Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

До уваги мешканців багатоквартирних будинків!

Заходи
12.04.2021

Шановні мешканці багатоквартирних будинків!

Є різні форми управління багатоквартирним будинком. Яку обираєте Ви?

У відповідності до Законів України від 29 листопада 2001 року №2866-III «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку», від 14 травня 2015 року № 417-VIII «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» та від 03 грудня 2020 року № 2458 «Про внесення змін до деяких законів України  щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг» мешканці кожного багатоквартирного будинку повинні обрати форму управління будинком. Адже саме співвласники повинні нести відповідальність за стан свого будинку та його майбутнє.

Більшість співвласників багатоквартирних будинків вже визначилися з формою управління. Але залишається значна кількість будинків, у яких співвласники не прийняли рішення щодо форми управління багатоквартирним будинком, що є порушенням чинного законодавства. Тому співвласникам багатоквартирних будинків терміново необхідно визначитися з формою управління багатоквартирним будинком.

Вибір оптимальної форми управління багатоквартирним будинком є запорукою Вашого комфортного проживання та добробуту:

  1. Співвласники можуть заробляти гроші на спільній власності – наприклад, здавати фасад будинку в оренду під рекламні площі, або зробити підвал складським приміщенням.
  2. Співвласники можуть вимагати прозорості видатків.
  3. Співвласники можуть своєчасно проводити необхідні ремонтні роботи в будинку.
  4. ОСББ може брати участь у міських програмах ремонту житла, у державних та місцевих програмах фінансування ОСББ, втілювати проєкти з термомодернізації.

Управління багатоквартирним будинком може здійснюватися:

- самостійно співвласниками, без створення юридичної особи. Така форма управління більш доречна для невеликих будинків. Рішення приймаються безпосередньо самими співвласниками шляхом прийняття рішень більшістю голосів.

- передаватися управителю, якого обирають самі співвласники, або орган місцевого самоврядування. Така форма управління передбачає, що усі питання та проблеми з надавачами послуг вирішуються управителем.

- об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ).

Також повідомляємо, що рішення співвласників багатоквартирного будинку зазначається протоколом загальних зборів співвласників багатоквартирного будинку відповідної форми.

Таке рішення (про визначення форми управління будинком) повинно бути прийнято не пізніше 5 місяців після завершення карантину.

Якщо Вами не буде прийнято рішення про форму управління, Баштанська міська рада буде зобов’язана оголосити і провести конкурс на управителя, відповідно ціна на послуги з управління багатоквартирним будинком у разі визначення управителя на конкурсних засадах, визначається на рівні ціни, запропонованої в конкурсній пропозиції переможцем конкурсу, тому в Ваших інтересах як можна швидше визначитися з формою управління.

Просимо з відповідальністю поставитися до цього питання.

Для отримання більш детальної інформації просимо звернутися до відділу з питань житлово-комунального господарства, будівництва, благоустрою, розвитку інфраструктури та комунальної власності за адресою: вулиця Героїв Небесної сотні, 38, каб. № 9 (1-й поверх), тел. 2-76-59.

Новини на цю ж тему

У Баштанці ОСББ зможуть отримати кошти на ремонт будинків, пошкоджених обстрілами

3 жовтня відбулася зустріч представників ТОВ «БУДІВЕЛЬНА ФІРМА ІНТЕРЛЮКСБУД» та керівників ОСББ м. Баштанка, будівлі яких зазнали пошкодження внаслідок російської агресії.
Новини
03.10.2023

«ОСОБЛИВІ АСПЕКТИ УПРАВЛІННЯ БАГАТОКВАРТИРНИМИ БУДИНКАМИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ:ЮРИДИЧНІ РОЗ’ЯСНЕННЯ»

Запрошення до участі в семінарі «Важливі аспекти управління багатоквартирними будинками в умовах воєнного стану: юридичні роз’яснення»
Повідомлення
01.08.2023

Про підготовку до проведення конкурсів з призначення управителя багатоквартирного будинку

Протягом останніх восьми років Асоціація управителів житла активно працює над формуванням та розвитком конкурентного і професійного ринку управління багатоквартирними будинками в Україні.
Заходи
12.06.2023

Оголошення про проведення конкурсу на придбання у комунальну власність Баштанської територіальної громади службового житла

Баштанська міська рада має намір придбати на вторинному ринку житловий будинок для забезпечення службовим житлом лікарів КНП «Баштанська багатопрофільна лікарня Баштанської міської ради Миколаївської області».
Повідомлення
03.05.2023

До уваги керівників ОСББ!

У рамках проєкту «Добрі сусіди – одна країна» ВБО «Інститут місцевого розвитку» розпочав комплексну просвітню кампанію для керівників ОСББ, співвласників багатоквартирних будинків, представників місцевих ГО Дніпропетровської, Запорізької, Одеської, Миколаївської та Харківської областей.
Анонс подій
02.12.2022

Про законодавчі вимоги щодо підтвердження фахового рівня управителями багатоквартирних будинків

Асоціація управителів житла (далі - Асоціація) з 2015 року активно працює над формуванням і розвитком конкурентного та професійного ринку управління багатоквартирними будинками в Україні.
Запитання-відповіді
21.01.2022

Придбання у комунальну власність житла для надання в тимчасове користування внутрішньо переміщеним особам

Баштанська міська рада має намір придбати на вторинному ринку двокімнатну квартиру для надання в тимчасове користування внутрішньо переміщеним особам.
Повідомлення
09.10.2021

Триває перереєстрація громадян, які перебувають на квартирному обліку

Мешканцям Баштанської міської територіальної громади, які перебувають на квартирному обліку, до 31 грудня 2021 року необхідно звернутися до виконавчого комітету Баштанської міської ради (каб. №9, телефон для довідок 2-76-59) для уточнення облікових даних у справах квартирного обліку.
Повідомлення
06.10.2021

Інформаційне повідомлення про результати конкурсу з відбору суб’єктів оціночної діяльності

Конкурс з відбору суб’єктів оціночної діяльності визнано таким, що не відбувся, оскільки не надійшло жодної заяви.
Повідомлення
27.08.2021

Програма «Власний дім»

У Миколаївській області діє Цільова регіональна програма підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та поліпшення житлово-побутових умов сільського населення «Власний дім» на 2018-2023 роки.
Актуально
02.06.2021

Інформаційне повідомлення про результати конкурсу з відбору суб’єктів оціночної діяльності

Баштанська міська рада повідомляє, що за результатами конкурсу, який відбувся 28 травня 2021 року о 13.00 з відбору суб’єктів оціночної діяльності, які будуть залучені до здійснення незалежної оцінки майна комунальної власності
Повідомлення
31.05.2021

Щодо формування житлової комісії з обліку внутрішньо переміщених осіб

Баштанська міська рада оголошує про формування житлової комісії з обліку внутрішньо переміщених осіб та надання житлових приміщень для тимчасового проживання внутрішньо переміщеним особам при виконавчому комітеті Баштанської міської ради.
Повідомлення
18.05.2021

Визначили першочерговість ремонту доріг

22 квітня 2021 року відбулося засідання комісії по обстеженню дорожньої мережі Баштанської територіальної громади, яку провів голова комісії, заступник міського голови Олександр Васильєв.
Заходи
22.04.2021

У Баштанці відбувся семінар для ОСББ "Енергодім"

Міський голова Олександр Береговий ініціював зустріч з представником Фонду для ознайомлення голів ОСББ з державною програмою «Енергодім».
Новини
17.02.2021

Відбудеться семінар для ОСББ "Енергодім"

«ЕНЕРГОДІМ» — це програма часткового відшкодування витрат на заходи з енергоефективності в багатоквартирних будинках.
Анонс подій
11.02.2021

Нарада з головами ОСББ

16 січня в залі засідань міської ради відбулася зустріч представників ОСББ з регіональним координатором ПРООН в Миколаївській області Тетяною Гвоздь та консультантом проєкту IFC Максимом Литвиненко.
Новини
17.01.2020

Знову збори голів ОСББ не відбулися

10 грудня відбулося чергове засідання голів об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). На жаль, вже вчетверте на збори прийшло лише 7 небайдужих очільників об’єднань із 60, створених у місті.
Події
11.12.2019

Збори голів ОСББ не відбулися

9 квітня відбулося чергове засідання голів об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). На жаль, вже вчетверте на збори прийшло лише 10 небайдужих очільників об’єднань із 60, створених у місті.
Події
09.04.2019
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше