Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Як не стати жертвою шахрайства під час купівлі-продажу товарів у інтернеті

Заходи
13.02.2024
Шахраї роблять усе, аби максимально замаскуватися під справжніх продавців товарів: у них гарні фото товарів, вони швидко відповідають на повідомлення потенційних покупців, допомагають підібрати потрібну річ і обіцяють швидку доставку. Низька ціна товару, значно нижча від конкурентів, необхідна повна або часткова передоплата одразу повинна насторожити покупця.
Поліція Миколаївської області повідомляє, щоб не стати жертвою інтернет-шахрайства, правоохоронці радять дотримуватися таких правил:
🔴не розголошуйте інформацію про платіжну карту та не вводьте такі данні на сторонніх ресурсах (термін дії, код CVС2/CVV2, ПІН-код), зокрема, по телефону, та персональні дані, логін/пароль для входу у веб-банкінг), одноразові паролі для проведення додаткової автентифікації;
🔴 якщо здійснюєте покупку в мережі інтернет – оплачуйте товар після отримання, намагайтеся уникати покупок, де вимагають оплатити товар наперед, адже ризикуєте отримати товар не тієї якості або взагалі залишитися без нього;
🔴 купуйте на перевірених сайтах або перевіряйте відгуки щодо сайтів, продавців чи онлайн-магазинів;
🔴 якщо часто купуєте в інтернеті, то краще оформити окрему банківську карту для цього і переказувати на цю карту виключно суму, необхідну для сплати за товар/послугу;
🔴 здійснюйте платіжні операції лише на так званих «захищених» сайтах, адреса яких починається з п’яти літер https, таке шифроване підключення захистить інформацію про банківську картку та убезпечить від потрапляння вірусів до вашого комп’ютера, планшета тощо;
🔴 створіть складний пароль для інтернет-банкінгу, соціальних мереж, електронної пошти;
🔴 підключіть SMS-інформування стосовно операцій з вашими платіжними картками;
🔴 перевіряйте сайти на вебсайті кіберполіції в розділі «Стоп фрауд» https://cyberpolice.gov.ua/stopfraud/ або через сервіс CheckMyLink, проводьте також власну перевірку, читаючи відгуки користувачів. Не вводьте реквізитів платіжних карток на незнайомих та підозрілих сайтах.
У разі якщо ви стали жертвою аферистів, потрібно негайно звернутися до найближчого відділення поліції або зателефонувати на спецлінію 102.

Новини на цю ж тему

«Вам посилка»

Кіберполіція попереджає про нову шахрайську схему
Заходи
08.01.2024

Дзвінки та смс-повідомлення від шахраїв

Щоб ошукати громадян та викрасти кошти з їхніх карток, шахраї можуть використовувати таку технологію, як спуфінг (підроблення).
Актуально
14.11.2023

Як шахраї крадуть акаунти в соцмережах

Шахраї від імені компанії Meta пишуть в особисті повідомлення (Direct) у фейсбуці та інстаграмі та виманюють паролі від сторінок у соцмережах.
Актуально
23.10.2023

Як розпізнати та оминути пастки шахраїв?

У Баштанському районі поліцейський офіцер продовжує проводити профілактичну роботу з населенням громади.
Заходи
17.10.2023

Обережно: фейкові опитування та голосування

Шахраї поширюють фішингові посилання та змушують перейти за ними під різними приводами, і нібито можна отримати винагороду, наприклад у сумі 500 гривень.
Заходи
11.10.2023

Як вберегтись від пастки афериста?

Правоохоронці продовжують знайомити мешканців Баштанки із розповсюдженими шахрайськими схемами.
Заходи
10.10.2023

Як викрити пропозиції роботи від шахраїв?

Шахраї пропонують роботу онлайн, за яку просять гроші в потенційних працівників.
Актуально
04.10.2023

На понад 142 тисячі гривень ошукали мешканця Баштанщини за придбання неіснуючого роздрібного товару – поліція встановлює шахраїв

До відділу поліції № 2 Баштанського районного відділу поліції надійшло повідомлення від 22-річного мешканця Березнегуватської громади про те, що невідомі особи шляхом обману у мережі інтернет заволоділи його коштами.
Заходи
03.10.2023

Ошукали мешканця Баштанщини на 240 тисяч гривень під час купівлі автомобіля

Поліція встановлює особу шахрая
Події
25.09.2023

Як уникнути шахрайства

Поліцейські проінструктували мешканців Баштанки, як не потрапити до схем аферистів.
Заходи
08.09.2023

Шахраї ошукали жителя Баштанщини

Замість отримання допомоги втратив кошти: правоохоронці встановлюють шахраїв, які ошукали жителя Баштанщини на понад 22 тисячі гривень.
Новини
25.08.2023
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше