Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Звернення міського голови з нагоди Дня вшанування жертв нацизму

Звернення
10.09.2023

Україна належить до країн, які найсильніше постраждали від фашизму у роки Другої світової – як від воєнних дій, так і від військових злочинів.

Загальні демографічні втрати України включно з убитими, жертвами концтаборів, депортованими становлять не менше 14 млн чоловік. Це найбільші втрати серед країн і народів у Другій світовій війні. З цих 14 млн, за висновками експертів, понад 8 млн − загинуло. На руїни перетворилися 720 українських міст і містечок, 28 тисяч сіл.

У цей трагічний день ми також маємо пам’ятати, що Україна постраждала не лише від німецького нацизму, який ми звикли називати фашизмом. Але й найбільшого удару по українській нації завдав саме московський комуністичний фашизм, який винищив зброєю, голодоморами та депортаціями понад 20 млн українців.

Сьогодні політичні послідовники Сталіна, російські фашисти з Кремля, знову прагнуть знищити Україну та українців. Знову фашисти окупували частину Україну. Проте, з вірою у Бога та українську армію, я впевнений, що вони будуть вибиті з святої української землі, а організатори та виконавці − опиняться на лаві підсудних нового Нюрнберзького трибуналу.

Тому сьогодні ми молимося та вшановуємо пам’ять усіх, хто постраждав від людожерських режимів. Хай пам’ять про всіх жертв фашизму живе в наших серцях та гуртує нас у спільній боротьбі за єдність і неподільність нашої держави, свободу і незалежність українського народу.

З повагою – міський голова Олександр БЕРЕГОВИЙ

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше