Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Звернення міського голови з нагоди Дня пам’яті героїв Крут

Звернення
29.01.2023

Шановні громадівці!

29 січня Україна відзначає річницю легендарного бою під Крутами. 105 років тому, біля станції Крути, київські студенти та гімназисти віддали свої юні життя, відстоюючи незалежність України. Недостатньо озброєні, без спеціальних військових навичок, вони продемонстрували готовність українців боронити свою країну будь-якою ціною.

Сьогодні ми з глибокою повагою згадуємо цих ще зовсім юних хлопців – героїв своєї країни, які проявили справжні відвагу та героїзм. Вони, як і кожен з нас, прагнув жити, творити, любити, але жоден з них не зламався, не покинув передових позицій. Бій під Крутами став трагедією і гордістю України.

Історія має здатність повторюватись. Дев’ятий рік українцям знову доводиться відстоювати свою незалежність і територіальну цілісність. І знову гине молодь. Війна забирає життя патріотів, таких же юних, як були ті, в далекому 1918 році. Проявляючи любов до свого рідного краю, окрилені національною ідею, зі своєї доброї волі, вони стають на захист українських кордонів. Бо розуміють – хто, як не вони. Коли до такої самопожертви здатні громадяни своєї країни, а особливо молодь – це свідчення сильної духом та незнищенної нації.

Вшановуючи пам’ять загиблих під Крутами, ми низько схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто віддав своє життя у боротьбі за єдину, неподільну, незалежну Україну. Віддаємо шану нашим захисникам, які сьогодні стоять на сторожі кордонів Української держави.

Щиро вірю: мир повернеться в Україну! Україна буде вільною, заможною європейською державою!

Вічна шана Героям!

Слава Україні!

З повагою – міський голова Олександр БЕРЕГОВИЙ

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше