Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Зміна адреси виборчої дільниці у селі Плющівка

Новини
27.07.2020

На території ОТГ утворено на постійній умові 21 виборчу дільницю (20 загальних і одна спеціальна).

Органи місцевого самоврядування, їх посадові та службові особи зобов’язані сприяти виборчим комісіям у реалізації їх повноважень: надавати їм необхідні приміщення, забезпечувати їх охорону, засоби зв’язку, обладнання, інвентар та оргтехніку.

За час, що залишився до місцевих виборів керівники установ, у яких будуть розміщені виборчі дільниці, мають проаналізувати можливості облаштування своїх приміщень відповідно до вимог виборчого законодавства та повідомити про потреби для прийняття спільних рішень аби виборчий процес пройшов на належному рівні.

У зв’язку з чим начальником відділу розвитку культури та туризму виконавчого комітету міської ради Світланою Березовською було проінформовано міського голову, що у будівлі КЗ «Плющівський сільський будинок культури» відсутня туалетна кімната, що є грубим порушенням санітарних норм в період карантину, окрім того, приміщення, в якому проводиться голосування, не опалюється.

Встановлення електричних обігрівачів на день виборів приведе до додаткових витрат електроенергії.

Тому при обговоренні питання перенесення виборчої комісії з приміщення КЗ «Плющівський сільський Будинок культури» у приміщення школи на апаратній нараді 20 липня керувалися тим, що:

  1. На території ОТГ у закладах освіти розміщено 7 виборчих дільниць, це об’єкти комунальної власності.
  2. Виборчу дільницю на час проведення виборів народних депутатів України було перенесено зі школи до закладу культури у зв’язку з проведенням на той момент поточного ремонту в школі.
  3. Приміщення школи в с. Плющівка відповідає вимогам до приміщень виборчих комісій та приміщень для голосування, забезпечене лінією телефонного зв’язку.
  4. Не має потреби у додаткових затратах на придбання обігрівачів та електроенергію.

Звідси й прийшли до логічного висновку, щодо повернення виборчої дільниці в школу. Звертаємо вашу увагу, що центральними органами влади перед нами систематично ставляться питання щодо неухильного дотримання нормативів законодавства до виборчих дільниць. Ми зобов’язані реагувати на ці вимоги. Зокрема, багато років у міському культурному центрі виборча дільниця розташовувалась на другому поверсі, а зараз з тим щоб надати людям з інвалідністю реалізувати право голосувати та брати участь у виборах ми переносимо дільницю на перший поверх.

Ситуацію, що виникла у Плющівці, стосовно перенесення приміщення виборчої дільниці вважаємо вичерпаною, бо питання вирішено між керівниками окремих структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради — відділу освіти молоді та спорту та відділу розвитку культури й туризму

В іншому випадку що говорити про сприяння і вплив на керівників установ, підприємств, організацій, які не належать до комунальної власності громади, але в приміщеннях яких розміщені виборчі дільниці, зокрема як магазин  райспоживспілки у с. Константинівка чи управління каналів річки Інгулець з м. Снігурівки, які по-діловому співпрацюють з міською радою з даних питань.

Тож, посилаючись на МОН, вибори можна буде провести і в умовах карантину, якщо епідемічна ситуація не буде надто поганою. Карантин не є юридичною перешкодою для проведення виборів.

Тому питання готовності виборчих дільниць до місцевих виборів, є одним із першочергових для вирішення.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше