Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

В Україні запрацювала програма «Доступна іпотека»

Події
24.03.2021

З початку березня в Україні запрацювала програма «Доступна іпотека», якою передбачається зниження ставки відсотку за іпотекою для фізичних осіб-позичальників до 7% річних за рахунок держави. Програма фінансується за рахунок Фонду розвитку підприємництва, і на її реалізацію закладено 5 млрд. грн., чого, за підрахунками експертів, вистачить приблизно на 5000 сімей.

До програми включились ряд українських банків – «ПриватБанк», «Ощадбанк», «Укргазбанк», «Кредобанк», «ОТП Банк», «Мегабанк» та «Банк «Глобус»».

Миколаївські регіональні підрозділи банків також звітують про активну роботу в рамках програми. Так, Миколаївський підрозділ АБ «Укргазбанк» заявили про те, що банк вже веде роботу з 26 клієнтами, що бажають придбати нерухомість як на первинному, так і на вторинному ринку, а 3  клієнти вже подали заявки попереднього погодження на загальну суму

2 300 000 грн. Про успішний старт програми в Миколаївській області також повідомляють «ПриватБанк» та «Ощадбанк».

Всього в Україні вже укладено 20 кредитних договорів на суму 14 720 000 грн, а кількість заявок, що знаходяться на стадії розгляду – 90.

На перший погляд повільна динаміка зростання кількості кредитів пояснюється процесами оцінювання банками надійності клієнта, тож пришвидшення темпів видачі кредитів за програмою можливо буде спостерігати вже в квітні.

За аналітичною інформацією Регіонального фонду підтримки підприємництва у Миколаївській області.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше