Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Звернення міського голови з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів

Звернення
27.11.2021

Дорогі земляки!

Минуле століття пронеслося над Україною трьома голодоморами: 1921-1922, 1932-1933 та 1947 років.

Щорічно в останню суботу листопада ми згадуємо одну з найстрашніших трагедій в історії нашої країни, яка об’єднує не лише всіх українців світу, але й все людство у жалобі та скорботі. Адже Голодомор − це злочин геноциду проти українського народу, злочин проти людяності! Не було ні війни, ні потопу, лише зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знав, скільки живого люду лягло у могили – старих, молодих і дітей, і ще ненароджених у лонах матерів.

Десятиліттями тривала заборона на пам’ять про жертв Голодомору — жодних публічних розмов, жодного вшанування пам’яті невинно вбитих. Нині ми маємо можливість говорити та поширювати правду, аби цей злочин ніколи не повторився.

У спільній молитві згадаймо усіх жертв голодоморів, запалімо свічу пам’яті у власній оселі та у своїй душі. Нехай Господь Бог прийме їхні душі до Царства Божого, а нас укріпить у вірі, надії, любові. Вічна шана і незгасима пам’ять жертвам геноциду українського народу!

З повагою – Баштанський міський голова Олександр БЕРЕГОВИЙ

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше