Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Звернення міського голови у Міжнародний день пам’яті Чорнобильської трагедії

Звернення
26.04.2024
 

Шановні земляки!

Сьогодні, 26 квітня, ми відзначаємо 38-і роковини Чорнобильської катастрофи – жахливої трагедії, яка стала глибокою раною на тілі нашої нації. Це не просто річниця, це день пам'яті, день скорботи і вдячності.

38 років тому, у мирний час, Україна втратила частину своєї території, яка стала непридатною для життя через радіоактивне забруднення. Тисячі людей загинули, тисячі досі борються з наслідками опромінення. Десятки тисяч українців змушені були тікати з своїх домівок, ставши біженцями.

Вічна пам'ять героям-ліквідаторам, які ціною власного життя кинулися на боротьбу з радіаційною катастрофою, рятуючи нашу землю і людей. Їхній подвиг назавжди залишиться в наших серцях.

2022 рік ознаменувався новим випробуванням. Російські окупанти захопили Чорнобильську АЕС, обстріляли Запорізьку АЕС, ставлячи під загрозу не лише Україну, а й весь світ. Але завдяки героїзму наших воїнів та атомників, які виховувалися на прикладі ліквідаторів Чорнобиля, вдалося відвернути нову атомну катастрофу.

Сьогодні слово "Чорнобиль" – це не просто назва місця трагедії. Це символ безпрецедентної мужності й самовідданості двох поколінь: пожежників, військових, інженерів, вчених, усіх, хто боровся з наслідками "мирного атому".

Щиро дякуємо всім, хто ризикуючи своїм життям, кинувся у вогняне пекло, щоб рятувати людей. Їхній подвиг назавжди вписаний до літопису людської мужності, і його назавжди пам'ятатиме український народ.

Ліквідатори Чорнобиля – це справжні герої, які перемогли у війні з "мирним атомом", врятувавши сотні тисяч життів в Україні та інших європейських країнах.

Слава героям-чорнобильцям! Вічна пам'ять тим, хто не дожив до цього дня!

Ця трагедія стала для нас уроком, про який ми ніколи не повинні забувати. Ми зобов'язані зробити все можливе, щоб подібне ніколи не повторилося.

Пам'ятаємо Чорнобиль!

Слава Україні!

З повагою – міський голова Олександр БЕРЕГОВИЙ

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше