Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Як шахраї крадуть акаунти в соцмережах

Актуально
23.10.2023

📛 Шахраї від імені компанії Meta пишуть в особисті повідомлення (Direct) у фейсбуці та інстаграмі та виманюють паролі від сторінок у соцмережах. Повідомлення можуть надсилати англійською мовою. Зміст повідомлення полягає в тому, що нібито співробітники Meta повідомляють власника сторінки про порушення правил спільноти. Шахраї можуть також писати, що після перегляду вашої сторінки було визначено, що ви порушили авторські права кілька разів. Якщо ви вважаєте, що це помилка, вам слід це оскаржити, інакше ваш обліковий запис буде деактивовано протягом 24 годин. І дають посилання на форму оскарження, водночас, коли власник сторінки переходить за посиланням, шахрайський ресурс просить ввести власний логін та пароль у соцмережах. Після того, як людина вводить ці дані, вони автоматично стають відомі шахраям.
✅ Пам’ятайте, інстаграм та фейсбук ніколи не пише щодо безпеки облікового запису в повідомленнях у Direct. Електронні листи від Meta (інстраграм та фейсбук) щодо безпеки вашого облікового запису та входу до нього, які було надіслано протягом останніх 14 днів, можна знайти в розділі «Безпека». ❗️
❓Як захистити свої акаунти в соцмережах та месенджерах від шахраїв
✅ Установіть багатофакторну автентифікацію, така функція є в налаштуваннях вашого акаунту та може мати назву двоетапна перевірка – це, коли для входу до акаунту, крім логіна та пароля, потрібно ввести код підтвердження, що приходить на смартфон, електронну скриньку або у відповідний додаток.
✅ Не вводьте свої логіни та паролі від акаунтів на незнайомих та підозрілих вебсайтах.
✅ Створюйте складні та унікальні паролі для кожного акаунту.
ℹ️ Якщо ви стали жертвою шахрайства, заповніть форму зворотного зв’язку на сайті кіберполіції: https://ticket.cyberpolice.gov.ua/.
Більше інформації про правила платіжної безпеки на сайті #ШахрайГудбай: https://promo.bank.gov.ua/stopfraud/.

Новини на цю ж тему

Як не стати жертвою шахрайства під час купівлі-продажу товарів у інтернеті

Порати поліції.
Заходи
13.02.2024

«Вам посилка»

Кіберполіція попереджає про нову шахрайську схему
Заходи
08.01.2024

Дзвінки та смс-повідомлення від шахраїв

Щоб ошукати громадян та викрасти кошти з їхніх карток, шахраї можуть використовувати таку технологію, як спуфінг (підроблення).
Актуально
14.11.2023

Як розпізнати та оминути пастки шахраїв?

У Баштанському районі поліцейський офіцер продовжує проводити профілактичну роботу з населенням громади.
Заходи
17.10.2023

Обережно: фейкові опитування та голосування

Шахраї поширюють фішингові посилання та змушують перейти за ними під різними приводами, і нібито можна отримати винагороду, наприклад у сумі 500 гривень.
Заходи
11.10.2023

Як вберегтись від пастки афериста?

Правоохоронці продовжують знайомити мешканців Баштанки із розповсюдженими шахрайськими схемами.
Заходи
10.10.2023

Як викрити пропозиції роботи від шахраїв?

Шахраї пропонують роботу онлайн, за яку просять гроші в потенційних працівників.
Актуально
04.10.2023

На понад 142 тисячі гривень ошукали мешканця Баштанщини за придбання неіснуючого роздрібного товару – поліція встановлює шахраїв

До відділу поліції № 2 Баштанського районного відділу поліції надійшло повідомлення від 22-річного мешканця Березнегуватської громади про те, що невідомі особи шляхом обману у мережі інтернет заволоділи його коштами.
Заходи
03.10.2023

Ошукали мешканця Баштанщини на 240 тисяч гривень під час купівлі автомобіля

Поліція встановлює особу шахрая
Події
25.09.2023

Як уникнути шахрайства

Поліцейські проінструктували мешканців Баштанки, як не потрапити до схем аферистів.
Заходи
08.09.2023

Шахраї ошукали жителя Баштанщини

Замість отримання допомоги втратив кошти: правоохоронці встановлюють шахраїв, які ошукали жителя Баштанщини на понад 22 тисячі гривень.
Новини
25.08.2023
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше