштанській публічній бібліотеці відбулася правознавча мандрівка, яка була організована в рамках відзначення Міжнародного дня захисту прав людини.
Події
13.12.2021

Зустріч-обговорення «Кібербулінг − прояви та протидія» в бібліотеці

7 грудня в рамках акції працівники Баштанської публічної бібліотеки організували і провели для учнів 10-А класу Баштанського опорного закладу ЗСО І-ІІІ ступенів №1 зустріч-обговорення «Кібербулінг − прояви та протидія».
Заходи
08.12.2021

Акція «Вшануймо героїв – синів України»

6 грудня наша країна відзначила державне свято - День Збройних Сил України, яке зараз стало символом справжньої мужності, героїзму і відваги
Заходи
07.12.2021

Книжкова виставка до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом в бібліотеці

Щорічно, 1 грудня, згідно з рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та Генеральної Асамблеї ООН, прийнятими в 1988 році, відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом.
Події
02.12.2021

Професійний мікс в бібліотеці

В Україні проходить Всеукраїнський тиждень професійної (професійно-технічної освіти), метою якого є демонстрація можливостей професійної та професійно-технічної освіти та підвищення її престижу.
Події
26.11.2021

Бібліотека - хаб цифрової освіти

Бібліотека - хаб цифрової освіти 24 листопада Баштанська публічна бібліотека взяла участь у вебінарі «Бібліотека як хаб цифрової освіти», який був організований Миколаївською обласною універсальною науковою бібліотекою.
Події
26.11.2021

Онлайн-зустріч з письменницею

23 листопада 2021року Баштанська публічна бібліотека долучилася до віртуальної зустрічі з Оленою Рижко
Події
25.11.2021

Онлайн-зустріч з письменницею

1 листопада 2021 року Баштанська публічна бібліотека долучилася до віртуальної зустрічі з Іриною Грабовською.
Події
01.11.2021

День інформації у бібліотеці

Працівники Баштанської публічної бібліотеки проводять велику роботу для того, щоб маленькі користувачі якомога частіше зустрічалися з цікавими та корисними періодичними виданнями. «#періодика» - так називався День інформаці
Події
22.10.2021

День читацьких задоволень в публічній бібліотеці

З метою популяризації сучасної літератури 18 жовтня бібліограф по дитячій літературі Баштанської публічної бібліотеки Анна Грицюк провела День читацьких задоволень під назвою «Читання на всі смаки й уподобання».
Події
19.10.2021

Історичний хронограф у бібліотеці

14 жовтня ми відзначаємо свято сили, мужності, відваги, геройства та водночас, милосердя, доброти і турботи – День захисника Вітчизни, День українського козацтва, а також, одне з найбільших церковних свят року – свято Покрови Пресвятої Богородиці.
Заходи
13.10.2021

План заходів до Дня захисників та захисниць України

13 жовтня відбудуться заходи до Дня захисників та захисниць України.
Анонс подій
12.10.2021

Книжкова виставка до Міжнародного дня дівчат в бібліотеці

Починаючи з 2012 року, за ініціативи ООН, світова спільнота щороку 11 жовтня відзначає Міжнародний день дівчат.
Новини
11.10.2021

Засідання клубу «Читацький вулик» у бібліотеці

4 жовтня світова спільнота відзначила Всесвітній день тварин - міжнародний день, спрямований на привернення уваги людства до прав тварин та їх добробуту.
Події
06.10.2021

Бібліотекарі відзначили своє професійне свято

30 вересня з нагоди професійного свята в Баштанській публічній бібліотеці було проведено День відкритих дверей під назвою: «Бібліотека: день за днем».
Відлуння свята
30.09.2021

Традиційний краєзнавчий foot-квест до Дня міста

«Баштанка: знайома і незнайома» - під такою назвою 19 вересня Баштанська публічна бібліотека провела захоплюючий краєзнавчий foot-квест, присвячений 215-ій річниці від дня заснування нашого рідного міста.
Події
21.09.2021

Історико-краєзнавчий круїз в бібліотеці

215-річниці заснування рідного міста був присвячений історико-краєзнавчий круїз «Як тебе не любити, рідне місто моє!», проведений 15 вересня працівниками відділу обслуговування користувачів-дітей Баштанської публічної бібліотеки. На цей захід завітали учні 7-Г класу школи №1
Новини
17.09.2021

Обласний методичний день у Баштанській публічній бібліотеці

7 вересня працівники відділу обслуговування користувачів-дітей Баштанської публічної бібліотеки взяли участь у професійній онлайн-зустрічі у форматі Обласного методичного дня під назвою «Відзначаємо День Незалежності у бібліотеках Миколаївщини».
Заходи
07.09.2021

Світ знань відкриває книга

1 вересня в Баштанській публічній бібліотеці відбулась книжкова виставка-інсталяція «Через книгу – до добра і знань»
Заходи
02.09.2021

Дмитро Кремінь – поет на всі часи

З нагоди 69-ої річниці від дня народження відомого українського поета Дмитра Креміня Баштанська публічна бібліотека взяла участь у Других поетичних онлайн-читаннях «Слово і світ Дмитра Креміня».
Події
25.08.2021

Хрещення Київської Русі: погляд через віки

Ураховуючи значення православних традицій в історії і розвитку українського суспільства, відповідно до Указу Президента України від 25 липня 2008 року в Україні щорічно 28 липня відзначається день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира.
Події
28.07.2021

Відбулося друге засідання оргкомітету

Про відзначення Дня Незалежності України та Дня Прапора у Баштанській громаді йшлося 21 липня на засіданні оргкомітету, який відбувся у міській раді під головуванням міського голови Олександра Берегового та за участі голови райдержадміністрації Владислава Дмитріва.
Новини
21.07.2021

«Літо – час читати!»

15 липня працівники Баштанської публічної бібліотеки провели акцію «Літо – час читати!».
Заходи
19.07.2021

Вітаємо з черговою перемогою хореографічний колектив "ДІАМАНТ"

4 липня учасники старшої та дорослої групи хореографічного колективу "ДІАМАНТ" Новоєгорівського СБК взяли участь у Всеукраїнському фестивалі - конкурсі "Танець у моря", який відбувався у м.Одеса.
Привітання
05.07.2021

Відбулося перше засідання оргкомітету щодо відзначення Дня незалежності України та Дня Прапора

День Незалежності України - найголовніше свято держави. У 2021 році цей день є особливо знаковим, адже у серпні будемо відзначати 30-ту річницю незалежності України.
Заходи
02.07.2021

Відбулась нарада з керівниками закладів культури

1 липня відбулась робоча нарада з керівниками закладів культури Баштанської громади.
Новини
01.07.2021

Відбулося засідання клубу «Молоді душею»

За традицією в останню неділю місяця, а саме: 27 червня 2021 року, відбулося традиційне засідання клубу «Молоді душею», присвячене Дню молоді та Дню Конституції України.
Події
27.06.2021

Презентація книги збірки віршів "Відчуття простої жінки"

23 червня в Баштанській публічній бібліотеці відбулась презентація книги збірки віршів Таміли Кривенко "Відчуття простої жінки"
Події
24.06.2021

Кінорепортаж в бібліотеці

До Дня скорботи та вшанування пам’яті жертв війни в Україні відбувся кінорепортаж «До бою йдуть лише «старі», в рамках проєкту «Феєрія кіно у бібліотеці»
Заходи
23.06.2021

День Скорботи та вшанування пам`яті жертв війни

В селі Піски з нагоди Дня Скорботи та вшанування пам`яті жертв війни 22 червня 2021 року відбувся урочистий мітинг і покладання квітів до пам’ятника загиблих воїнів
Заходи
22.06.2021

Всеукраїнський молодіжний бібліокараван «Читай юність!»

15-16 червня відбувся Всеукраїнський молодіжний бібліокараван «Читай, юність!», організатором якого виступила Миколаївська обласна бібліотека для юнацтва.
Події
17.06.2021

Всеукраїнський фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва «Миколаївські зорі 2021»

Цього року до участі у фестивалі-конкурсі долучилися майже 135 хореографічних колективів, а це понад 2000 осіб різного віку та стилів виконання з Миколаївської, Одеської, Херсонської, Дніпропетровської, Сумської та Полтавської областей.
Події
17.06.2021

День інформації в бібліотеці

В Баштанській публічній бібліотеці був проведений День інформації «Нові родзинки книжкового світу». За такою ж назвою у фоє бібліотеки була оформлена книжкова виставка-інсталяція.
Події
16.06.2021

Феєрія кіно у бібліотеці

15 червня бібліотекарі відділу обслуговування дітей Баштанської публічної бібліотеки запросили на цікаву зустріч своїх юних читачів.
Події
16.06.2021

Феєрія кіно у бібліотеці

9 червня у читальному залі бібліотеки відбувся показ історичної військової драми «Хайтарма» (2013), на який завітали учні Баштанського професійного ліцею.
Новини
11.06.2021

Відбулося засідання оргкомітету

10 червня 2021 року відбулося засідання організаційного комітету з нагоди червневих свят під головуванням заступника міського голови Олександра Васильєва.
Заходи
10.06.2021

Маленька країна дитинства, де сонечко світить і казка живе

Баштанська публічна бібліотека запросила своїх маленьких читачів, учнів 3-Б класу ОЗЗСО № 1 на годину веселих розваг «Маленька країна дитинства, де сонечко світить і казка живе».
Заходи
02.06.2021

Неймовірне свято дитячого сміху, радощів та розваг для дітей відбулося у Баштанській громаді

Уже традиційно 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей. Це свято стало символом дитячої щирої радості та надії на майбутнє. Адже саме в дітях ми бачимо здійснення своїх мрій і сподівань, прагнемо, щоб вони росли здоровими та мали усі умови для всебічного розвитку.
Відлуння свята
02.06.2021

Свято вдалося

1 червня в День захисту дітей в Пісківському Будинку культури відбувся святковий захід «Літо весело стрічаємо», який підготували працівники культури за підтримки старостату та спонсорів.
Заходи
02.06.2021

Куріння чи здоров’я – обирай сам

31 травня, у Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням, в Баштанській публічній бібліотеці відбулася акція «Куріння чи здоров’я – обирай сам».
Заходи
01.06.2021

Відбувся звітний концерт учнів Баштанської музичної школи

Справжнє свято музики подарували глядачам викладачі та учні Баштанської дитячої музичної школи під час звітного концерту, який відбувся 28 травня у міському Будинку культури.
Відлуння свята
28.05.2021

Проведено конкурс з відбору суб’єкта оціночної діяльності

Відділ розвитку культури і туризму виконавчого комітету Баштанської міської ради повідомляє, що 28 травня 2021року було проведено конкурси з відбору суб’єкта оціночної діяльності для визначення ринкової вартості об’єкта нерухомого майна комунальної власності Баштанської міської ради.
Повідомлення
28.05.2021

Семінар-нарада в Баштанській публічній бібліотеці

27 травня у Баштанській публічній бібліотеці для сільських бібліотекарів проведено семінар-нараду «Пріоритети 2021 року у роботі бібліотек КЗ «Баштанська публічна бібліотека».
Новини
28.05.2021

Нові книги – нові знайомства – нові друзі

27 травня бібліографом по дитячій літературі Ганною Доник проведений День інформації під назвою «Нові книги – нові знайомства – нові друзі».
Події
27.05.2021

Вишиванку одягаємо - Україну прославляємо

Під такою назвою 20 травня в Баштанській публічній бібліотеці відбулася акція з нагоди Всесвітнього дня вишиванки, який вже 15-й рік поспіль українці традиційно відзначають у третій четвер травня. Цього дня працівники книгозбірні прийшли на роботу у барвистих, яскравих вишиванках.
Події
24.05.2021

Незабутня ніч у музеї

22 травня у рамках Міжнародної акції «Ніч музеїв» у Баштанському краєзнавчому музеї відбувся чудовий захід з нагоди професійного свята музейників.
Події
22.05.2021

ЗАХОДИ З ВІДЗНАЧЕННЯ МІЖНАРОДНОГО ДНЯ МУЗЕЇВ

22 травня чекаємо на всіх бажаючих на майданчику біля Баштанського краєзнавчого музею.
Анонс подій
20.05.2021

Парад вишиванок «У рідному краю цвітуть вишиванки»

20 травня у Баштанці працівники міської ради, райдержадміністрації, представники організацій, громадськість у національному одязі взяли участь у параді вишиванок «У рідному краю цвітуть вишиванки».
Відлуння свята
20.05.2021

Втілення в життя свого нового проєкту «Галактика читайликів»

Проєкт «Галактика читайликів», що передбачає виховання майбутніх читачів з раннього дитячого віку та тісну співпрацю із закладами дошкільної освіти м. Баштанка.
Події
19.05.2021

Заходи з відзначення Дня вишиванки

Відділ розвитку культури і туризму виконавчого комітету Баштанської міської ради пропонує план заходів до Дня вишиванки.
Анонс подій
18.05.2021

Європейський калейдоскоп у бібліотеці

12 травня з нагоди відзначення Дня Європи Баштанська публічна бібліотека разом з учнями Баштанського професійного ліцею відправились у світ Європейського союзу, під назвою «Європейський калейдоскоп».
Новини
14.05.2021

Літературна година в бібліотеці

З нагоди відзначення 150-ти річчя від дня народження Василя Стефаника - видатного українського письменника, громадського діяча, майстра психологічної новели в Баштанській публічній бібліотеці була проведена літературна година «Василь Стефаник у житті і літературі».
Заходи
13.05.2021

Родина, рід – які слова святі: книги для всієї родини

13 травня працівники відділу обслуговування користувачів-дітей Баштанської публічної бібліотеки провели онлайн-зустріч під назвою «Родина, рід – які слова святі: книги для всієї родини» з вихователями та вихованцями ЗДО «Чебурашка».
Заходи
13.05.2021

Визначили переможців конкурсу та стипендіатів в галузі культури і мистецтва

12 травня відбулося засідання комісії з визначення переможців щорічного конкурсу «Сузір'я талантів» та стипендіатів Баштанської міської ради в галузі культури і мистецтва.
Новини
13.05.2021

Визначили переможців конкурсу «Музей очима дітей»

11 травня в Баштанському краєзнавчому музеї відбулося засідання комісії з підведення підсумків конкурсу дитячого малюнку «Музей очима дітей».
Новини
12.05.2021

У Баштанці на великодні свята створили Великодню алею

Великдень – величне і світле свято для усіх нас. За традицією кожна родина активно готується до нього.
Відлуння свята
03.05.2021

Визначено директора комунального закладу «Баштанська публічна бібліотека»

26 квітня в міському Будинку культури відбулося друге засідання з визначення переможця конкурсу на посаду директора комунального закладу «Баштанська публічна бібліотека».
Події
26.04.2021

Book-віраж у бібліотеці

Під такою назвою Баштанська публічна бібліотека провела онлайн-засідання молодіжного клубу «Арт-Грані», яке було приурочене до Всесвітнього дня книги та авторського права.
Новини
23.04.2021

Завершився термін подачі документів на конкурс

Документи приймалися з 6 березня 2021 року протягом 30 календарних днів
Вакансія
06.04.2021

Чарівний книжковий світ

2 квітня, у день народження великого казкаря з Данії Ганса Крістіана Андерсена, світ відзначає Міжнародний день дитячої книги.
Події
02.04.2021

Визначили етапи модернізації музею

26 березня відбулося чергове засідання робочої групи з розвитку туризму та створення єдиної музейної системи на базі КУ «Баштанський краєзнавчий музей».
Новини
26.03.2021

Галактика читайликів або книжкова країна запрошує в подорожі

Серед найяскравіших подій в житті бібліотек нашої країни є проведення Всеукраїнського Тижня дитячого читання, який збирає шанувальників книги на веселі читання та книжкові відкриття.
Новини
26.03.2021

Нова подорож – нова книга

17 березня 2021 року в КЗ «Баштанська публічна бібліотека» бібліотекарем Тетяною Сушицькою було проведено засідання дитячого літературно-дозвіллєвого клубу «Читацький вулик». Захід проходив у форматі гри – подорожі під назвою «Нова подорож – нова книга».
Новини
18.03.2021

У музичній школі побільшало перемог

17 березня 2021 року в Баштанській дитячій музичній школі відбулося вручення нагород учасникам Всеукраїнського дистанційного багатожанрового конкурсу «БИТВА ЖАНРІВ ІІ», що проходив онлайн на початку березня цього року. Організатор − продюсерський центр «Я АРТИСТ», місто Київ.
Події
17.03.2021

Презентація книжкової виставки в бібліотеці

9 березня до 77-ої річниці визволення Баштанського району від німецько-фашистських загарбників в Баштанській публічній бібліотеці відбулася презентація книжкової виставки «Той березень у пам’яті людській».
Новини
10.03.2021

Привітали з прийдешнім 8 березня

5 березня в міському будинку культури привітали жінок з прийдешнім святом 8 березня.
Заходи
05.03.2021

Бібліотечний фонд оновлюється

КЗ «Баштанська публічна бібліотека» − одна з небагатьох в Україні обрана для участі в програмі поповнення фондів від Українського інституту книги.
Новини
03.03.2021

Підтримали внесення змін до видання творів місцевих авторів

26 лютого відбулося засідання робочої групи щодо видання книг, збірок, буклетів, що видаються із бюджету міської ради.
Новини
26.02.2021

Вшанування ювілею Лесі Українки у бібліотеці

«Люди й покоління – се тільки кільця в ланцюгу великім всесвітнього життя, а той ланцюг порватися не може» Леся Українка.
Події
26.02.2021

У Баштанці відбувся звітний концерт аматорських колективів на підтвердження звання «народний»

Захоплюючим та насиченим творчістю видався день 22 лютого, адже у Баштанському міському Будинку культури розгорнулось прекрасне дійство талантів, в якому присутні любов до мистецтва та традицій рідного краю.
Новини
22.02.2021

Мовознавча вікторина у бібліотеці

19 лютого Баштанська публічна бібліотека запросила своїх читачів на мовознавчу вікторину «Скарбниця слова», яку було присвячено Міжнародному дню рідної мови.
Події
21.02.2021

Герої не вмирають, поки живе пам’ять про них!

20 лютого в Новоіванівській сільській бібліотеці проведено годину-пам'яті «Свічка плакала в скорботі», присвячену вшануванню подвигу українців, загиблих під час Революції Гідності.
Події
20.02.2021

Презентація книжкової виставки-події вбібліотеці

18 лютого, напередодні Дня Героїв Небесної Сотні в Баштанській публічній бібліотеці відбулась презентація книжкової виставки-події «На Майдані життя б’ється серце надії», на яку завітали учні 10-А класу Баштанського ОЗЗСО №1 разом із вчителем історії М.В. Максимовою.
Події
20.02.2021

Ознайомилися з проєктом «Музей відкрито на ремонт»

У міській раді відбулася онлайн-зустріч робочої групи з розвитку туризму з керівником проєкту «Музей відкрито на ремонт» Леонідом Марущаком та архітектором Дмитром Макеєвим щодо створення єдиної сучасної музейної системи на базі Баштанського краєзнавчого музею.
Новини
19.02.2021

Книжкова виставка-реквієм в бібліотеці

До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 32-ій річниці виведення військ колишнього СРСР з Афганістану в Баштанській публічній бібліотеці з 12 по 18 лютого була організована книжкова виставка-реквієм «Афганістан: біль та пам’ять».
Новини
18.02.2021

Оголошується конкурс дитячого малюнка «Музей очима дітей»

З нагоди Міжнародного дня музеїв Баштанський краєзнавчий музей оголошує конкурс дитячого малюнка «Музей очима дітей».
Анонс подій
17.02.2021

Оголошується конкурс «Сузір’я талантів»

Баштанська міська рада оголошує конкурс «Сузір’я талантів», запрошуються обдаровані діти, молодь та творчі колективи у віковій категорії 10-15 років, 16-35 років.
Анонс подій
16.02.2021

Стартував прийом заявок на здобуття  стипендії в галузі  культури  і  мистецтва

Баштанська міська рада приймає заявки на здобуття  стипендії в галузі  культури  і  мистецтва.
Повідомлення
16.02.2021

Засідання молодіжного клубу «АРТ-Грані» у бібліотеці

12 лютого напередодні Дня Святого Валентина, на платформі Google Meet відбулося засідання молодіжного клубу «Арт-Грані». Святковий літературний акорд «Любов виникає з любові» провела бібліотекар відділу обслуговування Валентина Стоянова
Заходи
13.02.2021

Тепло сердець збирає друзів

12 січня працівники відділу обслуговування користувачів-дітей КЗ «Баштанська публічна бібліотека» з радістю зустрічали маленьких гостей – учнів 3-Б класу ОЗЗСО №1, для яких вони підготували пізнавально-розважальну годину «Тепло сердець збирає друзів».
Новини
12.02.2021

Підведено підсумки діяльності галузі культури за 2020 рік

За підсумками рейтингів за участь у заходах різного рівня грамотами було нагороджено за перше місце Баштанський міський Будинок культури та Новоєгорівський сільський Будинок культури, друге місце Новопавлівський сільський Будинок культури, третє місце Добренський сільський Будинок культури.
Новини
06.02.2021

Віртуальна книжкова виставка до Дня Соборності України

Комунальний заклад «Баштанська публічна бібліотека» запрошує до перегляду історично-документальної віртуальної книжкової виставки «Соборність у наших серцях: від минулого до сьогодення»
Події
21.01.2021

Збір пропозицій до програми розвитку культури

Шановні жителі Баштанської ОТГ! Відділ розвитку культури та туризму міської ради розробляє Програму розвитку культури на території Баштанської міської ради(об'єднаної територіальної громади) на 2021-2023 роки.
Опитування
09.11.2020

Урочистості до Дня працівників закладів культури та аматорів народного мистецтва

6 листопада в Баштанському міському Будинку культури відбулися святкові урочистості з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.
Відлуння свята
06.11.2020

З книжкою канікули – сумувати ніколи

Якщо протягом навчального року у школярів переважає «ділове читання», то під час канікул весь свій вільний час діти можуть присвятити читанню художньої літератури і улюбленим захопленням.
Події
28.10.2020

Художник Олександр Бондаренко відзначив 70-річний ювілей

70-й День народження відзначив художник Олександр Бондаренком. Поважний ювілей відомого художника святкували у Баштанському краєзнавчому музеї. Там облаштували персональну виставку його робіт
Відлуння свята
30.09.2020

Душею створена краса: відкриття персональної виставки Алли Бондарєвої

18 вересня відбулось відкриття персональної виставки «Душею створена краса» талановитої землячки, чиє ім’я в мистецькому просторі відоме не лише на Баштанщині, а й далеко за межами Миколаївщини – члена творчого об’єднання «Джерело» МБК та обласного народного творчого об’єднання «Прибужжя»...
Події
19.09.2020

Відбулись урочистості з нагоди 50-річчя створення народного хору Баштанського міського Будинку культури

Баштанський народний хор – один з найулюбленіших і найдосвідченіших колективів міського Будинку культури. Він відомий не лише в нашому районі, області, а й далеко за її межами.
Події
18.09.2020

Науково-популярне видання презентували у Баштанці

Брошура розповість читачам про унікальні історико-культурні пам’ятки краю: пам’ятки археології, історії та архітектури, археологічні знахідки, що були виявленні під час польових досліджень курганних пам’яток на Баштанщині.
Події
18.09.2020

Народний хор Баштанського міського Будинку культури відзначає 50-ти річний ювілей

У серпні 50 років тому було створено народний хор Баштанського міського Будинку культури — один із найяскравіших хорових колективів Миколаївської області.
Події
26.08.2020

Найкращі привітання з золотим ювілеєм - 50-ти річчям створенням народного хору Баштанського міського Будинку культури

Ваш колектив наповнений надзвичайним народним колоритом, любов’ю до рідного краю та своєрідною автентичністю. Репертуар колективу налічує безліч чудових пісень, яких з кожним концертом стає більше.
Привітання
26.08.2020

Феномен червоного відродження. Григорій Довженко

Відкриття виставки робіт Григорія Довженка Миколаївський обласний художній музей ім. Верещагіна
Події
21.08.2020

Відбулося друге засідання оргкомітету щодо відзначення Дня незалежності України

17 серпня 2020 року відбулося друге засідання оргкомітету щодо відзначення важливих державних свят у Баштанській ОТГ та районі – Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України.
Новини
17.08.2020

Баштанка, Березанка та Мостове долучилися до соціологічного проєкту «Культура проти «ейджизму»

Три органи місцевого самоврядування Миколаївщини були відібрані та взяли участь у проєкті по дослідженню надання культурних послуг особам похилого віку в об’єднаних територіальних громадах «Культура проти «ейджизму»
Події
11.08.2020

Відбулося перше засідання оргкомітету щодо відзначення Дня незалежності України

7 серпня 2020 року відбулося перше засідання оргкомітету щодо відзначення Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України.
Заходи
07.08.2020

“Музей відкрито на ремонт 2020”: до проєкту долучився Баштанський краєзнавчий музей

24 липня у Баштанському краєзнавчому музеї, відбулася презентація проєкту “Музей відкрито на ремонт 2020”, який став можливим за фінансової підтримки Українського культурного фонду.
Події
27.07.2020

Відбулась нарада з працівниками закладів культури

23 липня під час зустрічі працівників закладів культури Баштанської ОТГ. Начальник відділу культури Світлана Березовська порушила ряд актуальних питань
Події
23.07.2020

Для нього творчість стала основою життя

Дивлячись на картини нашого земляка, читаючи його вірші, - забуваєш про всі негаразди та негативи і дуже приємно, коли в наше життя з його безкінечними прозаїчними проблемами вкраплюється краса, яка породжує тепло і найсвітліші людські почуття.
Новини
17.07.2020

Відбулось засідання робочої групи

10 липня відбулось засідання робочої групи, щодо вивчення матеріалів, які подаються для отримання фінансової підтримки з міського бюджету на видання книг, збірок, буклетів.
Події
10.07.2020

Бібліотечна респект-зустріч «Талантом окрилена юність»

26 червня з нагоди відзначення Дня молоді в Україні Баштанська центральна районна бібліотека організувала респект-зустріч «Талантом окрилена юність».
Новини
28.06.2020

Працівники відділу культури Баштанської ОТГ взяли участь у зібранні ради з питань туризму та рекреаційно-курортної діяльності

17 червня працівники відділу культури взяли участь у зібранні ради з питань туризму та рекреаційно-курортної діяльності при Миколаївській облдержадміністрації .
Події
17.06.2020

Представники культури Баштанської ОТГ взяли участь у фестивалі дитячої творчості «Art-mix»

13 червня відбувся п’ятий обласний фестиваль дитячої творчості «Art-mix». Наші заклади культури Баштанський міський Будинок культури, Добренський сільський Будинок культури, Новопавлівський сільський Будинок культури, Плющівський сільський Будинок культури взяли в ньому участь.
Події
16.06.2020

Переможців конкурсу «Сузір’я талантів» визначено

15 червня відбулось засідання комісії щодо проведення конкурсу «Сузір’я талантів» під головуванням голови комісії Віталія Грицюка, начальника відділу розвитку культури й туризму Світлани Березовської. Під час засідання було розглянуто документи та роботи які було подано на конкурс.
Події
16.06.2020

Нагородили переможців конкурсу дитячого малюнка «Музей очима дітей»

1 червня в Баштанському краєзнавчому музеї відбулось нагородження дітлахів які перемогли в конкурсі дитячого малюнка «Музей очима дітей», який було ініційовано працівниками музею та впроваджено відділом культури.
Події
01.06.2020

Випускний в Баштанській музичній школі

Вітаємо наших випускників  з цим прекрасним святом. Бажаємо подальших творчих успіхів, щасливої дороги у житті, миру та міцного здоров’я. 
Події
29.05.2020

Найщиріші привітання народному гурту естрадної пісні «Дивограй»

23 травня 2020 року народний гурт «Дивограй» взяв дистанційну участь у Міжнародному фестивалі-конкурсі талантів «Харків Talant Fest-2020».
Привітання
26.05.2020

Вітаємо народний гурт «Дивограй» з черговою перемогою!

Талановиті учасники гурту разом зі своїм енергійним та   відповідальним керівником Володимиром Крамаренко ще раз довели, що на шляху творчості перешкод не існує!
Новини
26.05.2020

Конкурс дитячого малюнка «Музей очима дітей»

За ініціативи Баштанського краєзнавчого музею, відділом розвитку  культури і туризму був оголошений конкурс дитячого малюнка «Музей очима дітей» з нагоди Міжнародного дня музеїв.
Новини
24.05.2020

До 30-річчя Музею історії та образотворчого мистецтва села Христофорівка

Напередодні міжнародного дня музеїв відбулося святкування 30 річчя з моменту відкриття Музею  історії  та образотворчого мистецтва села Христофорівка. Святкування, в зв’язку з карантином, відбулося в обмеженому  дружньому колі.
Події
20.05.2020

Привітання міського голови з нагоди Міжнародного дня музеїв

18 травня - Міжнародний день музеїв.
Привітання
18.05.2020

Баштанська ОТГ представляє онлайн-концерт «Не згасити в пам’яті вогонь»

Приємного перегляду! Зі святом!
Відлуння свята
08.05.2020

Онлайн-концерт «Не згасити в пам’яті вогонь»

Запрошуємо на онлайн-концерт «Не згасити в пам’яті вогонь», присвячений 75-й річниці Великої Перемоги.
Анонс подій
05.05.2020

Визначили першочергові завдання

30 квітня начальник відділу культури Світлана Березовська провела скайп-нараду з працівниками закладів культури Баштанської ОТГ.
Новини
30.04.2020

Свято Пасхи йде до хати, будемо Великдень справляти

Відділ розвитку культури та спорту Баштанської ОТГ пропонує до перегляду роботи народних умільців до Великодня.
Події
17.04.2020

Оголошено конкурс «Сузір’я талантів»

Баштанська міська рада оголошує конкурс «Сузір’я талантів», запрошуються обдаровані діти, молодь та творчі колективи у віковій категорії 10-15 років, 16-35 років.
Анонс подій
12.03.2020

Баштанська центральна районна бібліотека: акція «Єднаймо душі словом Кобзаря»

11 березня в Баштанській центральній районній бібліотеці було проведено традиційну бібліотечну акцію «Єднаймо душі словом Кобзаря», присвячену важливій для кожного українця даті: 206-й річниці від дня народження Т.Г. Шевченка та 180-річчю виходу в світ першого видання «Кобзаря».
Події
11.03.2020

Христофорівці вдячні за привітання

3 березня 2020 року, напередодні Міжнародного жіночого дня, у селі Христофорівка відбувся святковий концерт
Відлуння свята
04.03.2020

Поет, художник, Божий дар – відомий світові Кобзар

До 206-ої річниці від дня народження видатного українця та 180-річчя видання першого «Кобзаря» в Баштанській дитячій районній бібліотеці проведено годину літературної пам’яті «Поет, художник, Божий дар – відомий світові Кобзар»
Події
04.03.2020

Свято вдалося на славу

3 березня 2020 року о 14.00 в Новосергіївському сільському Будинку культури з нагоди Міжнародного жіночого дня – 8 Березня ‒ відбувся святковий концерт «Берегиня роду людського».
Відлуння свята
04.03.2020

«Котячий квартал» в дитячій бібліотеці

2 березня працівники Баштанської дитячої районної бібліотеки запросили членів літературно-дозвіллєвого клубу «Читацький вулик» хоч на годину стати мешканцями «Котячого кварталу «МурМурЛендії».
Події
03.03.2020

Відбулося засідання оргкомітету щодо відзначення  8-Березня, Шевченківських днів та визволення Баштанщини від фашистських загарбників

За результатами проведення оргкомітету було затверджено розподіл доручень з підготовки та проведення заходів.
Події
02.03.2020

Свято Масляної в Новопавлівці

Новопавлівці дружньою родиною святкували Масляну.
Відлуння свята
27.02.2020

Болить і досі всім Афганістан

Афганістан... У нашій свідомості це слово стало синонімом справжнього людського лиха, справжнього пекла. Афганська війна безжально перекреслила тисячі молодих життів, понівечила долі.
Заходи
14.02.2020

Відбувся відбірковий тур обласного конкурсу розмовного жанру «Барви надії»

12 лютого в міському Будинку культури відбувся відбірковий тур обласного конкурсу розмовного жанру «Барви надії», в якому взяли участь 24 конкурсанти із 12 сільських закладів культури та МБК.
Заходи
13.02.2020

Були ми там, куди нас кликав час

15 лютого Україна урочисто вшановуватиме пам’ять учасників бойових дій на території інших держав, а також відзначатиме 31-шу річницю виведення радянських військ з Афганістану.
Події
12.02.2020

Поетична пристань 2020

10 лютого у кінотеатрі БДЮТ «Юність» відбувся І етап обласного конкурсу читців-декламаторів «Поетична пристань - 2020» серед вихованців закладів освіти Баштанської міської ради.
Заходи
10.02.2020

Під знаком веселої мудрості

 30 січня виповнюється 90 років від дня народження легендарного українського дитячого письменника, чиї твори увійшли до золотого фонду дитячої літератури – Всеволода Нестайка. Його майже п’ятдесятирічний шлях у дитячій літературі засвідчений виданням близько 30 книжок
Події
30.01.2020

Баштанчани відсвяткували День Соборності України

22 січня в Баштанському міському Будинку культури відбулося урочисто-тематичне дійство до Дня Соборності України.
Новини
22.01.2020

Відбулось засідання комісії з проведення щорічного конкурсу для талановитої молоді

Членами комісії погоджено зміну назви конкурсу на "Сузір'я талантів" та внесено зміни до складу комісії. Заяви на участь у конкурсі будуть прийматись до першого квітня.  За однією номінацією подавати заяву можна раз у три роки, в різних номінаціях щорічно.
Події
13.01.2020

Баштанці засяяли на Соборній площі Миколаєва

11 січня на Соборній площі міста Миколаєва відбулось свято «Весело сяють Різдвяні зірки».
Події
13.01.2020

Гучно й весело святкували Різдво в Баштанці

11 січня на площі біля міського Будинку культури баштанчани святкували Різдво разом.
Відлуння свята
11.01.2020

Новорічне свято в бібліотеці

27 грудня затишного зимового вечора відбулося святкове засідання літературно-мистецького клубу «Роксолана» Баштанської центральної районної бібліотеки, присвячене зустрічі Нового 2020 року.
Новини
30.12.2019

Новорічні канікули

Баштанський міський будинок культури запрошує на заходи
Анонс подій
27.12.2019

Передноворічний концерт дитячої музичної школи

Свято подарувало гарний настрій та багато позитивних емоцій усім присутнім. По закінченню концерту міський голова Іван Рубський та начальник відділу культури Світлана Березовська презентували дітям солодкі подарунки.
Відлуння свята
24.12.2019

Міський Будинок культури підвів підсумки творчої діяльності дитячих колективів за 2019 рік

24 грудня в міському Будинку культури відбулось урочисте підсумування творчої діяльності дитячих колективів МБК.
Відлуння свята
24.12.2019

Як зустріти Новий рік: замість ялинки новорічний букет.

23 грудня, в рамках традиційної акції Всеукраїнської екологічної ліги «Збережи ялинку» в Баштанській дитячій районній бібліотеці проведена година екологічного дизайну «Як зустріти Новий рік: замість ялинки новорічний букет».
Відлуння свята
23.12.2019

Народознавча година «Святий Миколай»

18 грудня в Пісківській школі працівники сільського будинку культури провели захід до Дня Святого Миколая.
Новини
23.12.2019

Персональна виставка «Геометрія затишку»

12 грудня  відбулось відкриття персональної виставки члена творчого об’єднання «Джерело» Баштанського міського будинку культури, обласного народного творчого об’єднання «Прибужжя» - Ірини Латарії.   
Заходи
12.12.2019

Велика читацька пригода

Вже шостий рік поспіль Баштанська дитяча районна бібліотека успішно впроваджує проект «Велика читацька пригода», популяризуючи дитячу літературу за допомогою інтерактивного заходу
Події
11.12.2019

Відбулось засідання комісії з питань увічнення пам'яті видатних осіб

10 грудня відбулося засідання комісії з питань увічнення пам’яті видатних осіб та подій під головуванням першого заступника голови міської ради Володимира Драгуновського.
Події
10.12.2019

Урочисті заходи до Дня місцевого самоврядування, Дня Збройних сил України та Дня волонтера

5 грудня  в  Баштанському міському Будинку культури відбулися урочистості приурочені трьом датам – Дня місцевого самоврядування, Міжнародного дня волонтера та Дня Збройних Сил України  на які зібралися, т.в.о.старост, депутати міської ради, представники трудових колективів.
Заходи
05.12.2019

Вітання працівникам закладів культури Баштанської ОТГ

Баштанська міська рада вітає працівників клубних закладів Баштанської ОТГ з заслуженими нагородами ‒ І місцем в області за результатами роботи за 2019 рік та отримання Кубка Гран-прі за участь в обласному огляді місцевих елементів нематеріальної культурної спадщини «Етно-традиції Миколаївщини».
Новини
05.12.2019

Відвідали семінар – практикум для працівників культури

3 грудня на базі Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки  відбувся семінар – практикум, щодо підготовки річних звітів  клубних закладів.
Події
04.12.2019

Бібліотворчість: захоплюйся і твори!

В селі Новоіванівка уже три роки бібліотека працює, як територія творчості «Радість натхнення – для всіх!». Тепер тут систематично збираються користувачі, які мають творчі захоплення, щоб поспілкуватися, презентувати свої роботи, та освоїти нові види рукоділля на майстер-класах
Події
02.12.2019

Ювілей Баштанського міського краєзнавчого музею

29 листопада своє 60 - річчя святкував Баштанський краєзнавчий музей.
Події
29.11.2019

Чергова зупинка «Бібліомаршрутки» - мікрорайон «Агропромтехніка»

27 листопада, прохолодного і дощового дня, учасників «Бібліомаршрутки» вітали мешканці мікрорайону «Агропромтехніки».
Події
28.11.2019

Інформаційна година в бібліотеці

28 листопада в бібліотеці відбулася інформаційна година «Запобігання та протидія проявам насильства»
Події
28.11.2019

У Новоіванівському сільському будинку культури встановили нові енергозберігаючі вікна і двері

Нещодавно в Новоіванівський СБК придбали та встановили нові металопластикові вікна та троє міжкімнатних дверей.
Новини
25.11.2019

Вітаємо з перемогою танцювальний колектив «Славія»

Танцювальний колектив «Славія» здобув два І місця в обласному конкурсі хореографічних колективів «Перлина Прибужжя-2019».
Новини
20.11.2019

Нові імена Миколаївщини 2018-2019

14 листопала у Миколаївському обласному художньому музеї імені Василя Верещагіна з нагоди  10-річчя обласного проєкту урочисто відкрилась заключна виставка IV циклу «Нові імена Миколаївщини 2018-2019»
Події
19.11.2019

Кращі працівники галузі культури

8 листопада, в Миколаївському концерт-холі «Юність» відбулися святкові урочистості з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.
Заходи
14.11.2019

Шануймо рідну мову серцем і вустами

Щороку, 9 листопада, в нашій державі відзначається чудове свято – День української писемності та мови. Саме напередодні цього свята в Баштанській центральній районній бібліотеці відбулася година мовознавства «Шануймо рідну мову серцем і вустами».
Події
09.11.2019

Презентація творчості вокального ансамблю «Grand Accord»

Теплим осіннім вечором, 7 листопада, у затишній бібліотечній світлиці відбулось чергове засідання літературно-мистецького клубу «Роксолана»
Події
08.11.2019

Баштанська центральна районна бібліотека – лауреат Регіонального конкурсу

У конкурсі взяли участь 8 бібліотек: Запорізька ОУНБ, Херсонська ОУНБ ім. Олеся Гончара, Одеська ОУНБ ім. М. Грушевського, Миколаївська ОУНБ, Олександрійська МЦБС Кіровоградської області, Баштанська ЦРБ, Ренійська ЦРБОдеської області, Олександрійська ЦРБ ім. Д. І. Чижевського Кіровоградської області
Події
05.11.2019

Баштанський міський Будинок культури переможець І етапу Обласного огляду на кращу презентацію місцевого елементу НКС “Етно-традиції Миколаївщини”

26 жовтня в Баштанському міському будинку культури відбувся І етап Обласного огляду на кращу презентацію місцевого елементу НКС “Етно-традиції Миколаївщини”, де перемогу отримали баштанчани
Події
27.10.2019

Нові інструменти для музичної школи

24 жовтня в Баштанській дитячій музичній школі відбулося справжнє свято ‒ вручено набір нових музичних інструментів.
Події
24.10.2019

Участь юних екологів БДЮТ в обласному пленері «Моя Україна»

16 жовтня 2019 року в Миколаївському еколого-натуралістичному центрі було проведено обласний пленер «Моя Україна»
Події
21.10.2019

Участь в обласному святі козацької творчості «На Покрова»

14 жовтня на Миколаївщині відбулося обласне свято козацької творчості «На Покрова», присвячене Дню Покрови Пресвятої Богородиці, Дню захисника України та українського козацтва.
Події
15.10.2019

Як святкували у Плющівці День села

13 жовтня жителі села Плющівка відзначили 216-ту річницю з дня заснування їхнього населеного пункту
Відлуння свята
14.10.2019

Подвійне свято у Новоіванівці

 12 жовтня в Новоівановці відбулось урочисте відкриття оновленого закладу дошкільної освіти «Малятко».
Відлуння свята
13.10.2019

Привітання міського голови з Днем художника

 Сердечно вітаю вас — талановитих майстрів пензля, шанувальників образотворчого мистецтва з професійним святом – Всеукраїнським днем художника, яке відзначається 13 жовтня – в пору золотої осені, щедрої на врожай, барви й кольори
Привітання
13.10.2019

Урочисто-святкове дійство до Дня захисника України

14 жовтня – важлива дата. Вона поєднує в собі свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День утворення Української Повстанської Армії, а віднедавна й День захисника України.
Відлуння свята
10.10.2019

Козацька доба – велична сторінка України

9 жовтня в Баштанській центральній районній бібліотеці було проведено подорож в історію «Козацька доба – велична сторінка України»
Заходи
10.10.2019

Заходи до Дня захисника України

Баштанська міська рада запрошує жителів Баштанщини та всіх охочих взяти участь у заходах з нагоди відзначення Дня захисника України.
Анонс подій
07.10.2019

Відбулося засідання оргкомітету щодо відзначення Дня захисника України

4 жовтня під головуванням Баштанського міського голови Івана Рубського відбулося засідання організаційного комітету щодо відзначення Дня захисника України.
Події
04.10.2019

З Міжнародним Днем музики

Шановні керівники та учасники музичних колективів, співаки й музиканти, всі поціновувачі музичного мистецтва. Від щирого серця вітаю Вас з Міжнародним Днем музики!
Привітання
01.10.2019

Привітання міського голови з Всеукраїнським днем бібліотек

Міський голова вітає всіх бібліотекарів з професійним святом ‒ Всеукраїнським днем бібліотек.
Привітання
30.09.2019

Книжкова дегустація із присмаком кави

До Всеукраїнського дня бібліотек у центральній районній бібліотеці відбулася виставкова піар-акція «Дегустація книжкових новинок».
Заходи
29.09.2019

Культурний розвиток громад. Ідея: пошук, розробка Баштанської громади

28 вересня представники Баштанської об’єднаної громади взяли участь у навчанні першого модуля «Культурний розвиток громад. Ідея: пошук, розробка»
Події
29.09.2019

А надія живе…

З того часу, як ми ввійшли в склад Баштанської територіальної об'єднаної громади в нашому селі відбулися зміни і ці зміни на краще. Вигравши проект по фітнес-центру – зробили ремонт приміщення і поставили тренажери.
Події
25.09.2019

Творити за повелінням серця

18 вересня в Баштанському краєзнавчому музеї відбулось відкриття персональної виставки з циклу «Світ моїх захоплень» майстра-кераміста Олександра Рябова, присвячена Дню міста та 60-річчю створення Баштанського краєзнавчого музею.
Події
18.09.2019

100 річчя селянського антиденікінського повстання 1919 року

У Баштанському краєзнавчому музеї 16 вересня відбулось відкриття виставки, присвяченої 100-річчю селянського антиденікінського повстання 1919 року, яке увійшло в історію під назвою «Баштанська республіка». Виставку створено на основі раритетів з колекції музею.
Події
16.09.2019

Від Чорного моря – до Шатських озер

З 28 по 31 липня цього року в санаторії «Лісова пісня», що на Шацьких озерах (Волинь), з успіхом відбулися концерт бардівської пісні та поетично-музична творча зустріч нашого баштанського поета і композитора Віктора Коваленка.
Події
20.08.2019

Давайте знайомитись Юхимом Чеповецьким

Юні новосергіївці познайомилися з творчістю Юхима Чеповецького.
Заходи
12.08.2019

Розвиток туризму на сільських територіях

Участь Світлани Березовської в семінарі «Розвиток туризму на сільських територіях» який відбувся 15-16 липня на базі Миколаївського центру розвитку місцевого самоврядування.
Події
18.07.2019

Запрошуємо всіх на мотофестиваль-пікник “Чупакабра 8”

Баштанська об’єднана територіальна громада запрошує на байкерський фестиваль «Чупакабра 8»
Анонс подій
12.07.2019

«Донбас: переPROчитання образу»

Пересувна виставка у Баштанському краєзнавчому музеї триває до 12 липня.
Події
11.07.2019

Громадська думка щодо бачення населенням сутності культури

Міністерство культури проводить опитування до 22 липня 2019 року громадської думки щодо мінімального стандарту забезпечення громадян культурними послугами
Опитування
11.07.2019

Участь «Берегині» в Сорочинському ярмарку

27 червня народний ансамбль української пісні «Берегиня» Новопавлівського БК виступив на головній сцені біля пам’ятника Дюку де Ришельє в Одесі, відкриваючи дійство другого дня фестивалю Сорочинський ярмарок.
Події
29.06.2019

Як довго ця війна тривала

22 червня до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні відбулося відкриття виставки «Як довго ця війна тривала».
Заходи
21.06.2019

Персональна виставка Валерія Цюпи «Душі моєї кольори»

14 червня в міському Будинку культури відкрилася персональна виставка художника, члена творчого об’єднання «Джерело» Валерія Цюпи з Баштанки.
Події
14.06.2019

Вітаємо з перемогою поета і композитора Віктора Коваленка

Поет і композитор Віктор Коваленко в номінації «Солісти-вокалісти» виборов І місце в Всеукраїнському фестивалі-конкурсі вокально-хорового мистецтва «Калиновий спів».
Події
13.06.2019

Виставка про Григорія Довженка переїхала в Нову Каховку

7 червня делегація з Баштанки передала роботи заслуженого художника України, художника-монументаліста Григорія Овксентійовича Довженка та матеріали фотовиставки новокаховцям.
Події
08.06.2019

Нарада з працівниками закладів культури

      03 червня відбулася нарада з працівниками закладів культури щодо заходів які проводяться в закладах культури. 
Події
04.06.2019

Яскрава зустріч у бібліотеці

Засідання клубу, що пройшло в передостанній день травня, було присвячене творчій зустрічі із баштанською художницею, членом обласного народного творчого об’єднання художників-аматорів та майстрів декоративно-прикладного мистецтва «Прибужжя» Іриною Латарією.
Заходи
31.05.2019

Злітає в небо вільним птахом слово…

28 травня в Баштанському міському Будинку культури відбулася презентація поетичної збірки «В обіймах сонця» заслуженого артиста України Олександра Сичова.
Події
28.05.2019

Я тільки починаю жити

21 травня в Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького відбулася літературно-музична зустріч з поетом-піснярем Віктором Коваленком «Я тільки починаю жити....».
Події
22.05.2019

Відбулась музейна подія “Ніч в музеї”

18 травня в Баштанському краєзнавчому музеї відбулась акція «Ніч музеїв» з нагоди Міжнародного дня музеїв. За традицією цього дня музей відкриває двері з 17:00 до 22:00.
Заходи
18.05.2019

Вишиванку одягаємо - Україну прославляємо

Бібліотекарі пройшли по закладам міста та привітали всіх із святом. Саме в цей день бібліотека організувала відео-проект «Вишиванка у моєму серці»
Заходи
17.05.2019

Лише раз на рік у Вас є можливість відвідати музей вночі

Баштанський краєзнавчий музей радо запрошує Вас провести «Вечір музеїв»
Анонс подій
17.05.2019

Бібліотечний арт-майданчик до Великодня

24 квітня в центральній районній бібліотеці відбувся бібліотечний арт-майданчик «Великоднє диво – писанка», присвячений найвеличнішому святу всіх християн – Великодню.
Заходи
25.04.2019

Творчість Григорія Довженка поєднує міста

23 квітня делегація міста Баштанка на чолі з міським головою Іваном Рубським відвідала дніпровську перлину ‒ місто Нова Каховка, щоб детальніше ознайомитись з творчістю земляка Григорія Довженка.
Події
24.04.2019

Григорій Довженко: життя, віддане мистецтву

19 квітня відбулося чергове засідання літературно-мистецького клубу «Роксолана», на яке до бібліотеки завітали міський голова І. В. Рубський, начальник відділу розвитку культури та туризму виконавчого комітету Баштанської міської ради С. В. Березовська, члени клубу, друзі та партнери бібліотеки.
Заходи
22.04.2019

Підготовка до святкування 120-річчя з дня народження Г.О. Довженка триває

12 квітня 2019 року відбулося чергове засідання робочої групи щодо відзначення 120-ї річниці з дня народження Г.О. Довженка під керівництвом міського голови Івана Рубського.
Події
12.04.2019

Якщо на землі є пекло…

Багато років поспіль, вже традиційно 11 квітня світова спільнота відзначає Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів. Цього дня в Баштанській дитячій районній бібліотеці проведено історичний хроноскоп «Якщо на землі є пекло…».
Події
12.04.2019

Відвідали тематичну виставку «Без права на забуття»

11 квітня до Баштанського краєзнавчого музею завітали учні 9 - Б класу Баштанського опорного закладу № 1. Діти відвідали тематичну виставку, присвячену Міжнародному дню визволення в’язнів нацистських концтаборів «Без права на забуття»
Події
12.04.2019

В Баштанці відбувся концерт бардівської пісні, присвячений Володимиру Івасюку

У Баштанці влаштували концерт, присвячений пам’яті легендарного українського композитора, поета, Героя України композитора Володимира Івасюка. Дійство відбулося 12 квітня в кінотеатрі «Юність».
Події
12.04.2019

Будьте здоровими,сильними, дужими

Здоров’я – це найкращий подарунок природи, однак про нього треба весь час думати і дбати.
Події
08.04.2019

Розпочали підготовчі роботи до відзначення120-річчя від дня народження Григорія Довженка

Повним ходом йдуть роботи по оновленню виставкової меморіальної зали заслуженого художника України, художника-монументаліста, уродженця Полтавки-Баштанки - Григорія Овксентійовича Довженка.
Актуально
03.04.2019

Міжнародний день дитячої книги в Христофорівці

2 квітня у  приміщенні  Христофорівської  бібліотеки  відбулася зустріч книги з її читачами – дітьми та дорослими.
Події
02.04.2019

Зональне методичне об'єднання в Баштанській дитячій музичній школі

Було проведено Зональне методичне об,єднання, в рамках якого пройшов конкурс декоративно прикладного мистецтва
Події
22.03.2019

Відбулась нарада з працівниками закладів культури

21 березня в залі засідань міської ради начальник відділу розвитку культури і туризму Світлана Березовська провела нараду з працівниками закладів культури. На нараді були присутні директори, завідуючі, художні керівники закладів культури.
Події
21.03.2019

Єднаймо душі словом Кобзаря

«Знову відкриваю Кобзаря» – під такою назвою відбулася година поезії для учнівської молоді у Виноградівській сільській бібліотеці. Юні користувачі бібліотеки переглянули документальний фільм «Тарас Шевченко: невідомі сторінки життя», читали улюблені вірші з «Кобзаря», відповідали на запитання віктор
Події
14.03.2019

Творча зустріч в літературно-мистецькому клубі «Роксолана»

1 березня в Баштанській центральній районній бібліотеці відбулося засідання літературно-мистецького клубу «Роксолана». В цей перший чудовий весняний вечір в гості до роксоланівців завітав наш земляк, молодий талановитий поет, співак, музикант Валерій Антонюк.
Заходи
05.03.2019

Пречудесно, пречудово розцвітай же, рідне слово

Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов’язує людину з її народом, їхніми попередніми поколіннями.
Заходи
21.02.2019

Завітав Святий Валентин і до Христофорівської сільської бібліотеки

14 лютого у Христофорівській сільській бібліотеці відбувся захід до Дня Святого Валентина. З нагоди цього романтичного свята в нашій бібліотеці вирувала гарна атмосфера, яка створювала гарний настрій усім читачам нашої книгозбірні.
Відлуння свята
15.02.2019

Конкурс розмовного жанру «Барви надії»

В заході взяли участь 10 закладів культури: Баштанський МБК, Зеленоярський, Шевченківський СК, Добренський, Новоєгорівський, Новоіванівський, Новопавлівський, Новосергіівський, Пісківський, Плющівський, Христофорівський СБК.
Заходи
07.02.2019

Григорій В’язовський: 100 років від дня народження

2 лютого 2019 року виповнюється 100 років від дня народження відомого літературознавця, науковця, професора Одеського державного університету імені І. І. Мечникова Григорія Андрійовича В’язовського.
Заходи
29.01.2019

Учні ліцею відвідали виставку в краєзнавчому музеї

23 січня 2019 року в Баштанському краєзнавчому музеї було проведено екскурсію по тематичній виставці, яка присвячена 101–й річниці проголошення Акту злуки УНР і ЗУНР та 100–й річниці проголошення Центральною радою IV Універсалу «День Соборності України» ‒ «Сила нації – і її єдності».
Події
23.01.2019

Різдвяні традиції нашої місцевості

Різдво – одне з найбільш світлих християнських свят, якого діти завжди чекають з особливим нетерпінням. Різні народи зустрічають цей день зі своїми традиціями та обрядами.
Події
08.01.2019

Новорічний чародій-вечір в бібліотеці

27 грудня, засніженого зимового вечора в Баштанській центральній районній бібліотеці, відбулось святкове засідання літературно-мистецького клубу «Роксолана», присвячене зустрічі Нового 2019 року.
Відлуння свята
02.01.2019

Творча зустріч з письменницею в районній бібліотеці.

Книга має подобатися і авторові, і читачам. Тоді і автор задоволений тим, що йому вдалося вкласти у свій твір, і читачі вважають, що недаремно витратили свій час. Такими і є твори миколаївської письменниці, в яких ідеться про найважливіші життєві цінності – добро, дружбу і любов.
Новини
06.12.2018

Урочистості з нагоди Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва відбулися у Баштанській громаді

Голова об’єднаної громади Іван Рубський, який був запрошений на святкування виступив з привітальним словом
Заходи
23.11.2018

Олександр Сизоненко – легенда степової Баштанщини

О. Сизоненко – талановитий прозаїк, публіцист, кіносценарист, лауреат Національної премії імені Т. Шевченка, літературної премії у галузі новелістики імені Ю. Яновського,
Заходи
22.11.2018

Вітаємо працівників Новоіванівського Будинку культури та аматорів сцени з професійним святом

Дякуємо  за творчий неспокій, громадську активність, за щирість та талант   працівників Новоіванівського будинку культури С.В. Якименко, М.В. Назаровій та Т.Л. Кучинській
Привітання
20.11.2018

Вітаємо зразковий хореографічний колектив «Славія» з отриманими перемогами

У листопаді 2018 року відбувся обласний конкурс хореографічних колективів «Перлина Прибужжя», у якому взяли участь понад 100 різноманітних — дитячих, молодіжних, дорослих
Привітання
19.11.2018

«Берегиня» дзвенить піснями

Хто вважає, що мода на українську народну пісню пройшла, глибоко помиляється. Пісня здатна зачепити за живе, збурити в одну мить стільки різних почуттів, що мимоволі буде
Події
16.11.2018

Перемога юних екологів БДЮТ

10 листопада екологічний агітаційний гурт «Блискавка» взяв участь в обласному конкурсі екологічної просвіти у місті Миколаєві.
Події
12.11.2018

Привітання з Днем культури працівників Добренський СБК

9 листопада працівників культури України вітають з професійним святом.
Привітання
09.11.2018

«Берегиня» підвищує свою майстерність

Тричі на тиждень проводяться репетиції Новопавлівського народного ансамблю «Берегиня». Учасниці цього ансамблю постійно підвищують свою майстерність.
Події
07.11.2018

Дива власними руками

На початку зустрічі всі присутні переглянули виставку творчих робіт «Дива власними руками», на якій вихованці гуртка представили свої кращі роботи
Новини
06.11.2018

Відбулось засідання робочої групи по організації та відзначенню 120-річниці від дня народження Григорія Довженка

Людмила Луценко рекомендувала, під час наступного засідання обговорити заходи, які запропонують члени робочої групи.
Події
26.10.2018

Вітаємо переможців!

Конкурс проводився в номінаціях із різними манерами та стилями виконання: вокальні ансамблі, фольклорні колективи та солісти-вокалісти.
Новини
25.10.2018

Екскурсія вихованців Баштанського ЗДО №2 «Віночок» до краєзнавчого музею

Екскурсія вихованців Баштанського ЗДО №2 «Віночок»
Новини
25.10.2018

Засідання методичного об’єднання вчителів української мови і літератури на тему «Співець степового краю», присвячене життєвому і творчому шляху О. Сизоненка

Борщевецька Г.І., директор Баштанської централізованої бібліотечної системи надала цікаві факти з життя Олександра Олександровича – генія пера
Новини
22.10.2018

«О. О. Сизоненко – вірний син баштанської землі»: бібліотечний урок для вчителів

Розповідь про видатного письменника продовжила провідний бібліограф центральної районної бібліотеки Іщенко Н. В., яка підготувала мультимедійну презентацію
Новини
20.10.2018

Відбувся концерт присвячений Дню людей похилого віку та ветеранів України

«Цей день ‒ символ єдності поколінь, прекрасна можливість висловити слова вдячності за вклад у розвиток країни, за багаторічну самовіддану працю на благо нашого краю...
Заходи
01.10.2018

День відкритих дверей у Баштанській центральній районній бібліотеці

Програма дня, як завжди, була насиченою і цікавою, адже працівники бібліотеки запропонували своїм користувачам різноманітні за форматом і змістом заходи.
Заходи
30.09.2018

Шановні бібліотекарі об’єднаної територіальної громади!

Відзначення цього свята на державному рівні засвідчує глибоку повагу нашого народу до своєї духовної спадщини та книги – джерела споконвічної мудрості й знань.
Привітання
29.09.2018

Історико-бібліотечний урок до Дня Партизанської Слави «Прислухайся до відлуння війни»

З метою увічнення всенародної боротьби та вшанування подвигу партизанів і підпільників у роки Другої світової війни 19 вересня для учнів 9-11 класів Добренської ЗОШ І-ІІІ
Новини
19.09.2018

Рідне місто пізнаю

212-ій річниці заснування рідного міста був присвячений історико-краєзнавчий екскурс «Рідне місто пізнаю», проведений у дитячій районній бібліотеці.
Події
15.09.2018

Узгодили питання щодо проведення фестивалю байкерів

3 серпня під головуванням міського голови Івана Рубського відбулося засідання організаційного комітету щодо байкерського фестивалю «Чупакабра».
Анонс подій
03.09.2018

Узгодили питання щодо проведення фестивалю байкерів

Відбулося засідання організаційного комітету щодо байкерського фестивалю «Чупакабра».
Події
03.08.2018

Запрошуємо всіх взяти участь у фестивалі

Завдяки перемозі в  конкурсі "Місцеві ініціативи для розвитку громад", що оголошувався для громадських організацій та ініціативних груп 8 громад Миколаївської області
Анонс подій
02.08.2018

Виїзна нарада організаційного комітету щодо байкерського фестивалю «Чупакабра».

24 липня під головуванням міського голови Івана Рубського відбулося виїзна нарада організаційного комітету щодо байкерського фестивалю «Чупакабра».
Анонс подій
25.07.2018

Відбулося засідання організаційного комітету

Відбулося засідання організаційного комітету щодо байкерського фестивалю «Чупакабра».
Події
18.07.2018

Відбулось засідання організаційного комітету

засідання організаційного комітету щодо відзначення 212-ї річниці міста Баштанка.
Події
09.07.2018

Володимир Висоцький: мить і вічність на срібних струнах

Січневого засніженого вечора зібралися в Баштанській центральній районній бібліотеці члени літературно-мистецького клубу «Роксолана»
Події
27.01.2018

Висоцькому присвячено

26 січня в приміщенні Добренського будинку культури зібралися учні, учителі, жителі громади с. Добре.
Події
27.01.2018
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше