Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Святкування Дня міста триває

Відлуння свята
19.09.2021

19 вересня баштанчани феєрично продовжили відзначати День міста.

Веселий ярмарок гримів у Баштанці

Традиційно святкування розпочалося о 8 годині ранку на Ярмарковій площі з різножанрової концертної програми «Веселий ярмарок» за участю представників старостинських округів Баштанської територіальної громади та виставки-продажу декоративних птахів та домашніх улюбленців.

Баштанчани з насолодою розглядали різних видів голубів, цесарок, павичів, папуг, морських свинок, декоративні кролики й кролі велетні, котики шотландської й британської породи, різни види курей, нутрії тощо. Своїх улюбленців господарі привезли з Одеси, Херсону, Кропивницького, Снігурівки, Нового Бугу, з Костичів, Лоцкине і, звичайно, баштанчани.

Учасників дійства привітав голова Баштанської громади Олександр Береговий, вітаючи земляків та гостей з 215-ю річницею з дня заснування міста, побажав усім миру, достатку і злагоди та подякував за співпрацю на благо міста, а також подякував приватним підприємцям та сільгосптоваровиробникам за участь у ярмарку.

Самодіяльні артисти з Доброго, Пісок, Зеленого Яру, Шевченко, Христофорівки та Баштанки порадували ярмаркуючих чудовими запальними піснями та танцями, веселими гуморесками.

Під час ярмарку відбулася безпрограшна лотерея, призи для якої надали приватні підприємці та сільгосптоваровиробники.

Баштанська міська рада висловлює щирі слова подяки спонсорам, які надали призи для безпрограшної лотереї. Зокрема, ТДВ «Баштанський сирзавод» (керівник Михайло Годіон), ТДВ «Зоря Інгулу» (керівник Сергій Кравцов), СГ ПП «Корона» (Володимир Онищук), ФОП Анваров Д.Л., ф/г Когут В.В., фізичним особам підприємцям: Годованюк В.К., Гераков О.В., Єланцев В.В., Заремба В.В., Сухарь В.М., Сокуренко С.В., Смола А.Г., Устинова Т.М., Гібець О.М., Куліченко О., Подопригора І., Гусєва В., Заворотнюк О.,Шевченко Д.М.,Сербін В.М., Андрощук О.В., ТДВ «Баштанська райсільгоспхімія» (керівник Матвієнко В.П.), ПП «Золотий колос» (керівник Скачков О.Л.), ф/г Хабло М.А.

Запобігти, врятувати, допомогти

О 10:00 на Ярмарковій площі відбувалося шоу «Герой-рятівник: запобігти, врятувати, допомогти». Захід став для присутніх цікавим наглядним уроком, на якому вони ознайомилися із діяльністю пожежно-рятувальної служби і зрозуміли, якими важливими є правила безпеки життєдіяльності та заходи безпеки у повсякденному житті. Під час цієї акції дітям продемонстрували пожежно-рятувальне обладнання, що є на озброєнні у місцевих вогнеборців, розповіли про випадки пожеж на території міста та про причини їх виникнення.

Працівники пожежно-рятувальної служби звернули особливу увагу присутніх на важливість дотримання основних правил безпечної поведінки у побуті, також діти дізналися, як правильно діяти у разі знаходження вибухонебезпечних або схожих на них підозрілих предметів, щоб не трапилося непоправне. В ігровій формі рятувальники нагадали підростаючому поколінню, як правильно викликати Службу порятунку, якщо сталося займання, наприклад у квартирі чи будинку.

Foot-квест «Баштанка знайома і незнайома»

В цей же час у містечку «Казка», у альтанці, на учасників святкового дійства чекала книжкова виставка-панорама «Баштанка ‒ місто сонця і тепла», яку підготували працівники Баштанської публічної бібліотеки. Тут охочі мали змогу скористатися послугою бук-кросінг «Книга крокує містом». На старшокласників міста чекав краєзнавчий foot-квест «Баштанка знайома і незнайома», який відкрила й привітала учасників секретар міської ради Інна Гомерська.

Під час квесту команди загальноосвітніх закладів міста: «Невгамовні» (ОЗЗСО № 1), «Клас» (ОЗЗСО № 2) та «Фортуна» (гімназія), не лише проявили знання, ерудицію, кмітливість, уміння змагатися в командній грі, але й дізналися багато цікавого про бібліотечні фонди, познайомилися з краєзнавчими виданнями. «Квесторів» під час заходу чекали несподівані сюрпризи та радісні відкриття. Учні мандрували стежками рідного міста та знайомилися з визначними місцями та архітектурними спорудами рідного краю – пам’ятниками, будівлями, фонтанами. Перемогу здобула команда Баштанського опорного закладу ЗСО № 1 «Невгамовні», яка й отримала супер-приз велику «Сову». Всі команди нагородили грамоти та вручили буклети «Вічно будь, квітуй, мій отчий край» та солодощі, про які подбала міська рада.

Арт-свято й козацькі розваги

Протягом дня в парку імені Т.Г. Шевченка на малечу чекали спортивно-розважальні комплекси на батутах, різні сувеніри.

У цей час у дитячому містечку «Казка» на містян та гостей чекало арт-свято з сімейними розважально-ігровою програма мою з елементами творчості. Діти і дорослі мали можливість розфарбувати улюбленого казкового героя або створити власними руками вироби з глини на гончарному крузі. Дітвора з захопленням їздили на коні й поні та мали можливість сфотографуватися з козаком.

Обласний чемпіонат з кіокусін карате

На майданчику літнього кінотеатру на шанувальників східної боротьби чекав чемпіонат Миколаївської області з кіокусін карате 2021 серед юнаків та юніорів. Організатором стали KWF Ukraine - Федерація Кіокусін кай України (KFU), Дитяча Ліга Кіокусін України та Філія федерації Кіокусін кай України в Миколаївській області, головний суддя −Дмитро Ніколаєв.

У змаганнях взяли участь спортсмени з Миколаївської області (Миколаїв, Снігурівка, Нова Одеса, Баштанка, Березнегувате), Херсонської та Черкаської областей.

Право урочисто відкрити турнір надали міському голові Олександру Береговому, який побажав спортсменам гарної гри і вагомих перемог. Спортсменів також привітав Депутата обласної ради Віталій Гомерський, який подякував тренерам і батькам за виховання юних спортсменів.

За вагомий вклад у розвиток кіокусін в Україні та допомогу в організації турніру, сенсей Дмитро Ніколаєв вручив подяки міському голові Олександру Береговому, депутату обласної ради Віталію Гомерському, начальнику відділу культури міської ради Світлані Березовській, директору ДЮСШ Валентину Дерев’янку.

Запеклі поєдинки проходили між хлопцями та дівчатами віком від 6 до 17 років.

З усіма світлинами зі свята можна ознайомитися на сторінці Баштанської ТГ у Фейсбуці за посиланням https://www.facebook.com/media/set/?vanity=bashtanskaotg&set=a.4468594093206200

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше