Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Вперше в Україні пацієнтам будуть безоплатно доступні ліки проти спінальної м'язової атрофії

Новини
14.12.2022

Сьогодні на засіданні уряду було підтримано пропозицію Міністерства охорони здоров’я України здійснити закупівлі 9 лікарських засобів за договорами керованого доступу, 8 з них закуповувалось централізовано раніше, 1 – буде закуплено вперше. 

Договір керованого доступу (ДКД) – це механізм закупівлі оригінальних (інноваційних) лікарських засобів за результатами прямих та конфіденційних перемовин між замовником і фармацевтичним виробником. Перемовини відбуваються за результатами розгляду матеріалів оцінки медичних технологій, які містять дані про показники клінічної та економічної ефективності лікарських засобів.  

Через те, що оригінальні (інноваційні) лікарські засоби виробляються лише одним виробником, інструмент конкурентних закупівель до них не може бути повною мірою ефективно використаний. 

Вперше в Україні, завдяки використанню інструменту (ДКД), який дозволяє зберегти конфіденційною ціну, вдалося централізовано закупити препарат «Еврісді» («Рисдиплам») для лікування дітей, хворих на спінальну м’язову атрофію (СМА). Ліки будуть надаватися пацієнтам безоплатно. 

СМА – це рідкісна нервово-м’язова хвороба, яка призводить до атрофії кінцівок та смерті. «Рисдиплам» – єдиний лікарський засіб проти спінальної м’язової атрофії, яким можна самостійно лікуватися вдома, адже його слід приймати орально. 

«Затвердивши сьогодні перелік лікарських засобів, що закуповуються за договорами керованого доступу, Кабінет Міністрів фіналізував величезну роботу, проведену Міністерством охорони здоров’я та Медзакупівлями України. Позитивні переговори з компанією “Roche” щодо закупівлі “Рисдипламу” для лікування пацієнтів зі спінальною м’язовою атрофією – це справжній прорив для вільної і незалежної України, яка турбується про своїх громадян! Дякую ЗСУ, що дозволяють реалізовувати заплановане навіть під час війни», – підкреслив Віктор Ляшко.

Препарат стане доступний для пацієнтів зі спінальною м’язовою атрофією першого типу в 2023 році. Зазначений лікарський засіб отримуватимуть пацієнти зі СМА, які відповідатимуть критеріям включення до програми (вік, тип хвороби тощо), в тому числі ті, яким буде поставлено діагноз за результатами програми розширеного неонатального скринінгу. Детальні умови отримання пацієнтами цього лікарського засобу буде повідомлено згодом. 

Також, за результатами укладання договорів керованого доступу з компаніями «Sanofi», «BioMarin», «Takeda» щодо лікарських засобів, які раніше вже закуповувались централізовано, вдасться заощадити лише в 2022 році близько 10 млн доларів США (за перерахунку на валютну ціну 2021 року) та близько 100 млн грн (за використання гривневих цін 2021 року). Лікарські засоби, що закуповуються за ДКД, використовуються для лікування проти рідкісних (орфанних) захворювань, наприклад, хвороби Гоше, мукополісахаридозів, гемофілії та ін.

Такий механізм застосовується у багатьох країнах світу, зокрема в Італії, Франції, Нідерландах, Бельгії, Швеції, Данії, Фінляндії, Австралії, Литві та інших.

Новини на цю ж тему

Баштанська багатопрофільна лікарня отримала нове авто

Нещодавно до Баштанської багатопрофільної лікарні передали сучасний автомобіль, який буде використовуватися для перевезення персоналу до пацієнтів. Нова автівка допоможе зробити медичну допомогу більш доступною, швидкою та ефективною.
Новини
04.03.2024

Медики та управлінці з 10 громад пройшли підготовчі тренінги для впровадження мобільної медичної послуги у їх спільнотах

У 10 громадах України впроваджується мобільна медична послуга в рамках проєкту «Здоров'я без відстані: мобільна медицина для громад», що прагне наблизити якісну та своєчасну допомогу пацієнтам у віддалених селах.
Новини
15.02.2024

Резолюція «круглого столу» на тему: «Стань на варті свого серця – активізація заходів для подолання поведінкових факторів ризику серцево-судинних захворювань»

Представники Всесвітньої організації здоров’я, Міністерства охорони здоров’я, Національної служби здоров’я, Центру громадського здоров’я та громадськості обговорили державні політики, спрямовані на запобігання серцево-судинним захворюванням.
Заходи
16.11.2023

Баштанська багатопрофільна лікарня поповнилася новим обладнанням

Це обладнання є необхідним для надання невідкладної медичної допомоги, а також для проведення діагностики та лікування широкого спектру захворювань.
Новини
03.11.2023

Подяка Міжнародному медичному корпусу International Medical Corps

Адміністрація та колектив КНП «Баштанська багатопрофільна лікарня» БМР висловлюють щирі слова подяки і безмежної вдячності Міжнародному медичному корпусу  за системну, довготривалу підтримку нашого лікувального закладу.
Подяка
19.09.2023

Всесвітній день боротьби з вірусними гепатитами, як безоплатно пройти діагностику та лікування в Україні

28 липня – Всесвітній день боротьби з вірусними гепатитами. Тож саме сьогодні МОЗ нагадує, що таке гепатити, як вберегтися від них і яке лікування гепатитів гарантує держава.
Заходи
28.07.2023

Як встановлюють групу інвалідності залежно від діагнозу

Пояснює МОЗ.
Заходи
21.07.2023

Медична евакуація військових на лікування за кордон. Як потрапити?

Від 24 лютого 2022 року евакуаційні рейси та транспортування постраждалих внаслідок війни українців здійснюються чи не щодня. Уже майже 4 тисячі наших громадян евакуйовані до закордонних клінік завдяки активній міжнародній підтримці та взаємодії МОЗ із партнерами.
Новини
21.07.2023

МОЗ відповідає на питання українців щодо проходження МСЕК

Міністерство охорони здоров’я нагадує, що на період дії воєнного стану на території України процедура проведення медико-соціальної експертизи значно спрощена.
Запитання-відповіді
14.07.2023

Форум відновлення медичної системи на рівні громад

29 березня в Києві на найбільшій міжнародній медичній виставці PUBLIC HEALTH проходить Форум відновлення медичної системи на рівні громад.
Новини
29.03.2023

У квітні рецептурні ліки можна буде придбати за е-рецептом

Що важливо знати про нововведення жителям Миколаївщини
Новини
16.03.2023

Як дізнатись, які «доступні ліки» повністю безоплатні

Попри повномасштабну війну, що триває в Україні вже понад рік, програма «Доступні ліки», за якою українці можуть отримувати ліки безоплатно або з невеликою доплатою, не припиняла діяти ні на день.
Заходи
08.03.2023

До уваги жителів громади!

Міністерство охорони здоров’я України інформує населення щодо проходження медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) для встановлення та підтвердження інвалідності в умовах воєнного стану.
Актуально
16.11.2022

МОЗ розподілило в регіони вакцину 196 тисяч вакцини від кору, паротиту та краснухи

Міністерство охорони здоров’я розподілило та почало доставляти в регіони вакцину КПК, яка захищає від кору, паротиту та краснухи.  
Новини
03.11.2022

З 1 листопада наркотичні (психотропні) ліки почнуть відпускати за е-рецептом

З 1 листопада відпуск наркотичних (психотропних) лікарських засобів почне здійснюватися за електронним рецептом. 
Новини
01.11.2022

Як оформити інвалідність особам, які перебувають за кордоном, під час дії воєнного стану в Україні

Експертиза проводиться за направленням лікарсько-консультативної комісії незалежно від місця реєстрації, проживання чи перебування громадян, які звертаються для встановлення групи інвалідності.
Новини
20.10.2022

Національна гаряча лінія «Доказово про вакцинацію, грудне вигодовування та харчування дітей до 3 років»

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.
Новини
09.08.2022

До уваги закладів охорони здоров’я та профспілкових організацій медичних працівників Миколаївщини

Забезпечення норм законодавства про працю та трудових прав медпрацівників інформуємо про вимоги Кодексу законів про праці України (далі –КЗпП) щодо умов запровадження неповного робочого дня/тижня.
Актуально
11.02.2022

Потужна система охорони здоров’я − запорука сильної нації!

Нещодавно в рамках реалізації програми Миколаївської обласної ради щодо підтримки територіальних громад − наша громада, як один з переможців конкурсу, успішно реалізувала проєкт із закупівлі сучасного медичного обладнання для Баштанської багатопрофільної лікарні.
Новини
27.10.2021

Проєкт «Гаряча лінія підтримки батьків після пологів»

Громадською організацією підтримки вагітності та материнства «ЛАДА» започатковано проєкт «Гаряча лінія підтримки батьків після пологів».
Актуально
04.10.2021

Вам потрібен е-лікарняний? Потурбуйтеся про себе зараз!

Якщо ви працюєте або знаходитесь у декретній відпустці, то це вас стосується!
Актуально
22.09.2021

Вакцинуйся: захисти себе від захворювання на COVID-19

У зв`язку з погіршенням епідемічної ситуації в Україні, стрімким зростанням захворюваності на коронавірусну інфекцію КНП «ЦПМСД» Баштанської міської ради запрошує усіх охочих на вакцинацію.
Заходи
21.09.2021

Дізнайтеся про новини з питань охорони здоров’я

ДУ «Миколаївський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» створила свою офіційну сторінку у соціальній мережі «Фейсбук» , де Ви можете ознайомлюватися з новинами та інформаціями ДУ «Миколаївський ОЦКПХ МОЗ» з питань охорони здоров'я.
Новини
10.09.2021

Ознаки для визначення регіону зі значним поширенням COVID-19

Залежно від епідемічної ситуації в регіоні або районі чи місті обласного значення може бути встановлений рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.
Новини
25.08.2021

Місячник тестування на вірусні гепатити у приватних лабораторіях

Державна установа «Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України» інформує про місячник тестування на вірусні гепатити у приватних лабораторіях
Новини
06.08.2021

Щодо впровадження електронного листка непрацездатності

В Україні розпочався поступовий перехід закладів охорони здоров’я на створення електронних лікарняних листів, який триватиме до 01 вересня 2021 року.
Новини
05.08.2021

Питання вакцинації на контролі влади

4 серпня відбулося онлайн зустріч керівництва міської ради, директора КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксани Шпарук, начальника відділу освіти Максима Дерев’янка з старостами Баштанської територіальної громади щодо вакцинування жителів громади від коронавірусу.
Заходи
04.08.2021

Олександр Береговий привітав медиків Баштанської громади із професійним святом

У третю неділю червня в Україні відзначають день медичного працівника. Тож напередодні свята голова Баштанської громади Олександр Береговий урочисто привітав медиків Баштанщини.
Заходи
18.06.2021

Нагляд за суб’єктами господарювання в період карантину

Відділом державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Баштанського управління ГУ Держпродспоживслужби в Миколаївській області проводиться щоденний контроль за дотриманням протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби на території Баштанського району.
Заходи
10.06.2021

Продовжено роботи з ремонту у приймальному відділені

Сьогодні, 8 червня, міський голова Олександр Береговий, депутат обласної ради Віталій Гомерський, голова райдержадміністрації Владислав Дмитрів разом з директором КНП «Баштанська багатопрофільна лікарня» Аллою Барсегян зустрілися з підрядниками та проєктантами на об’єкті будівництва.
Новини
08.06.2021

Велике будівництво не зупиниться

6 квітня міський голова Олександр Береговий зустрівся з проєктантами та підрядниками на "Великому будіництві" «КНП «Баштанська багатопрофільна лікарня»
Події
06.04.2021

Учасники бойових дій та відомі особи старші за 60 років можуть претендувати на залишки доз вакцини проти COVID-19

11 березня 2021 року Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов підписав наказ № 443 про внесення змін до Дорожньої карти з впровадження вакцинації проти COVID-19, які дозволяють із початку кампанії використовувати можливі залишки вакцин для щеплення.
Новини
15.03.2021

Фіброгастродуоденоскопія – підготуйся правильно!

Баштанська багатопрофільна лікарня інформує.
Повідомлення
22.02.2021

Зверніть увагу на термін дії декларації

Шановні жителі територіальної громади! Перевірте термін дії декларації на надання первинної медичної допомоги!
Важливо
17.02.2021

Посилені карантинні обмеження будуть запроваджені в Україні з 8 до 24 січня включно 2021 року

«Зимові канікули заради безпеки» робляться для того, щоб не допустити розгортання нової потужної хвилі захворюваності, яка може наступити зокрема і після новорічних свят.
Важливо
09.12.2020

Управління Держпраці надасть кожному з 17 закладів охорони здоров’я Миколаївщини, визначених для лікування пацієнтів з COVID-19, методичні рекомендації щодо безпечної експлуатації кисневого обладнання

Продовж листопада грудня 2020 року посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області за графіком здійснять візити у 17 спеціалізованих медичних закладів області.
Повідомлення
16.11.2020

Ситуація з коронавірусною хворобою в Україні погіршується

Дотримуйтесь рекомендацій лікаря.
Новини
23.10.2020

Коронавірус: МОЗ оновило алгоритм надання допомоги українцям із симптомами захворювання

Міністерство охорони здоров’я оновило алгоритм лікування людей з симптомами коронавірусної хвороби.
Актуально
09.09.2020

Сучасне обладнання для Багатопрофільної лікарні

30 червня міський голова Іван Рубський разом з депутатами міської ради: Володимиром Онищуком, Віталієм Грицюком та Петром Жигалкіним, відвідали Багатопрофільну лікарню та оглянули придбане за кошти міського бюджету медичне обладнання.
Новини
30.06.2020

У Баштанці зафіксовано перший випадок СOVID-19

На засіданні розглянули питання про виявлення у Баштанці гострої респіраторної хвороби СOVID-19. Станом на 27 червня офіційно підтверджено один випадок та дев'ять чоловік з підозрою на захворювання.
Події
27.06.2020

В Україні дозволили роботу непродовольчих ринків

На території Миколаївщини стане можливою робота непродовольчих ринків, які працюватимуть за умови дотримання санітарно-епідемічних заходів безпеки за принципом роботи продовольчих магазинів
Події
18.05.2020

Постанови Головного державного санітарного лікаря України

Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів при здійсненні дозволених видів діяльності, які передбачають приймання відвідувачів
Актуально
15.05.2020

Щира подяка за підтримку

У наш нелегкий час, коли у світі вирує пандемія коронавірусу COVIT-19, наші медичні працівники, як ніколи, потребують засобів захисту та антисептиків. Приємно, що є люди, які не байдужі до їхніх проблем і які здатні сприймати чужі біди, як свої.
Події
30.04.2020

Візит голови облради до Баштанки

27 квітня голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко та депутати облради відвідали з робочим візитом Багатопрофільну лікарню Баштанського району з метою перевірки завершення будівництва хоспісу та готовності лікарні до боротьби з коронавірусом.
Новини
27.04.2020

Наша допомога лікарні ‒ важлива

Жителі Добренського старостинського округу не залишаються осторонь від проблем багатопрофільної лікарні, акумулюючи кошти.
Новини
21.04.2020

Щира подяка за підтримку

Висловлюємо щиру подяку за надану гуманітарну допомогу фермерському господарству «Володимир» і ТОВ «Агрокапітал-Юг».
Новини
17.04.2020

Новопавлівці долучились до акції допомоги лікарні

Одноосібники Новопавлівського старостату надали посильну фінансову допомогу районній лікарні.
Новини
14.04.2020

Пам’ятка про самоізоляцію

Інформаційні матеріали з питань протидії та профілактики захворюванню на коронавірус
Актуально
05.03.2020

Підсумкова медична рада за 2019 рік

28 січня в залі засідань Баштанської райдержадміністрації відбулася підсумкова медична рада за результатами роботи закладів охорони здоров’я Баштанського району у 2019 році.
Події
29.01.2020

Оновлення Новопавлівського ФАПу

Отримали нові кушетки, ростомір, маніпуляційний столик, медикаменти для надання невідкладної медичної допомоги та інші прилади та матеріали.
Події
10.01.2020

Капітальний ремонт ФАПу в с.Добре

24 грудня міський голова Іван Рубський відвідав с.Добре, де провів візуальний огляд початку капітального ремонту ФАПу.
Події
24.12.2019

Окреслили план першочергових заходів

4 грудня в Баштанській міській раді відбулося спільне засідання керівництва Баштанської ОТГ та району, голів постійних комісій міської та районної рад щодо обговорення фінансування КНП «Багатопрофільна лікарня Баштанського району» у зв’язку з необхідністю створення госпітального округу.
Новини
04.12.2019

ВІЛ/СНІД: Знання і розуміння

3 грудня в Новоіванівській сільській бібліотеці для учнів школи І-ІІІ ст. було проведено актуальна бесіда “ВІЛ/СНІД: Знання і розуміння» 
Події
03.12.2019

Привітання міського голови з Міжнародним днем лікаря

 Щорічно в перший понеділок жовтня у багатьох країнах відзначають Міжнародний день лікаря. Цього року свято припадає на 7 жовтня.
Привітання
07.10.2019

Медичні послуги стають доступніші для жителів Баштанської ОТГ

28 травня Баштанська міська рада передала 22 комп'ютери і 22 принтери для Центру первинної медико-санітарної допомоги.
Події
28.05.2019

Медицина потребує допомоги з місцевого бюджету

16 квітня вдруге відбулося засідання погоджувальної ради при міському голові щодо реформування вторинної медицини.
Події
16.04.2019

Доступні ліки за електронним рецептом вже з квітня

Уряд запроваджує новий, більш зручний механізм отримання «доступних ліків» – за електронним рецептом. Вже з квітня лікарі будуть виписувати тільки е-рецепти на ліки, що включені до урядової програми «Доступні ліки». Е-рецепт дозволить пацієнтам отримувати потрібні їм ліки в будь-якій аптеці
Актуально
27.02.2019

Покращення медичного обслуговування на селі обговорили на робочій нараді в Баштанській райдержадміністрації

«Треба докласти всіх зусиль, щоб пришвидшити підписання декларацій, бо це дасть більше фінансування на первинну ланку. Нажаль по районну підписано декларацій лише на 61.2%. Тож до липня 2019 року потрібно збільшити відсоток до 90 інакше нам не уникнути скорочень» – зауважив Леонід Петров
Події
20.02.2019

Підсумкова медична конференція

23 січня в приміщенні міської ради відбулася підсумкова медична конференція, за результатами роботи закладів охорони здоров’я Баштанського району у 2018 році.
Події
23.01.2019

Своєчасна діагностика – запорука здоров’я!

12 листопада 2018 року в приміщенні Новоєгорівської лікарської амбулаторії сімейної медицини з 10.00 до 15.00 проходитиме комплексне комп’ютерне обстеження зору
Події
12.11.2018

Привітання міського голови з Днем фармацевтичного працівника

Шановні провізори і фармацевти Баштанщини!
Привітання
14.09.2018

Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати

Які ліки мають надаватись в лікарнях безкоштовно?
Новини
05.09.2018

Копії документів для підписання декларації з лікарем більше не потрібні

МОЗ України внесло зміни до Порядку вибору лікаря, що надає первинну медичну допомогу. Розповідаємо, що змінилося.
Новини
11.07.2018

Зміни у первинній медичній допомозі, які вступають в дію з липня

161 ЗАКЛАД ОТРИМАЄ ПЕРШІ ОПЛАТИ ВІД НСЗУ
Новини
04.07.2018

Відвідали будівництво відділення невідкладних станів

Побували на будівництві відділення невідкладних станів, обговорили строки його відкриття та створення госпітального округу на базі Баштанського району.
Події
25.01.2018

Підсумки роботи лікувально-профілактичних закладів

23 січня в залі засідань Баштанської райдержадміністрації відбулася підсумкова медична рада
Події
23.01.2018

Медреформа: що мають зробити заклади первинної допомоги у 2018 році

Медичну реформу розпочато: закон про медреформу підписав Президент, Кабмін ухвалив ключові документи. Що мають зробити заклади первинної допомоги у 2018 році?
Актуально
19.01.2018

Спалах кору в Україні: що треба знати про хворобу і як захистити себе

В Україні триває спалах кору – одного з найбільш заразних захворювань, відомих у світі. За 2017 рік зафіксовано 4782 випадки захворювання на кір.
Події
15.01.2018

Медреформа в дії: що мають зробити заклади первинної допомоги у 2018 році

Медичну реформу розпочато: закон про медреформу підписав Президент, Уряд ухвалив ключові документи. Що мають зробити заклади первинної допомоги у 2018 році.
Актуально
11.01.2018
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше