Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Співпраця Баштанської громади з Програмою USAID DOBRE продовжується

Новини
16.11.2022

15 листопада відбувся брифінг щодо продовження роботи Програми USAID DOBRE в Україні.

У брифінгу брали участь представники Міністерства розвитку громад та територій України, обласних військових адміністрацій областей – партнерів Програми, Агентство США з міжнародного розвитку, Всеукраїнська Асоціація ОТГ, журналісти.

Як повідомила заступниця керівника Програми USAID DOBRE Ангела Бочі, фокус Програми USAID DOBRE на наступні три роки буде повністю спрямований на допомогу постраждалим від військових дій та окупації громадам.

Зокрема програма працюватиме за такими напрямками:

- Допомога при плануванні відновлення громад.

- Покращення управліннями послуг.

- Місцевий економічний розвиток та допомога у розвитку релокованого бізнесу.

- Покращення в управлінні фінансами та залучення інвестицій в громади.

- Залучення громадськості до розвитку території.

Крім того, Ангела зауважила, що в роботі на наступні роки застосовуватимуть окремі підходи до громад, в залежності від ситуації, яка там наразі складається.

Впевнені, ці три роки будуть плідними та продуктивними в напрямку поглиблення демократії, поліпшення умов для розвитку та сприяння стабільності нашої громади.

*Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) – це шестирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). DOBRE працює для надання допомоги територіальним громадам (ТГ) в Україні, щоб долати виклики та використовувати можливості, які дає децентралізація, через поліпшення місцевого самоврядування і підвищення рівня залучення громадян до вироблення положень та прийняття рішень. Галузі технічної підтримки ураховують: стратегічне планування; управління фінансами; надання публічних послуг; місцевий економічний розвиток; гендерно орієнтовані та молодіжні політики. DOBRE також працює над посиленням взаємозв’язків та співпраці серед ТГ. Партнерами Global Communities у консорціумі виконавців Програми DOBRE є Український кризовий медіа-центр; SocialBoost; Фонд розвитку місцевої демократії (FSLD/FRDL), Малопольська школа державного управління при Краківському університеті економіки (MSAP/UEK), Польща; та Національний Демократичний Інститут (NDI).

Програма USAID DOBRE співпрацює із 100 громадами у 10 областях України: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській, Тернопільській, Чернівецькій, Чернігівській та Запорізькій.

Новини на цю ж тему

На порядку денному – підготовка плану дій з впровадження механізмів залучення громадян

19 березня у Баштанській громаді відбулося перше засідання робочої групи з підготовки плану дій впровадження механізмів залучення громадян. У засіданні взяли участь представниці Агентства економічного розвитку Ріта Жукова і Вікторія Савчук, представники органів місцевого самоврядування, депутати
Новини
19.03.2024

Програма USAID DOBRE продовжує підтримувати молодь громади

Днями в Баштанській громаді відбулась зустріч з представниками ГО «Агентство економічного розвитку», виконавцем проєкту "Голос громади в місцевому самоврядуванні" в Миколаївській області у межах Програма DOBRE.
Новини
22.02.2024

Разом з програмою "DOBRE" розпочинаємо працювати над оновленням стратегії розвитку громади

2️⃣0️⃣лютого відбулась онлайн зустріч керівництва громади, представників структурних підрозділів міської ради з експертами Програми DOBRE.
Новини
21.02.2024

Разом з Програмою DOBRE - до успішної громади

Нашу громаду з робочим візитом відвідали представники Програми DOBRE: Володимир Купрій, експерт з питань залучення громадськості та Наталія Ващиленко, програмний спеціаліст.
Новини
23.11.2023

Візит представників програми USAID DOBRE у Баштанську громаду

Днями Баштанську громаду відвідали фахівці програми "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність" (DOBRE) керівник програми USAID DOBRE Браян Кемпл, заступник директора організації Global Communities в Україні Джастін Сікріз, регіональний менеджер програми DOBRE Андрій Нагорний
Новини
16.09.2023

Два продуктивних та інтенсивних дні роботи у Львові

30-31 березня наша команда представляла Баштанщину на презентації та обговоренні роботи програми #USAID_DOBRE. Мова йшла про її другу фазу, що триватиме до вересня 2025 року.
Новини
02.04.2023

Проєкт Негайного Реагування в рамках Програми DOBRE триває

Баштанська громада отримала чергову допомогу за Проєктами Негайного Реагування за USAID Програма DOBRE
Новини
18.01.2023

Проєкти Негайного Реагування від Програми DOBRE

В цей нелегкий для України час, весь світ єднається у відчайдушній боротьбі. Наша громада отримала чергову допомогу за Проєктами Негайного Реагування від USAID Програма DOBRE
Новини
18.01.2023

Баштанській громаді надійшла допомога за підтримки наших надійних партнерів!

Отримали чергове постачання передане програмою “USAID DOBRE” за Проєктами Негайного Реагування
Новини
05.01.2023

Продовжуємо співпрацю з Програмою DOBRE

Нещодавно наші надійні партнери «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) оголосили про продовження роботи в Україні! Це означає, що разом ми підкоримо ще багато нових вершин.
Новини
29.12.2022

Все буде добре, тому що #Ми_знову_з_DOBRE

Історія успішного партнерства Програми DOBRE та Баштанської територіальної громади тривала 5 років.
Новини
24.12.2022

Презентація результатів дослідження індексу спроможності місцевої влади 2021

15 листопада 2021 року в Баштанській міській раді відбулася онлайн-презентація Індексу спроможності міської ради, яку провела програмний спеціаліст Програми DOBRE Анна Загорулько для керівництва і спеціалістів міської ради.
Новини
16.11.2021

Баштанська громада отримала Диплом

Щиро дякуємо Програмі DOBRE, а також програмним спеціалістам Natali Safronova, Anna Zagorulko за співпрацю, підтримку, дружбу та можливість стати краще!
Новини
28.09.2021

Візит громад з Чернігівщини до Баштанської ТГ

23 вересня до Баштанської територіальної громади зі зворотнім дводенним візитом завітала делегація представників Новгород-Сіверської, Корюківської та Сновської міських територіальних громад Чернігівської області.
Новини
23.09.2021

Візит баштанчан до Сновської громади

Протягом останніх двох днів, 19-20 серпня делегація Баштанської ТГ відвідала Сновську міську територіальну громаду.
Новини
21.08.2021

Обмін досвідом з громадами Чернігівщини триває

18-19 серпня делегація Баштанської територіальної громади у складі заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Світлани Євдощенко, секретаря міської ради Інни Гомерської, начальника відділу ЗМІ Олени Виноградової відвідала Корюківську міську територіальну громаду.
Новини
19.08.2021

Делегація з Баштанки відвідала Новгород-Сіверську міську територіальну громаду

Протягом двох днів, 16 і 17 серпня, делегація Баштанської міської територіальної громади як ментори відвідали Новгород-Сіверську міську територіальну громаду на Чернігівщині з метою обміну досвідом.
Новини
17.08.2021

Представники Недобоївської громади відвідали Баштанську ТГ

12-13 серпня до Баштанської громади завітала делегація представників Недобоївської громади Хотинського району Чернівецької області на чолі з сільським головою Юрієм Юзвою та у супроводі консультанта Програма DOBRE Андрія Нагорного.
Новини
14.08.2021

Продовжуємо роботу над вимірюванням індексу спроможності місцевого самоврядування

Наша громада, як і всі інші громади, що співпрацюють з Програмою «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність (DOBRE)», бере участь в оцінці індексу спроможності місцевої влади (РМСІ).
Новини
26.07.2021

Вимірювання рівня спроможності місцевої влади (PMCI)

Вимірювання рівня спроможності місцевої влади (PMCI) це визначення якісних результатів співпраці Програми ДОБРЕ та громад-партнерів. Методика дає змогу прослідкувати динаміку змін, виявити слабкі місця та визначитися з об'ємом методологічно-навчальної допомоги. 
Новини
07.07.2021

У Баштанській ТГ з’явиться бюджетний симулятор

Завершився відбір серед 100 територіальних громад-партнерів Програми DOBRE на розробку та встановлення симулятора бюджету. Серед переможців і наша Баштанська територіальна громада.
Новини
06.04.2021

Подяка Баштанської ОТГ за співпрацю програмному спеціалісту Програми DOBRE Наталії Сафроновій

Ми бажаємо Вам успіхів у подальшій діяльності, упевнено йти вперед до нових цілей, перемог та вести за собою інших. А також вітаємо громади четвертої когорти, яким пощастило працювати з Вами. Ви були і залишаєтеся для нас надійним партнером і другом! Нехай Вам щастить!
Подяка
17.11.2020

Реалізація проєкту Ярмаркова площа в Баштанці триває

Реалізація проєкту Ярмаркова площа в Баштанці триває − Ярмаркову площу не впізнати! Ятки, тротуарні доріжки, а тепер ще й сучасне освітлення. Як гарно!
Новини
09.11.2020

У рамках співпраці з Програмою DOBRE громада отримала міні-навантажувач Bobcat

28 жовтня Баштанська громада отримала міні-навантажувач Bobcat. Це чудова альтернатива багатьом іншим подібним видам техніки була реалізована завдяки співпраці з  Програмою DOBRE.
Новини
29.10.2020

Презентація результатів дослідження індексу спроможності місцевої влади 2020

15 вересня 2020 року в Баштанській міській раді відбулася онлайн-презентація Індексу спроможності міської ради, яку провела програмний спеціаліст Програми DOBRE Наталія Сафронова для керівництва і спеціалістів міської ради.
Новини
15.09.2020

Програмний спеціаліст програми DOBRE відвідала Баштанську громаду

1 вересня програмний спеціаліст програми DOBRE Наталія Сафронова відвідала Баштанську громаду, де ознайомилася з ходом реалізації проєкту «Створення ярмарково-фестивальної площі-трансформера «Ярмаркова».
Новини
01.09.2020

Новій Ярмаркової площі в Баштанці бути!

У Баштанці триває реалізація проєкту «Створення ярмарково-фестивальної площі−трансформера «Ярмаркова» за підтримки Програми DOBRE.
Новини
19.08.2020

Фінальна зустріч з БФ «ЛАСКА»

3 серпня 2020 року відбулась фінальна зустріч з напрацювання дорожньої карти щодо просування механізмів участі мешканців у процесах прийняття рішень у Баштанській міській раді спільно з експертами Благодійного фонду «ЛАСКА».
Новини
04.08.2020

Відбувся останній етап вимірювання індексу спроможності місцевого самоврядування

Вимірювання рівня спроможності місцевої влади (PMCI) це визначення якісних результатів співпраці Програми ДОБРЕ та громад-партнерів. Методика дає змогу прослідкувати динаміку змін, виявити слабкі місця та визначитися з об'ємом методологічно-навчальної допомоги. 
Події
05.06.2020

Онлайн-презентація результатів дослідження громадської думки

22 квітня ц.р. у Баштанській міській раді відбулася онлайн-презентація «Дослідження громадської думки щодо оцінки індикаторів – громад учасниць Програми DOBRE, Баштанська міська рада (Миколаївська область)»
Новини
22.04.2020

Впровадження антикорупційних інструментів у Баштанській громаді

Спеціалісти міської ради отримали докладні рекомендації щодо просування антикорупційних інструментів, які формуватимуться на основі даних з діагностики.
Події
13.02.2020

Баштанська міська об'єднана територіальна громада продовжує реалізацію проєкту "Ярмарково-фестивальна площа".

12 лютого в рамках реалізації проєкту "Ярмарково-фестивальна площа", що реалізується за підтримки Програми DOBRE, Баштанська громада отримала розбірну сцену.
Новини
13.02.2020

Баштанська громада почала вдосконалювати чинні механізми внутрішнього контролю разом з DOBRE

28 січня в міській раді відбулась установча зустріч працівників апарату міської ради з консультанткою Галиною Семенець. Під час робочої зустрічі було проведено оцінювання стану запровадження внутрішнього контролю. Також сплановано подальшу співпрацю.
Події
29.01.2020

Голова громади проінспектував об'єкти

26 грудня, голова громади Іван Рубський, директор КП «Міськвооканал» Віктор Кот, програмний спеціаліст Наталія Сафронова, проінспектували реалізований проєкт «Заміна насосного обладнання на свердловинах та запірної арматури в місті Баштанка та селах ОТГ»
Події
26.12.2019

Стратегічний розвиток та інвестиції

21 листопада 2019 року у місті Київ відбулась третя конференція партнерів DOBRE «Стратегічний розвиток та інвестиції», яка традиційно стала майданчиком для обговорення, як зацікавити потенційного інвестора та мотивувати його до співпраці
Події
22.11.2019

Презентація результатів Індексу спроможності Баштанської міської ради

7 листопада в Баштанській міській раді було представлено аналіз індексу спроможність органів місцевого самоврядування (ОМС PMCI).
Події
07.11.2019

Оцінка прозорості бюджету Баштанської ОТГ

31 жовтня 2019 року експерт програми DOBRE Олександр Мошнягул презентував попередні результати оцінювання рівня прозорості бюджетного процесу Баштанської об’єднаної територіальної громади.
Події
01.11.2019

Програма USAID DOBRE провела «Фестиваль громад» на Миколаївщині

15 вересня в парку Січової Слави міста Вознесенська відбувся перший фестиваль громад Миколаївщини #Нам DOBRE разом.    Гостями фестивалю стали представники одинадцяти ОТГ Миколаївської області, які беруть участь у Програмі DOBRE.
Події
16.09.2019

Відбулася верифікація інформації щодо конкурсу «Громада участі» в Баштанській ОТГ

6 вересня о 12.00 у сесійній залі Баштанської міської ради організаторами конкурсу – Благодійна організація Благодійний Фонд «ЛАСКА», партнер програми DOBRE у Миколаївській області, проведено по Баштанській ОТГ верифікацію діючих механізмів участі громадян у місцевому врядуванні.
Заходи
06.09.2019

Вимірювання рівня спроможності місцевої влади (PMCI)

30 липня робоча група Баштанської громади вже втретє, та цього року самостійно під керівництвом програмного спеціаліста програми “DOBRE” Наталії Сафронової, визначала свій індекс.
Події
30.07.2019

Програма DOBRE– це партнерство заради розвитку, результати якого є уже сьогодні

Роботи в рамках цього проекту стануть першим кроком до створення належної системи водопостачання на території Баштанської ОТГ, що сприятиме соціально-економічному розвитку, покращить якість життя мешканців. Ми дуже вдячні програмі DOBRE за співпрацю з нашою громадою, за неоцінений вклад в розвиток
Події
24.07.2019

Іван РУБСЬКИЙ: «Поїздка в Канаду – це нова можливість побачити успіх децентралізації та впевнено йти вперед. А для цього потрібно нам з Вами багато працювати»

Важливо відзначити, що на сьогоднішній день Баштанська громада працює в багатьох напрямках розвитку та пріоритетними залишаються меседжі ‒ створення індустріального парку та розвиток Баштанки як міста спорту, що потребують більш глибокого та комплексного підходу.
Події
11.07.2019

Громада на правильному шляху завдяки DOBRE

Баштанська громада робить все можливе для забезпечення рівних прав та можливостей чоловіків і жінок. І одне із завдань, яке громада ставить перед собою – використання ґендерного підходу.
Події
19.04.2019

Надія Копаниця про те, як активізувати громаду

15 квітня на базі центральної районної бібліотеки в м. Баштанка відбулася фасилітаційна сесія «Як нам активізувати нашу громаду?», яку провела бізнес-тренер, психолог, сертифікований Top та PinPoint-фасилітатор Надія Копаниця.
Заходи
16.04.2019

Презентація Баштанській громаді фінальних балів

аналіз виконання старої дорожньої карти розвитку спроможності об'єднаної громади
Події
22.02.2019

Відбулась робоча зустріч з консультантами Програми «DOBRE» щодо створення «Ярмарково-фестивальної площі»

У першій частині зустрічі консультанти Програми «DOBRE»надали присутнім загальне бачення щодо створення громадських просторів, розповіли про можливі варіанти зонування
Новини
31.10.2018

Урочисте відкриття сесійної зали міської ради

За останній час на території Баштанської міськради відбулось чимало позитивних змін. Так, 29 серпня відбулась неординарна подія – урочисте відкриття оновленого сесійного залу Баштанської об’єднаної територіальної громади.
Події
30.08.2018

Випробувано нову систему голосування «ГОЛОС»

28 серпня в залі засідань Баштанської міської ради відбулось пробне голосування учнями Баштанських шкіл, за участю міського голови Івана Рубського та програмного спеціаліста Програми «DOBRE» Наталії Сафронової.
Події
28.08.2018

Візит делегації від програми «DOBRE»

24 січня Баштанську міську раду відвідали керівник програми “DOBRE” Беррі Рід, радник з питань місцевих бюджетів та фінансового управління програми «DOBRE» Ангела Бочі.
Події
24.01.2018
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше