Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Парламент створив 138 нових районів та ліквідував 490 старих

Події
17.07.2020

17 липня Верховна Рада України прийняла Постанову № 3650 «Про утворення та ліквідацію районів». Згідно з документом, тепер в Україні 138 районів. Старі 490 районів парламент ліквідував.

За це рішення проголосували 238 народних депутатів.

Постановою визначено, що межі районів встановлюються по зовнішній межі територій сільських, селищних, міських територіальних громад, які входять до складу відповідного району.

Вибори депутатів районних рад ліквідованих районів, як йдеться в документі, не проводяться. А повноваження депутатів районних рад у ліквідованих районах, припиняються в день набуття повноважень депутатів районних рад, обраних на перших виборах до районних рад у нових районах.

Центральна виборча комісія, відповідно до Постанови, має забезпечити формування виборчих округів та проведення місцевих виборів з врахуванням новоутворених районів.

Як відомо, 15 липня Верховна Рада України прийняла у першому читанні проект закону, який передбачає, що сільські, селищні, міські бюджети більше не залежатимуть від району.

Новини на цю ж тему

Участь міського голови Олександра Берегового у Форумі "Децентралізація та її реалії в новостворених громадах."

25 травня 2021 року у місті Первомайск відбувся Форум «Децентралізація та її реалії в новосформованих громадах».
Новини
25.05.2021

В Баштанській ТГ відбулася зустріч з представником ОБСЄ

16 березня в Баштанській міській раді відбулася онлайн-зустріч зі спостерігачем Херсонської групи Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні пані Елеонорою Емкіч.
Новини
16.03.2021

Відкритий лист Правління Асоціації міст України до Президента України щодо захисту конституційних прав громад

Правління Асоціації міст України звернулося до Президента Володимира Зеленського з ініціативою про зустріч для обговорення питання захисту конституційних прав громад.
Важливо
09.09.2020

Обговорили план утворення Баштанського району, ліквідацію інших районів

4 серпня відбулася онлайн-нарада представників органів місцевого самоврядування та територіальних органів виконавчої влади новоствореного Баштанського району, яку провела заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Тетяна Стахевич.
Новини
04.09.2020

Районування за новим адміністративно-територіальним устроєм: чого очікувати?

Основні аспекти щодо нового адміністративно-територіального устрою в запитаннях та відповідях.
Новини
05.08.2020
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше