Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

До уваги сільгосптоваровиробників!

Новини
31.05.2021

І. Нормативно-правові акти

Постанова Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2018 р. № 107 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції», зі змінами, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 12 травня 2021 р. №517.

Форми заявок та відповідних документів для нарахування та виплати підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції наразі розробляються Міністерством аграрної політики та продовольства України. Наказ про їх затвердження буде доведено додатково.

ІІ. Напрями та алгоритми надання підтримки

1) Дотація за наявні бджолосім’їнадається на безповоротній основі юридичним особам, фізичним особам-підприємцям та фізичним особам, які є власниками бджолосімей, за наявні в поточному році від 10 до 300 бджолосімей, у розмірі 200 гривень за бджолосім’ю. Максимальний розмір дотації становить 60 000 гривень одному отримувачу.

Для нарахування дотації за бджолосім’ї суб’єктам господарювання, які є юридичними особами, дотація нараховується на ту кількість бджолосімей, що зазначена у формі № 24 (річна) та підтверджена ветеринарно-санітарним паспортом пасіки.

Для нарахування дотації за бджолосім’ї фізичним особам та фізичним особам − підприємцям, зокрема сімейним фермерським господарствам, дотація нараховується на ту кількість бджолосімей, що зазначена у ветеринарно-санітарному паспорті пасіки, обстеження якої було проведено Держпродспоживслужбою у поточному році.

Крок 1. Підготувати для отримання дотації за бджолосім’ю документи:

  • копію ветеринарно-санітарного паспорта пасіки;
  • копію рішення про державну реєстрацію потужності;
  • копію довідки про відкриття поточного рахунка, видану банком (суб’єкти господарювання);
  • копію довідки або договору про відкриття рахунка в банку (фізичні особи);
  • копію паспорта громадянина України (фізичні особи);
  • копію документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному органу доходів і зборів і мають відмітку в паспорті) (фізичні особи);
  • копію звіту про виробництво продукції тваринництва та кількість сільськогосподарських тварин (форма 24-сг) на останню звітну дату на момент подання документів (суб’єкти господарювання, які є юридичними особами);
  • довідка, видану органом місцевого самоврядування, про реєстрацію пасіки із зазначенням кількості наявних бджолосімей на останню звітну дату на момент подання документів (фізичні особи та фізичні особи — підприємці, зокрема сімейні фермерські господарства).

Крок 2. Подати документи до 01 жовтня поточного року за місцезнаходженням пасіки до відповідної сільської, селищної, міської ради або територіальної громади або її виконавчого органу.

Крок 3. Отримати бюджетні кошти на рахунки відкриті у банку.

Звертаємо увагу: Підставою для внесення органами місцевого самоврядування до відомості на отримання дотації за бджолосім’ї є реєстрація потужності фізичної особи або суб’єкта господарювання, які є власниками бджолосімей, у державному реєстрі потужностей операторів ринку.

Для отримання державної реєстрації потужності операторів ринку подається заява до територіальному органу компетентного органу за адресою потужності (наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10.02.2016 № 39).

Ветеринарно-санітарний паспорт пасіки видається територіальним органом компетентного органу за місцем проживання власника пасіки або місцезнаходженням пасіки в письмовій або електронній формі (з накладенням кваліфікованого електронного підпису) і є документом, який ідентифікує пасіку та встановлює ветеринарно-санітарний стан бджолиних сімей (наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19.02.2021 № 338, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 04 березня 2021 р. за № 280/35902).  

2) Відшкодування вартості закуплених племінних тварин, бджіл, сперми та ембріонівнадається юридичним особам та фізичним особам-підприємцям незалежно від організаційно-правової форми та форми власності за закуплені ними вітчизняні або імпортовані племінні тварини, бджоли, сперму та ембріони у розмірі – до 80 % вартості (без податку на додану вартість), але не більше ніж:

за племінні телиці, нетелі, корови  – 50 400 грн за голову;

за племінні свинки та кнурці– 16 000 грн за голову;

за племінні вівцематки, барани, ярки – 17 600 грн за голову;

за племінні козематки, цапи, кізочки, цапки – 17 600 грн за голову;

за сперму бугаїв/кнурів – 160 грн за дозу (не більше 3-х доз на голову ВРХ та 5 доз на голову свиней), сексована – 480 грн за дозу не більше 1-ї дози на голову;

бджоли – бджолопакети – 800 грн, бджоломатки – 160 грн;

за ембріони ВРХ  – 800 грн за одну штуку.

Крок 1. Закупити для подальшого відтворення племінних тварин, бджіл, сперму та ембріони у період з 1 жовтня попереднього року до 30 вересня поточного року.

Крок 2. Підготувати для отримання часткового відшкодування вартості племінних тварин, бджіл, сперми та ембріонів документи:

  • заявку;
  • довідку про відкриття поточного рахунка, видану банком;
  • засвідчені підписом керівника суб’єкта господарювання копії відповідних платіжних документів, а також видаткових накладних, рахунків на оплату, ордерів на відправлення сперми, договорів купівлі-продажу худоби;
  • копію акта про передачу (продаж) і закупівлю худоби за договором (крім тварин, бджолопакетів та бджоломаток, що були ввезені в режимі імпорту), засвідчену підписом керівника суб’єкта господарювання;
  • копію звіту про виробництво продукції тваринництва та кількість сільськогосподарських тварин (форма 24-сг) на останню звітну дату на момент подання документів (суб’єкти господарювання, які є юридичними особами);
  • копії племінних свідоцтв (сертифікатів) або сертифікатів племінних (генетичних) ресурсів, засвідчені підписом керівника суб’єкта господарювання;
  • карток племінних кнурів (форма № 1-св), засвідчені підписом керівника суб’єкта господарювання, – для часткового відшкодування вартості сперми кнурів;
  • довідку про плідну пересадку ембріонів, видану підприємством (лабораторією) із трансплантації ембріонів, - для часткового відшкодування вартості ембріонів великої рогатої худоби;
  • відомість проведення штучного осіменіння маточного поголів’я, яка складається на підставі даних журналів штучного осіменіння (форми № 3-врх, № 4-св визначені відповідними інструкціями з ведення племінного обліку), засвідчену підписом керівника суб’єкта господарювання, – для часткового відшкодування вартості сперми бугаїв, кнурів;
  • письмове зобов’язання повернути до державного бюджету в місячний строк бюджетні кошти у разі зменшення поголів’я станом на 1 січня двох наступних років – для отримання часткового відшкодування вартості племінних тварин.

Додатково для тих, що були ввезені у режимі імпорту:

  • копії відповідного контракту;
  • копії рахунка-фактури (інвойсу), платіжних документів, сертифікатів;
  • копії митної декларації.

Крок 3. Подати протягом року до 10 жовтня до комісії Мінагрополітики заявку та документи.

Крок 4. Отримати кошти на рахунки, відкриті у банку.

* Часткове відшкодування вартості племінних тварин, бджіл, сперми та ембріонів здійснюється на безповоротній основі один раз на рік.

Звертаємо увагу: у разі зменшення поголів’я закуплених тварин, вартість яких була частково відшкодована, станом на 1 січня двох наступних років одержані бюджетні кошти повертаються до державного бюджету в повному обсязі в установленому законодавством порядку.

У разі вибуття із стада станом на 1 січня двох наступних років окремих закуплених тварин, вартість яких була частково відшкодована, з причин, обумовлених набутими карантинними інфекційними хворобами або набутими з вини власника незаразними хворобами, до державного бюджету повертаються бюджетні кошти, що були виплачені як відшкодування за їх придбання. 

3) Відшкодування вартості об'єктів - надається юридичним особам незалежно від організаційно-правової форми та форми власності і фізичним особам-підприємцям у тому числі сімейним фермерським господарствам у розмірі до 50 % вартості, а сільськогосподарським кооперативам в розмірі до 70 % вартості.

Довідково:  об'єкти - тваринницькі ферми і комплекси для утримання (вирощування та розведення) сільськогосподарських тварин, птиці, об’єктів аквакультури (на рибницьких господарствах), доїльні зали, підприємства з переробки сільськогосподарської продукції (у тому числі для виробництва харчових продуктів м’ясних, рибних, молочних) та/або побічних продуктів тваринного походження, що належать до II і III категорій.

Крок 1. Завершити у листопаді-грудні 2020 року та січні-жовтні поточного року етап будівництва та/або реконструкції об’єкта.

Крок 2. Підготувати такі документи:

  • заявку із зазначенням у ній номеру та дати документа, що підтверджує прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта;
  • довідку про відкриття поточного рахунка, видану банком;
  • засвідчену підписом керівника копію кошторисної частини проектної документації;
  • засвідчену підписом керівника суб’єкта господарювання копію експлуатаційного дозволу (для часткового відшкодування вартості будівництва та/або реконструкції підприємства з переробки сільськогосподарської продукції).
  • типову форму № ОЗ-1«Акт приймання-передачі (внутрішнього переміщення) основних засобів» (для об’єктів, прийнятих в експлуатацію в поточному році, зокрема обладнання) – для часткового відшкодування вартості будівництва об’єктів;
  • типову форму № ОЗ-2 «Акт приймання-здачі відремонтованих, реконструйованих та модернізованих об’єктів» – для часткового відшкодування вартості реконструкції об’єктів.

Важливо! Для отримання часткового відшкодування вартості об’єктів в розмірі до 70 % вартості сільськогосподарські кооперативи додатково  до вище вказаних документів подають копію статуту сільськогосподарського кооперативу, засвідчену підписом керівника  кооперативу, та список його членів, дійсний на дату подання заявки.

Крок 3. Подати до 15 листопада поточного року до комісії Мінагрополітики  заявку та документи.

Крок 4. Отримати кошти на рахунки, відкриті у банку.

Звертаємо увагуу разі будівництва та/або реконструкції придбаних об’єктів (черг та/або пускових комплексів) незавершеного будівництва частковому відшкодуванню підлягає лише вартість будівництва та/або реконструкції без урахування вартості об’єкта незавершеного будівництва до початку проведення робіт.

Відшкодовується вартість будівництва та/або реконструкції об’єкта, передбачена проектно-кошторисною документацію та підтверджена вартістю основних фондів згідно з актами приймання-передачі (внутрішнього переміщення) основних засобів (№ ОЗ-1, № ОЗ-2).

* Суб’єкти господарювання подають щороку до 15 січня протягом трьох років після одержання бюджетних коштів Мінагрополітики інформацію про тваринницькі об’єкти, вартість яких була частково відшкодована, за встановленою формою.

4) Компенсація вартості об’єктів, профінансованих за рахунок банківських кредитівнадається тільки тим суб’єктам господарювання, які отримували таку компенсацію у 2018 - 2019 роках у розмірі 25 % обсягу залучених кредитних коштів на період кредитування до 5 років.

Довідково: кредити, залучені для здійснення будівництва та/або реконструкції тваринницьких ферм та комплексів для утримання великої рогатої худоби, свиней, птиці (в тому числі водоплавної та індиків), доїльних залів, підприємств з переробки сільськогосподарської продукції (молока, м’яса) та/або побічних продуктів тваринного походження, що належать до II та III категорій, у тому числі вартості обладнання згідно з проектно-кошторисною документацією.

Крок 1. Залучити починаючи з 2018 року в  уповноваженому банку кредит не більше 500 млн гривень та бути отримувачем компенсації у 2018 ‑ 2019 роках.

Крок 2. Підготувати для подання заявку і оригінали та копії документів:

  • підтвердні документи щодо використання кредитних коштів;
  • згоду щодо надання Мінекономіки інформації про позичальника, яка становить банківську таємницю або містить персональні дані.

Крок 3. Подати до 01 грудня банку, з яким укладено кредитний договір, заявку з документами.

Крок 4. Отримати кошти на поточний рахунок.

Обов’язково! Меморандум про загальні засади співробітництва з Мінекономіки підписується з уповноваженими банками, відібраними відповідно до Порядку відбору банків, через які здійснюється виплата пенсій, грошової допомоги, виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням та заробітної плати працівникам бюджетних установ, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2001 р. №1231 (Офіційний вісник України, 2001 р., № 39, ст. 1762; 2020 р., № 6, ст. 278).

Звертаємо увагу: компенсація вартості об’єктів здійснюється щомісяця.

У разі відчуження або використання протягом трьох років не за цільовим призначенням об’єктів, у тому числі обладнання згідно з проектно-кошторисною документацією, профінансованих за рахунок банківських кредитів, суб’єкт господарювання повинен повернути одержані бюджетні кошти. 

5) Відшкодування вартості об'єктів із зберігання та переробки зернанадаватиметься сільськогосподарським товаровиробникам юридичним особам, основною діяльністю яких є постачання сільськогосподарських товарів/послуг, вироблених ними на власних або орендованих основних засобах, причому питома вага вартості сільськогосподарських товарів/послуг становить не менше 75 відсотків вартості всіх товарів, поставлених ними за попередній податковий (звітний) рік, новоутвореним сільськогосподарським товаровиробникам, які провадять господарську діяльність менш як 12 календарних місяців, за результатами кожного окремого звітного періоду на безповоротній основі в розмірі до 50 % вартості.

Довідково: об’єкти із зберігання та переробки зерна – зернофуражні сховища, елеватори, механізовані зерносклади, зерноочисні та зерноочисно-сушильні пункти.

Крок 1. Завершити у листопаді-грудні 2020 року та січні-жовтні поточного року етап будівництва та/або реконструкції об’єкта.

Крок 2. Подати до 15 жовтня Мінагрополітики повідомлення про намір отримати часткове відшкодування вартості об'єктів із зберігання та переробки зерна.

Крок 3. Підготувати такі документи:

  • заявку із зазначенням у ній номеру та дати документа, що підтверджує прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта;
  • довідку про відкриття поточного рахунка, видану банком;
  • засвідчену підписом керівника копію кошторисної частини проектної документації;
  • типову форму № ОЗ-1 «Акт приймання-передачі (внутрішнього переміщення) основних засобів» (для об’єктів, прийнятих в експлуатацію в поточному році, зокрема обладнання) – для часткового відшкодування вартості будівництва об’єктів із зберігання та переробки зерна;
  • типову форму № ОЗ-2 «Акт приймання-здачі відремонтованих, реконструйованих та модернізованих об’єктів» – для часткового відшкодування вартості реконструкції об’єктів із зберігання та переробки зерна;
  • довідку, чинну на дату подання заявки, про набуття (підтвердження) статусу платника єдиного податку четвертої групи, видану місцевим контролюючим органом, та розрахунок питомої вартості поставлених сільськогосподарських товарів/послуг, вироблених ним на власних або орендованих основних засобах, який становить не менше 75 відсотків вартості всіх товарів/послуг, поставлених  ним за попередній податковий (звітний) рік, завірений контролюючим органом за місцем основного податкового обліку сільськогосподарського товаровиробника.

Крок 4. Подати до 15 листопада поточного року до комісії Мінагрополітики заявку та документи.

Крок 5. Отримати кошти на рахунки, відкриті у банку.

Звертаємо увагу: у разі будівництва та/або реконструкції придбаних об’єктів незавершеного будівництва із зберігання та переробки зерна частковому відшкодуванню підлягає лише вартість будівництва та/або реконструкції без урахування вартості об’єкта незавершеного будівництва до початку проведення робіт.

Відшкодовується вартість будівництва та/або реконструкції об’єкта, передбачена проектно-кошторисною документацію та підтверджена вартістю основних фондів згідно з актами приймання-передачі (внутрішнього переміщення) основних засобів (№ ОЗ-1, № ОЗ-2).

* Сільськогосподарські товаровиробники подають щороку до 15 січня протягом трьох років після одержання бюджетних коштів Мінагрополітики інформацію про об’єкти із зберігання та переробки зерна, вартість яких була частково відшкодована, за встановленою формою.

6) Дотація за утримання кіз та овецьнадається юридичним особам незалежно від організаційно-правової форми та форми власності та фізичним особам - підприємцям, зокрема сімейним фермерським господарствам, які є власниками кіз та овець, за кожну наявну станом на 1 січня поточного року ідентифіковану та зареєстровану в установленому порядку кізочку, козематку, ярку, вівцематку в розмірі 1000 гривень за одну голову.

Крок 1. Підготувати для отримання дотації за утримання кіз та овець  документи:

  • заявку;
  • довідку про відкриття поточного рахунка, видану банком;
  • копію звіту про виробництво продукції тваринництва, кількість сільськогосподарських тварин і забезпеченість їх кормами (форма № 24 (річна)) станом на 1 січня (суб’єкти господарювання, які є юридичними особами);
  • копії реєстраційних свідоцтв овець/кіз, виданих у встановленому порядку, а у разі утримання 10 і більше голів - виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин.

Крок 2. Подати документи до 01 липня поточного року до департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Крок 3. Отримати бюджетні кошти на рахунки відкриті у банку.

Звертаємо увагу: для нарахування дотації за утримання кіз та овець суб’єктам господарювання, які є юридичними особами та власниками кіз та овець, дотація нараховується на ту кількість поголів’я, що зазначене у формі № 24 (річна) та підтверджене Адміністратором Єдиного державного реєстру тварин. 

Для нарахування дотації за утримання кіз та овець суб’єктам господарювання, які є фізичними особами-підприємцями, зокрема сімейними фермерськими господарствами, та власниками кіз та овець, дотація нараховується на ту кількість поголів’я, що зазначене у Єдиному державному реєстрі тварин станом на 1 січня поточного року. 

У разі зменшення поголів’я кіз та овець на 1 січня наступного року порівняно з поголів’ям, на яке було отримано дотацію за утримання кіз та овець, бюджетні кошти, отримані суб’єктами господарювання, які є власниками кіз та овець, повертаються до державного бюджету в повному обсязі.

 6) Дотація за приріст поголів’я корів – надається суб’єктам господарювання, які є юридичними особами і власниками корів, за кожну наявну прирощену корову власного відтворення, на яку збільшено основне стадо станом на 1 липня поточного року порівняно   з   наявним   поголів'ям   корів   станом   на   1 січня  поточного року в розмірі  

30 000  гривень за одну голову.

Крок 1. Підготувати для отримання дотації за приріст поголів’я корів документи:

  • заявку;
  • довідку про відкриття поточного рахунка, видану банком;
  • копію звіту про виробництво продукції тваринництва, кількість сільськогосподарських тварин і забезпеченість їх кормами (форма № 24 (річна)) станом на 1 січня;
  • копію звіту про виробництво продукції тваринництва та кількість сільськогосподарських тварин (форма 24-сг (місячна)) за січень-червень поточного року;
  • виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин про загальну кількість наявних ідентифікованих та зареєстрованих в установленому порядку корів, у тому числі корів, що народжені у господарстві суб’єкта господарювання, який є юридичною особою і власником корів, станом на 1 січня та  1 липня поточного року.

Крок 2. Подати документи до 01 вересня поточного року до Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Крок 3. Отримати бюджетні кошти на рахунки відкриті у банку.

Звертаємо увагу: дотація за приріст корів суб’єктам господарювання, які є юридичними особами та власниками корів, нараховується на різницю між кількістю наявних  станом на 1 липня поточного року корів та кількістю, що утримувалась станом на 1 січня корів, факт народження яких у господарстві власника підтверджено витягом з Єдиного державного реєстру тварин, за умови не зменшення загальної кількості основного стада.

У разі зменшення поголів’я прирощених власного відтворення корів на які було отримано дотацію за приріст корів станом на 1 січня двох наступних років одержані бюджетні кошти повертаються суб’єктом господарювання, який є юридичною особою та власником корів, до державного бюджету в повному обсязі в установленому законодавством порядку.

У разі вибуття із стада станом на 1 січня двох наступних років окремих прирощених корів, на які було отримано дотацію за приріст корів, з причин, обумовлених набутими карантинними інфекційними хворобами або набутими з вини власника незаразними хворобами, до державного бюджету повертаються суб’єктом господарювання, який є юридичною особою та власником корів, бюджетні кошти, що були виплачені як дотація за приріст корів.

* Суб’єкти господарювання подають щороку до 15 січня протягом двох років після одержання бюджетних коштів до департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації інформацію про наявне поголів’я корів станом на 1 січня поточного року, зокрема прирощеного поголів’я корів власного відтворення на яке було отримано дотацію за приріст корів.

Інформація для фермерських господарств! Фермерські господарства мають право на вибір отримати або дотацію за приріст корів або спеціальну бюджетну дотацію за утримання корів молочного, молочно-м’ясного та м’ясного напряму продуктивності за рахунок коштів бюджетної програми «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» за напрямом «Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств».

Ті фермерські господарства, які подадуть заявку для отримання спеціальної бюджетної дотації за утримання корів молочного, молочно-м’ясного та м’ясного напряму продуктивності на умовах Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств (постанова КМУ від 07.02.2018 № 106), не можуть претендувати на отримання дотації за приріст корів на умовах цього Порядку.

Детальніше про умови підтримки галузі тваринництва та участі у програмі сільгосптоваровиробники можуть ознайомитись у департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації за телефоном: (0512) 37 74 02, 37 78 27 або за адресою: м. Миколаїв, вул. Спаська, 1, Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації, каб. 23

Новини на цю ж тему

Заходи профілактики отруєння бджіл

Основні причини отруєння бджіл засобами захисту рослин
Заходи
15.02.2024

Програма USAID АГРО надасть до 270 млн грн співфінансування на розвиток елеваторних потужностей

Програма USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО) підтримає українські підприємства, які надають послуги з сушіння, зберігання та доробки зернових та технічних культур. За програмою передбачено 10-15 проєктів співфінансування, з бюджетом від 18 до 36 млн грн кожен.
Новини
16.01.2024

Ідентифікація сільськогосподарських тварин – це необхідно!

Ідентифікація та реєстрація сільськогосподарських тварин є ефективним засобом виявлення, локалізації, контролю і ліквідації хвороб тварин, занесених на територію України, попередження обігу тварин, які захворіли або щодо яких є підозра на захворювання.
Заходи
03.01.2024

Про підтримку сільського господарства

У Миколаївській області працює Програма підтримки сільського господарства України, яку впроваджує Mercy Corps − міжнародна організація, що надає гуманітарну допомогу та сприяє розвитку, що фінансується Фондом Говарда Г. Баффета.
Новини
22.11.2023

До уваги аграріїв Баштанського району!

Баштанська районна військова адміністрація інформує, що Уряд США у межах ініціативи AGRI-Україна безоплатно надасть 7,0 тис українським агровиробникам мінеральні добрива для весняної посівної – 2024.
Повідомлення
03.11.2023

Гуманітарна допомога Швейцарії постраждалим господарствам виробництва молока в Україні

Гуманітарна допомога на підтримку господарств з виробництва молока реалізується в семи областях, а саме: у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській та Херсонській.
Новини
18.10.2023

До уваги фермерів: додано новий функціонал у Державному аграрному реєстрі

У Державному аграрному реєстрі (ДАР) з’явився новий функціонал, який дасть змогу фермерським господарствам отримувати допомогу на усі землі у складі фермерського господарства, зокрема ті, що належать громадянам – членам фермерського господарства на праві власності, користування.
Повідомлення
25.07.2023

Правильне використання пестицидів та агрохімікатів у межах населеного пункту

Баштанське районне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області нагадує громадянам, фізичним особам індивідуальних домоволодінь про дотримання основних правил роботи з пестицидами та агрохімікатами в межах населених пунктів.
Заходи
21.07.2023

До відома малих та середніх аграріїв!

Благодійна організація «Міжнародний благодійний фонд «Жнива Перемоги» повідомляє, що грантовий проєкт «Підтримка малих фермерів в Україні», ініційований The Howard G. Buffett Foundation, розпочинає черговий етап реалізації – збір врожаю ранніх зернових та ріпаку.
Повідомлення
12.06.2023

Про проведення дослідження впливу повномасштабної військової агресії російської федерації

До відома керівників сільськогосподарських підприємств і фермерських господарств
Опитування
29.05.2023

Заходи щодо недопущення отруєння пестицидами бджіл

До настання весняно-польових робіт, ще є достатньо часу який можна приділити для попередження отруєння бджіл − це в першу чергу стосується самих пасічників. Адже саме від вашої організованої роботи буде залежати чи будуть виникати випадки отруєння бджіл та конфлікти між вами та сільськогосподарським
Заходи
25.04.2023

Порядок реєстрації договорів оренди землі та приведення їх у відповідність до чинного законодавства

Баштанська міська рада пропонує підприємцям та сільгоспвиробникам у найближчий час звернутись до відділу з питань земельних відносин та охорони навколишнього середовища міської ради з метою укладання договорів оренди землі та реєстрації їх в Державному реєстрі речових прав.
Повідомлення
24.04.2023

Про посівний матеріал кукурудзи та соняшнику

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) за фінансової підтримки Уряду Японії, розпочало збір заявок через Державний аграрний реєстр на отримання насіння кукурудзи та соняшника для підтримки малих фермерських господарств та інших сільськогосподарських виробників.
Новини
05.04.2023

Про посівний матеріал

Інформуємо, що з 17 по 31 березня 2023 року в системі Державний аграрний реєстр триватиме прийом заявок від малих агровиробників на отримання насіння кукурудзи бренду DEKALB.
Новини
21.03.2023

Небезпека негативного впливу пестицидів на організм людини під час весняно-польових робіт

Всі суб’єкти підприємницької діяльності в сфері сільськогосподарського виробництва, які використовують пестициди і агрохімікати, мають повідомляти населення про час їх застосування, імовірну небезпеку та тривалість обмежень через органи місцевого самоврядування та засоби масмедіа.
Заходи
17.03.2023

До уваги сільгоспвиробників!

Проект Світового банку в Україні проводить попередній аналіз динаміки зміни цін на складові агровиробництва. Прохання до 13 лютого 2023 заповнити невелику анкету для врахування вашої громади.
Опитування
09.02.2023

Запрошення на нараду щодо зменшення випадків отруєння бджіл внаслідок застосування пестицидів

Запрошуємо зацікавлених осіб на засідання спільної наради, яке відбудеться 14 лютого 2023 року о 16:00 у приміщенні Баштанської гімназії.
Повідомлення
09.02.2023

Про заходи профілактики отруєння бджіл

Про заходи профілактики отруєння бджіл
Актуально
26.01.2023

Про необхідність проведення ідентифікації та реєстрації тварин

Департамент агропромислового комплексу Миколаївської обласної військової адміністрації звертає увагу власників великої рогатої худоби, свиней, овець, кіз та коней щодо необхідності проведення своєчасної ідентифікації та реєстрації зазначених тварин.
Новини
24.01.2023

Щодо порядку подачі заяв підприємствами критичної інфраструктури

20 грудня набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2022 р. № 1384 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 жовтня 2020 р. № 1109 «Деякі питання об’єктів критичної інфраструктури».
Новини
17.01.2023

До уваги сільгосптоваровиробників, які перебувають на спрощеній системі оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для четвертої групи!

До уваги сільгосптоваровиробників, які перебувають на спрощеній системі оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для четвертої групи, які внаслідок воєнного стану мають частку власного сільськогосподарського товаровиробництва за податковий (звітній рік) 2022 рік менше ніж 75 відсотків!
Новини
17.01.2023

Продовжено реєстрацію для отримання техніки із завантаження зернових рукавів

Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно з Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО) реалізують програму з надання аграріям засобів тимчасового зберігання зерна (зернових рукавів).
Новини
13.12.2022

До уваги аграріїв!

За організаційної підтримки ГС «Всеукраїнська Аграрна рада» та підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) у м. Харків о 10 годині 14 грудня 2022 року буде проведено круглий стіл на тему: «9 місяців війни. Збитки агросектору та перспективи їх відшкодування».
Анонс подій
13.12.2022

ELVORTI запустила програму підтримки українських аграріїв з відновлення техніки

З 1 грудня компанія «Ельворті» офіційно запустила програму підтримки українських аграріїв щодо відновлення техніки ELVORTI на постраждалих територіях України, яка триватиме по 1 березня 2023 року.
Новини
07.12.2022

Мінагрополітики проводить опитування серед зареєстрованих користувачів ДАР щодо потреби у генераторах аварійного живлення

Стартувало опитування суб’єктів господарювання, зареєстрованих у Державному аграрного реєстрі, метою якого є оцінка фактичної потреби аграріїв у аварійному живленні електроенергією виробничих об’єктів.
Новини
01.12.2022

Про алгоритм щодо фіксації руйнувань агропідприємств

Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно з Всеукраїнською Аграрною Радою за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку - АГРО підготувала алгоритм практичної рекомендації щодо правильної фіксації руйнувань агропідприємств.
Новини
24.11.2022

Як залишитись сільгосптоваровиробникам на спрощеній системі оподаткуванні у наступному році

У зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України Президентом України Володимиром Зеленським оголошено на території України воєнний стан.
Новини
12.10.2022

Про ідентифікацію та реєстрацію сільськогосподарських тварин

Метою ідентифікації та реєстрації сільськогосподарських тварин є встановлення ефективних та дієвих засобів виявлення, локалізації, контролю і за можливості ліквідації хвороб тварин.
Заходи
06.10.2022

До уваги аграріїв Баштанської громади!

Департамент агропромислового розвитку Миколаївської ОДА інформує, що з метою забезпечення потреб ресурсами для проведення посівної кампанії під урожай 2023 року, зокрема насіння, пропонуємо заповнити опитувальник щодо прогнозованих площі посівів сільськогосподарських культур під урожай 2023 року.
Повідомлення
05.10.2022

Уточнення Порядку бронювання військовозобов’язаних

Міністерство аграрної політики та продовольства України зазначає про уточнення Порядку бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними органами, а також підприємствами, установами, організаціями, які задовольняють потреби Збройних Сил України.
Актуально
13.09.2022

Про переваги реєстрації та можливості отримання підтримки через Державний аграрний реєстр

12 серпня 2022 року Міністерство аграрної політики та продовольства України відкрило для реєстрації єдину онлайн платформу для підтримки агровиробників – Державний аграрний реєстр.
Новини
31.08.2022

Уряд пролонгував пільгові кредити для аграріїв на пів року

Аграрії зможуть на вигідних умовах отримувати нові кредити для забезпечення збору врожаю у межах програми «Доступні кредити 5-7-9».
Новини
29.08.2022

Державний аграрний реєстр – онлайн платформав для підтримки фермерів

12 серпня 2022 року Міністерство аграрної політики та продовольства України запустило онлайн платформу Державний аграрний реєстр (ДАР), яка тепер відкрита для реєстрації для всіх українських аграріїв.
Новини
18.08.2022

Презентація Державного аграрного реєстру – єдиної онлайн-платформи підтримки агровиробників

За підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України об 11:00 12 серпня 2022 року відбудеться презентація Державного аграрного реєстру – єдиної онлайн-платформи підтримки агровиробників.
Анонс подій
11.08.2022

Зруйновані агропідприємства: фіксація збитків та перспективи їх відшкодування

У понеділок, 1 серпня, за ініціативи Міністерства аграрної політики та продовольства України відбувся круглий стіл на тему: «Зруйновані агропідприємства: фіксація збитків та перспективи їх відшкодування».
Новини
03.08.2022

Грант на будівництво модульної теплиці

Всеукраїнською асоціацією громад спільно з Всеукраїнським Конгресом Фермерів та Міністерством аграрної політики та продовольства України 13 липня 2022 року було проведено онлайн-вебінар «Механізми реалізації постанови Кабінету Міністрів № 738».
Заходи
28.07.2022

До уваги суб’єктів господарювання в агропромисловому комплексі!

З метою виконання заходів правового режиму воєнного стану, у зв’язку з початком збирання ранніх зернових культур у районі необхідно отримати перепустки для проїзду транспортними засобами на території Баштанського району після введення комендантської години.
Повідомлення
27.06.2022

До уваги агрофірм, виробників, торговельних мереж та органів влади

В Україні створено Національну платформу продовольчої безпеки
Новини
02.06.2022

Нові вимоги до дрібнотоварного виробництва та обігу молока

Наказ № 209 від 07.04.2022 Міністерства аграрної політики та продовольства України
Новини
26.05.2022

Попередження масового отруєння бджіл

Баштанське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області закликає сільськогосподарські підприємства та пасічників дотримуватися законодавства та проявляти взаємоповагу один до одного.
Заходи
24.05.2022

До уваги сільгосптоваровиробників та бджолярів!

Рекомендації щодо запобігання отруєння бджіл пестицидами
Заходи
03.05.2022

До уваги агровиробників!

Робота техніки  на полях дозволена з 6:00 до 20:00.
Повідомлення
12.04.2022

До уваги агровиробників, землевласників і землекористувачів та сертифікованих інженерів-землевпорядників!

Проведення весняно-польових робіт в умовах військового стану
Повідомлення
11.04.2022

Проведення весняно-польових робіт в умовах військового стану

До уваги сільгоспвиробників.
Повідомлення
11.04.2022

До уваги фермерів та власників землі сільськогосподарського призначення!

Вся техніка на полях має працювати з 6:00 до 19:00.
Повідомлення
01.04.2022

Зміни до програми «Доступні кредити 5-7-9%»: підтримка посівної кампанії та активація підприємництва

Для підтримки сільськогосподарських товаровиробників з метою забезпечення посівної кампанії, а також підтримки та активізації підприємницької діяльності у період дії воєнного стану Уряд, за ініціативою Президента України, вніс низку змін до Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%».
Новини
01.04.2022

До уваги фермерів та власників землі сільськогосподарського призначення!

Всі роботи мають виконуватися у світлу пору дня, тобто з 6:00 до 18:00.
Повідомлення
24.03.2022

До уваги аграріїв!

Схвалено зміни до надання фінансової державної підтримки аграріям під час посівної.
Актуально
23.03.2022

До уваги сільгоспвиробників та одноосібників

Інформація щодо вирішення питання потреби пального для посівної.
Повідомлення
22.03.2022

До уваги аграріїв, які використовують меліоровані землі!

Аграріям, які використовують меліоровані землі, виділять держпідтримку: які документи подавати
Повідомлення
19.11.2021

Про фінансову підтримку виробників гречки

Поточного року одним із напрямів державної підтримки сільгосптоваровиробників є виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь, на яких вирощувалася гречка.
Новини
18.10.2021

Захистіть свою птицю від грипу птиці!

Для мінімізації ризиків занесення грипу птиці в особисті селянські господарства, власники птиці повинні забезпечувати виконання Ветеринарно-санітарних вимог утримання птиці
Актуально
12.10.2021

Сказ − небезпечна хвороба!

Щорічно реєструється значна кількість захворювань на сказ серед тварин та випадки загибелі людей внаслідок захворювання на сказ, тому нагадуємо про небезпеку сказу.
Актуально
12.10.2021

Державна підтримка фермерських господарств

Наказом Мінагрополітики від 12.07.2021 № 76 затверджено форми заявок щодо надання державної підтримки розвитку фермерських господарств.
Новини
11.08.2021

До уваги орендарів земель приватної власності сільськогосподарського призначення

4 серпня 2021 року о 10.00 за ініціативи Ради колективних сільськогосподарських підприємств у приміщенні Баштанської РДА відбудеться нарада з питань розрахунків з пайщиками.
Повідомлення
02.08.2021

До уваги аграріїв Баштанської ТГ: запрошення на форуми зі зберігання зернових та зрошення

У серпні – вересні 2021 року Технічна допомога проєкту Європейського інвестиційного банку «Основний кредит для аграрної галузі – Україна» (UAFATA) проводить низку регіональних форумів, присвячених темам зберігання та переробки зернових, олійних культур, систем зрошення, експорту та ін.
Анонс подій
02.08.2021

Повідомлення про обприскування полів

З 23 по 30 червня 2021 року ТОВ «Баштанка» повідомляє про обприскування полів соняшнику в адміністративних межах сіл: Добре, Новоєгорівка, Лоцкине, Перемога та м. Баштанка.
Повідомлення
22.06.2021

Запрошення на міжнародний захід Ukrainian Organic Export Days (UOED)

З 20 вересня по 01 жовтня 2021 року Державна установа «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» організовує та проводить міжнародний захід Ukrainian Organic Export Days (UOED).
Анонс подій
16.06.2021

Запрошуємо до участі у XXXXХІ Регіональному Форумі «Органічна Україна 2021. Миколаїв»

Департамент агропромислового розвитку Миколаївської облдержадміністрації інформує, що Регіональний Форум «Органічна Україна 2021. Миколаїв» відбудеться 16 червня 2021 року на онлайн платформі Zoom.
Анонс подій
15.06.2021

Інформація про державну підтримку АПК − 2021

Поточного року передбачається державна підтримка аграріїв за напрямами: здешевлення кредитів; здешевлення вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва та ін.
Повідомлення
15.06.2021

Про фінансову підтримку за утримання кіз та овець

Нагадуємо, що 1 липня 2021 року спливає термін подання документів на отримання спеціальної бюджетної дотації за утримання кізочок, козематок, ярок, вівцематок.
Повідомлення
14.06.2021

Повідомлення про обприскування полів

З 09 по 20 червня 2021 року ТОВ «Баштанка» здійснюватиме обприскування полів озимої пшениці в адміністративних межах сіл: Добре, Новоєгорівка, Лоцкине, перемога та м. Баштанка.
Повідомлення
08.06.2021

Агровиставка «Agroshow Ukraine 2021»

16-18 червня 2021 року у м. Черкаси, вул. Смілянська, 168 (на території КП «Черкаського аеропорту) заплановано проведення агровиставки «Agroshow Ukraine 2021».
Анонс подій
04.06.2021

День поля як формула успіху

27 травня на території ПСП «Корона» відбувся традиційний семінар «День поля», основною метою якого стало обговорення конкретних заходів щодо захисту рослин, вдосконалення сортової політики, збільшення врожайності зернових.
Новини
28.05.2021

Запрошення на Міжнародний день поля

Інститут зрошуваного землеробства НААН спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України, Національною академією аграрних наук України, Херсонською обласною державною адміністрацією, Департаментом розвитку сільського господарства та зрошення Херсонської області 03 червня 2021 року.
Анонс подій
27.05.2021

Проєкт «Сімейні молочні ферми» запрошує до співпраці

26 травня керівник проєкту з розвитку сімейних молочних ферм Сергій Чернієнко та менеджер Олександр Вітренко поінформували старост громади про можливість реалізації у громаді проєкту «Сімейні молочні ферми».
Новини
26.05.2021

Запрошення на Всеукраїнський день фермера

З 16 по 18 червня в Черкасах на території аеропорту відбудеться масштабна виставка-фестиваль - AGROSHOW Ukraine, в рамках якого вся Україна вперше відзначить Всеукраїнський день фермера.
Анонс подій
19.05.2021

До уваги представників підприємств, які займаються виробництвом продукції рослинництва!

Головне управління статистики у Миколаївській нагадує, що державне статистичне спостереження за формою № 4-cг (річна) «Звіт про посівні площі сільськогосподарських культур» під урожай 2021 р. необхідно подати до 2 червня 2021р.
Повідомлення
19.05.2021

Проєкт «Сімейні молочні ферми» пропонує громадам розвиватись через створення сімейних ферм та молочних кластерів навколо них

Для тих, хто зацікавився цією пропозицією, ТОВ «УкрМілкІнвест» може організувати інформаційні заходи з розвитку підприємництва на території нашої громади.
Новини
14.05.2021

До уваги фермерів та бджолярів!

Асоціація керованого запилення BeesАgro? запрошує свідомих та мотивованих аграріїв і пасічників стати частиною досліджень з ефективного бджолозапилення.
Анонс подій
11.05.2021

Шановні виноградарі та садівники – не втрачайте шанс отримати державну підтримку

Поточного року в державному бюджеті передбачені видатки для фінансової підтримки суб’єктів господарювання – юридичних осіб незалежно від організаційно-правової форми та форми власності і фізичних осіб – підприємців, що провадять діяльність у галузях садівництва, виноградарства та хмелярства.
Повідомлення
08.04.2021

До уваги бджолярів!

Наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19 лютого 2021 року № 338 «Про деякі питання у сфері бджільництва».
Новини
07.04.2021

Порядок одержання допуску (посвідчення) на право роботи пов’язаної із пестицидами і агрохімікатами

Нагадуємо, про те, що відповідальність за порушення законодавства у сфері захисту рослин несуть особи, винні у не проходженні спеціальної підготовки та не отриманні відповідного допуску та посвідчення на право проведення робіт
Новини
24.03.2021

Про деякі питання у сфері бджільництва

Наказам Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України запроваджено нові підходи щодо реєстрації пасіки.
Новини
24.03.2021

Фінансова підтримка аграрної галузі діє!

Суб’єкти господарювання, які залучили кредитні кошти в банках для покриття виробничих витрат та придбання основних засобів, мають право на їх здешевлення.
Новини
23.03.2021

Вартість вітчизняної сільськогосподарської техніки здешевлюється

Затверджено порядок здешевлення сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва для аграріїв
Новини
23.03.2021

Запрошуємо Вас стати учасником ініціативи з впровадження нових технологій у сільському господарстві

Ініціатива впроваджується Програмою з аграрного і сільського розвитку (АГРО) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).
Анонс подій
08.07.2020
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше