Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

До уваги фермерів та власників землі сільськогосподарського призначення!

Повідомлення
24.03.2022

Наближається посівна компанія, якій ніщо немає завадити. Вже зараз ви можете виходити у поле і починати підготовку до сезону. Однак одразу попереджаємо: всі роботи мають виконуватися у світлу пору дня, зокрема з моменту закінчення комендантської години, тобто з 6:00 до 18:00.

Це обов'язкова умова, якої ми маємо дотримуватися в умовах воєнного часу. Вибачте за незручності і дякую за розуміння.

Новини на цю ж тему

Заходи профілактики отруєння бджіл

Основні причини отруєння бджіл засобами захисту рослин
Заходи
15.02.2024

Програма USAID АГРО надасть до 270 млн грн співфінансування на розвиток елеваторних потужностей

Програма USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО) підтримає українські підприємства, які надають послуги з сушіння, зберігання та доробки зернових та технічних культур. За програмою передбачено 10-15 проєктів співфінансування, з бюджетом від 18 до 36 млн грн кожен.
Новини
16.01.2024

Ідентифікація сільськогосподарських тварин – це необхідно!

Ідентифікація та реєстрація сільськогосподарських тварин є ефективним засобом виявлення, локалізації, контролю і ліквідації хвороб тварин, занесених на територію України, попередження обігу тварин, які захворіли або щодо яких є підозра на захворювання.
Заходи
03.01.2024

Про підтримку сільського господарства

У Миколаївській області працює Програма підтримки сільського господарства України, яку впроваджує Mercy Corps − міжнародна організація, що надає гуманітарну допомогу та сприяє розвитку, що фінансується Фондом Говарда Г. Баффета.
Новини
22.11.2023

До уваги аграріїв Баштанського району!

Баштанська районна військова адміністрація інформує, що Уряд США у межах ініціативи AGRI-Україна безоплатно надасть 7,0 тис українським агровиробникам мінеральні добрива для весняної посівної – 2024.
Повідомлення
03.11.2023

Гуманітарна допомога Швейцарії постраждалим господарствам виробництва молока в Україні

Гуманітарна допомога на підтримку господарств з виробництва молока реалізується в семи областях, а саме: у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській та Херсонській.
Новини
18.10.2023

До уваги фермерів: додано новий функціонал у Державному аграрному реєстрі

У Державному аграрному реєстрі (ДАР) з’явився новий функціонал, який дасть змогу фермерським господарствам отримувати допомогу на усі землі у складі фермерського господарства, зокрема ті, що належать громадянам – членам фермерського господарства на праві власності, користування.
Повідомлення
25.07.2023

Правильне використання пестицидів та агрохімікатів у межах населеного пункту

Баштанське районне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області нагадує громадянам, фізичним особам індивідуальних домоволодінь про дотримання основних правил роботи з пестицидами та агрохімікатами в межах населених пунктів.
Заходи
21.07.2023

До відома малих та середніх аграріїв!

Благодійна організація «Міжнародний благодійний фонд «Жнива Перемоги» повідомляє, що грантовий проєкт «Підтримка малих фермерів в Україні», ініційований The Howard G. Buffett Foundation, розпочинає черговий етап реалізації – збір врожаю ранніх зернових та ріпаку.
Повідомлення
12.06.2023

Про проведення дослідження впливу повномасштабної військової агресії російської федерації

До відома керівників сільськогосподарських підприємств і фермерських господарств
Опитування
29.05.2023

Заходи щодо недопущення отруєння пестицидами бджіл

До настання весняно-польових робіт, ще є достатньо часу який можна приділити для попередження отруєння бджіл − це в першу чергу стосується самих пасічників. Адже саме від вашої організованої роботи буде залежати чи будуть виникати випадки отруєння бджіл та конфлікти між вами та сільськогосподарським
Заходи
25.04.2023

Порядок реєстрації договорів оренди землі та приведення їх у відповідність до чинного законодавства

Баштанська міська рада пропонує підприємцям та сільгоспвиробникам у найближчий час звернутись до відділу з питань земельних відносин та охорони навколишнього середовища міської ради з метою укладання договорів оренди землі та реєстрації їх в Державному реєстрі речових прав.
Повідомлення
24.04.2023

Про посівний матеріал кукурудзи та соняшнику

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) за фінансової підтримки Уряду Японії, розпочало збір заявок через Державний аграрний реєстр на отримання насіння кукурудзи та соняшника для підтримки малих фермерських господарств та інших сільськогосподарських виробників.
Новини
05.04.2023

Про посівний матеріал

Інформуємо, що з 17 по 31 березня 2023 року в системі Державний аграрний реєстр триватиме прийом заявок від малих агровиробників на отримання насіння кукурудзи бренду DEKALB.
Новини
21.03.2023

Небезпека негативного впливу пестицидів на організм людини під час весняно-польових робіт

Всі суб’єкти підприємницької діяльності в сфері сільськогосподарського виробництва, які використовують пестициди і агрохімікати, мають повідомляти населення про час їх застосування, імовірну небезпеку та тривалість обмежень через органи місцевого самоврядування та засоби масмедіа.
Заходи
17.03.2023

До уваги сільгоспвиробників!

Проект Світового банку в Україні проводить попередній аналіз динаміки зміни цін на складові агровиробництва. Прохання до 13 лютого 2023 заповнити невелику анкету для врахування вашої громади.
Опитування
09.02.2023

Запрошення на нараду щодо зменшення випадків отруєння бджіл внаслідок застосування пестицидів

Запрошуємо зацікавлених осіб на засідання спільної наради, яке відбудеться 14 лютого 2023 року о 16:00 у приміщенні Баштанської гімназії.
Повідомлення
09.02.2023

Про заходи профілактики отруєння бджіл

Про заходи профілактики отруєння бджіл
Актуально
26.01.2023

Про необхідність проведення ідентифікації та реєстрації тварин

Департамент агропромислового комплексу Миколаївської обласної військової адміністрації звертає увагу власників великої рогатої худоби, свиней, овець, кіз та коней щодо необхідності проведення своєчасної ідентифікації та реєстрації зазначених тварин.
Новини
24.01.2023

Щодо порядку подачі заяв підприємствами критичної інфраструктури

20 грудня набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2022 р. № 1384 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 жовтня 2020 р. № 1109 «Деякі питання об’єктів критичної інфраструктури».
Новини
17.01.2023

До уваги сільгосптоваровиробників, які перебувають на спрощеній системі оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для четвертої групи!

До уваги сільгосптоваровиробників, які перебувають на спрощеній системі оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для четвертої групи, які внаслідок воєнного стану мають частку власного сільськогосподарського товаровиробництва за податковий (звітній рік) 2022 рік менше ніж 75 відсотків!
Новини
17.01.2023

Продовжено реєстрацію для отримання техніки із завантаження зернових рукавів

Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно з Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО) реалізують програму з надання аграріям засобів тимчасового зберігання зерна (зернових рукавів).
Новини
13.12.2022

До уваги аграріїв!

За організаційної підтримки ГС «Всеукраїнська Аграрна рада» та підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) у м. Харків о 10 годині 14 грудня 2022 року буде проведено круглий стіл на тему: «9 місяців війни. Збитки агросектору та перспективи їх відшкодування».
Анонс подій
13.12.2022

ELVORTI запустила програму підтримки українських аграріїв з відновлення техніки

З 1 грудня компанія «Ельворті» офіційно запустила програму підтримки українських аграріїв щодо відновлення техніки ELVORTI на постраждалих територіях України, яка триватиме по 1 березня 2023 року.
Новини
07.12.2022

Мінагрополітики проводить опитування серед зареєстрованих користувачів ДАР щодо потреби у генераторах аварійного живлення

Стартувало опитування суб’єктів господарювання, зареєстрованих у Державному аграрного реєстрі, метою якого є оцінка фактичної потреби аграріїв у аварійному живленні електроенергією виробничих об’єктів.
Новини
01.12.2022

Про алгоритм щодо фіксації руйнувань агропідприємств

Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно з Всеукраїнською Аграрною Радою за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку - АГРО підготувала алгоритм практичної рекомендації щодо правильної фіксації руйнувань агропідприємств.
Новини
24.11.2022

Як залишитись сільгосптоваровиробникам на спрощеній системі оподаткуванні у наступному році

У зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України Президентом України Володимиром Зеленським оголошено на території України воєнний стан.
Новини
12.10.2022

Про ідентифікацію та реєстрацію сільськогосподарських тварин

Метою ідентифікації та реєстрації сільськогосподарських тварин є встановлення ефективних та дієвих засобів виявлення, локалізації, контролю і за можливості ліквідації хвороб тварин.
Заходи
06.10.2022

До уваги аграріїв Баштанської громади!

Департамент агропромислового розвитку Миколаївської ОДА інформує, що з метою забезпечення потреб ресурсами для проведення посівної кампанії під урожай 2023 року, зокрема насіння, пропонуємо заповнити опитувальник щодо прогнозованих площі посівів сільськогосподарських культур під урожай 2023 року.
Повідомлення
05.10.2022

Уточнення Порядку бронювання військовозобов’язаних

Міністерство аграрної політики та продовольства України зазначає про уточнення Порядку бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними органами, а також підприємствами, установами, організаціями, які задовольняють потреби Збройних Сил України.
Актуально
13.09.2022

Про переваги реєстрації та можливості отримання підтримки через Державний аграрний реєстр

12 серпня 2022 року Міністерство аграрної політики та продовольства України відкрило для реєстрації єдину онлайн платформу для підтримки агровиробників – Державний аграрний реєстр.
Новини
31.08.2022

Уряд пролонгував пільгові кредити для аграріїв на пів року

Аграрії зможуть на вигідних умовах отримувати нові кредити для забезпечення збору врожаю у межах програми «Доступні кредити 5-7-9».
Новини
29.08.2022

Державний аграрний реєстр – онлайн платформав для підтримки фермерів

12 серпня 2022 року Міністерство аграрної політики та продовольства України запустило онлайн платформу Державний аграрний реєстр (ДАР), яка тепер відкрита для реєстрації для всіх українських аграріїв.
Новини
18.08.2022

Презентація Державного аграрного реєстру – єдиної онлайн-платформи підтримки агровиробників

За підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України об 11:00 12 серпня 2022 року відбудеться презентація Державного аграрного реєстру – єдиної онлайн-платформи підтримки агровиробників.
Анонс подій
11.08.2022

Зруйновані агропідприємства: фіксація збитків та перспективи їх відшкодування

У понеділок, 1 серпня, за ініціативи Міністерства аграрної політики та продовольства України відбувся круглий стіл на тему: «Зруйновані агропідприємства: фіксація збитків та перспективи їх відшкодування».
Новини
03.08.2022

Грант на будівництво модульної теплиці

Всеукраїнською асоціацією громад спільно з Всеукраїнським Конгресом Фермерів та Міністерством аграрної політики та продовольства України 13 липня 2022 року було проведено онлайн-вебінар «Механізми реалізації постанови Кабінету Міністрів № 738».
Заходи
28.07.2022

До уваги суб’єктів господарювання в агропромисловому комплексі!

З метою виконання заходів правового режиму воєнного стану, у зв’язку з початком збирання ранніх зернових культур у районі необхідно отримати перепустки для проїзду транспортними засобами на території Баштанського району після введення комендантської години.
Повідомлення
27.06.2022

До уваги агрофірм, виробників, торговельних мереж та органів влади

В Україні створено Національну платформу продовольчої безпеки
Новини
02.06.2022

Нові вимоги до дрібнотоварного виробництва та обігу молока

Наказ № 209 від 07.04.2022 Міністерства аграрної політики та продовольства України
Новини
26.05.2022

Попередження масового отруєння бджіл

Баштанське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області закликає сільськогосподарські підприємства та пасічників дотримуватися законодавства та проявляти взаємоповагу один до одного.
Заходи
24.05.2022

До уваги сільгосптоваровиробників та бджолярів!

Рекомендації щодо запобігання отруєння бджіл пестицидами
Заходи
03.05.2022

До уваги агровиробників!

Робота техніки  на полях дозволена з 6:00 до 20:00.
Повідомлення
12.04.2022

До уваги агровиробників, землевласників і землекористувачів та сертифікованих інженерів-землевпорядників!

Проведення весняно-польових робіт в умовах військового стану
Повідомлення
11.04.2022

Проведення весняно-польових робіт в умовах військового стану

До уваги сільгоспвиробників.
Повідомлення
11.04.2022

До уваги фермерів та власників землі сільськогосподарського призначення!

Вся техніка на полях має працювати з 6:00 до 19:00.
Повідомлення
01.04.2022

Зміни до програми «Доступні кредити 5-7-9%»: підтримка посівної кампанії та активація підприємництва

Для підтримки сільськогосподарських товаровиробників з метою забезпечення посівної кампанії, а також підтримки та активізації підприємницької діяльності у період дії воєнного стану Уряд, за ініціативою Президента України, вніс низку змін до Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%».
Новини
01.04.2022

До уваги аграріїв!

Схвалено зміни до надання фінансової державної підтримки аграріям під час посівної.
Актуально
23.03.2022

До уваги сільгоспвиробників та одноосібників

Інформація щодо вирішення питання потреби пального для посівної.
Повідомлення
22.03.2022

До уваги аграріїв, які використовують меліоровані землі!

Аграріям, які використовують меліоровані землі, виділять держпідтримку: які документи подавати
Повідомлення
19.11.2021

Про фінансову підтримку виробників гречки

Поточного року одним із напрямів державної підтримки сільгосптоваровиробників є виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь, на яких вирощувалася гречка.
Новини
18.10.2021

Захистіть свою птицю від грипу птиці!

Для мінімізації ризиків занесення грипу птиці в особисті селянські господарства, власники птиці повинні забезпечувати виконання Ветеринарно-санітарних вимог утримання птиці
Актуально
12.10.2021

Сказ − небезпечна хвороба!

Щорічно реєструється значна кількість захворювань на сказ серед тварин та випадки загибелі людей внаслідок захворювання на сказ, тому нагадуємо про небезпеку сказу.
Актуально
12.10.2021

Державна підтримка фермерських господарств

Наказом Мінагрополітики від 12.07.2021 № 76 затверджено форми заявок щодо надання державної підтримки розвитку фермерських господарств.
Новини
11.08.2021

До уваги орендарів земель приватної власності сільськогосподарського призначення

4 серпня 2021 року о 10.00 за ініціативи Ради колективних сільськогосподарських підприємств у приміщенні Баштанської РДА відбудеться нарада з питань розрахунків з пайщиками.
Повідомлення
02.08.2021

До уваги аграріїв Баштанської ТГ: запрошення на форуми зі зберігання зернових та зрошення

У серпні – вересні 2021 року Технічна допомога проєкту Європейського інвестиційного банку «Основний кредит для аграрної галузі – Україна» (UAFATA) проводить низку регіональних форумів, присвячених темам зберігання та переробки зернових, олійних культур, систем зрошення, експорту та ін.
Анонс подій
02.08.2021

Повідомлення про обприскування полів

З 23 по 30 червня 2021 року ТОВ «Баштанка» повідомляє про обприскування полів соняшнику в адміністративних межах сіл: Добре, Новоєгорівка, Лоцкине, Перемога та м. Баштанка.
Повідомлення
22.06.2021

Запрошення на міжнародний захід Ukrainian Organic Export Days (UOED)

З 20 вересня по 01 жовтня 2021 року Державна установа «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» організовує та проводить міжнародний захід Ukrainian Organic Export Days (UOED).
Анонс подій
16.06.2021

Запрошуємо до участі у XXXXХІ Регіональному Форумі «Органічна Україна 2021. Миколаїв»

Департамент агропромислового розвитку Миколаївської облдержадміністрації інформує, що Регіональний Форум «Органічна Україна 2021. Миколаїв» відбудеться 16 червня 2021 року на онлайн платформі Zoom.
Анонс подій
15.06.2021

Інформація про державну підтримку АПК − 2021

Поточного року передбачається державна підтримка аграріїв за напрямами: здешевлення кредитів; здешевлення вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва та ін.
Повідомлення
15.06.2021

Про фінансову підтримку за утримання кіз та овець

Нагадуємо, що 1 липня 2021 року спливає термін подання документів на отримання спеціальної бюджетної дотації за утримання кізочок, козематок, ярок, вівцематок.
Повідомлення
14.06.2021

Повідомлення про обприскування полів

З 09 по 20 червня 2021 року ТОВ «Баштанка» здійснюватиме обприскування полів озимої пшениці в адміністративних межах сіл: Добре, Новоєгорівка, Лоцкине, перемога та м. Баштанка.
Повідомлення
08.06.2021

Агровиставка «Agroshow Ukraine 2021»

16-18 червня 2021 року у м. Черкаси, вул. Смілянська, 168 (на території КП «Черкаського аеропорту) заплановано проведення агровиставки «Agroshow Ukraine 2021».
Анонс подій
04.06.2021

До уваги сільгосптоваровиробників!

Інформаційна довідка щодо державної підтримки тваринництва у 2021 році.
Новини
31.05.2021

День поля як формула успіху

27 травня на території ПСП «Корона» відбувся традиційний семінар «День поля», основною метою якого стало обговорення конкретних заходів щодо захисту рослин, вдосконалення сортової політики, збільшення врожайності зернових.
Новини
28.05.2021

Запрошення на Міжнародний день поля

Інститут зрошуваного землеробства НААН спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України, Національною академією аграрних наук України, Херсонською обласною державною адміністрацією, Департаментом розвитку сільського господарства та зрошення Херсонської області 03 червня 2021 року.
Анонс подій
27.05.2021

Проєкт «Сімейні молочні ферми» запрошує до співпраці

26 травня керівник проєкту з розвитку сімейних молочних ферм Сергій Чернієнко та менеджер Олександр Вітренко поінформували старост громади про можливість реалізації у громаді проєкту «Сімейні молочні ферми».
Новини
26.05.2021

Запрошення на Всеукраїнський день фермера

З 16 по 18 червня в Черкасах на території аеропорту відбудеться масштабна виставка-фестиваль - AGROSHOW Ukraine, в рамках якого вся Україна вперше відзначить Всеукраїнський день фермера.
Анонс подій
19.05.2021

До уваги представників підприємств, які займаються виробництвом продукції рослинництва!

Головне управління статистики у Миколаївській нагадує, що державне статистичне спостереження за формою № 4-cг (річна) «Звіт про посівні площі сільськогосподарських культур» під урожай 2021 р. необхідно подати до 2 червня 2021р.
Повідомлення
19.05.2021

Проєкт «Сімейні молочні ферми» пропонує громадам розвиватись через створення сімейних ферм та молочних кластерів навколо них

Для тих, хто зацікавився цією пропозицією, ТОВ «УкрМілкІнвест» може організувати інформаційні заходи з розвитку підприємництва на території нашої громади.
Новини
14.05.2021

До уваги фермерів та бджолярів!

Асоціація керованого запилення BeesАgro? запрошує свідомих та мотивованих аграріїв і пасічників стати частиною досліджень з ефективного бджолозапилення.
Анонс подій
11.05.2021

Шановні виноградарі та садівники – не втрачайте шанс отримати державну підтримку

Поточного року в державному бюджеті передбачені видатки для фінансової підтримки суб’єктів господарювання – юридичних осіб незалежно від організаційно-правової форми та форми власності і фізичних осіб – підприємців, що провадять діяльність у галузях садівництва, виноградарства та хмелярства.
Повідомлення
08.04.2021

До уваги бджолярів!

Наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19 лютого 2021 року № 338 «Про деякі питання у сфері бджільництва».
Новини
07.04.2021

Порядок одержання допуску (посвідчення) на право роботи пов’язаної із пестицидами і агрохімікатами

Нагадуємо, про те, що відповідальність за порушення законодавства у сфері захисту рослин несуть особи, винні у не проходженні спеціальної підготовки та не отриманні відповідного допуску та посвідчення на право проведення робіт
Новини
24.03.2021

Про деякі питання у сфері бджільництва

Наказам Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України запроваджено нові підходи щодо реєстрації пасіки.
Новини
24.03.2021

Фінансова підтримка аграрної галузі діє!

Суб’єкти господарювання, які залучили кредитні кошти в банках для покриття виробничих витрат та придбання основних засобів, мають право на їх здешевлення.
Новини
23.03.2021

Вартість вітчизняної сільськогосподарської техніки здешевлюється

Затверджено порядок здешевлення сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва для аграріїв
Новини
23.03.2021

Запрошуємо Вас стати учасником ініціативи з впровадження нових технологій у сільському господарстві

Ініціатива впроваджується Програмою з аграрного і сільського розвитку (АГРО) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).
Анонс подій
08.07.2020
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше