Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Святковий мітинг з нагоди відзначення Дня Державного Прапору України

Новини
23.08.2021

23 серпня на площі Єдності в Баштанці відбувся урочистий мітинг, присвячений Дню Державного Прапора України.

Традиція відзначати це патріотичне, українське свято розпочалася Указом Президента України від 23 серпня 2004 року «Про святкування Дня Державного Прапора України». Герб, Прапор і Гімн – це три основні національні символи України, котрі мають давню й цікаву історію. Синій і жовтий кольори є державними кольорами нашої країни, їх поєднання в державній символіці має давнє історичне та фольклорне походження.

Святковий мітинг до Дня Державного Прапора України розпочався з урочистого внесення 30-ти метрового синьо-жовтого прапору на головну площу міста, яке надали 30 найкращим, найактивнішим, найталановитішим учням освітніх та позашкільних закладів Баштанки. У цей же час діти у жовтих і блакитних футболках вибудували цифру 30.

За традицією квіти до погруддя Тараса Шевченка поклали Владислав Табакін, учень Баштанського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2, та Анна Вінтоняк, вихованка «Зразкового художнього колективу» гуртка «Фантазія» Будинку дитячої та юнацької творчості.

Право підняти державний прапор надали Миколі Васильовичу Бардачову, почесному громадянину Баштанського району, громадському діячу, Лідії Тур, почесній громадянці міста Баштанка, Заслуженому вчителю України; Віктору Чернову, учаснику бойових дій на Сході України, кавалеру ордена «За мужність» ІІІ ступеня, Анатолію Олійнику, учаснику бойових дій на Сході України, кавалеру ордена «За мужність» ІІІ ступеня, Владиславу Кошилю, учню Баштанського опорного закладу ЗСО І-ІІІ ступенів №1, відміннику навчання, та Володимиру Рижику, учню Баштанської гімназії, відміннику освіти, члену Молодіжної ради при Баштанській міській раді.

З вітальними словами з нагоди свята Державного Прапора України до присутніх звернувся Баштанський міський голова Олександр Береговий, який підкреслив, що наш прапор − це символ свободи і незалежності, слави і відродження України. Його маємо берегти і шанувати як найвищу національну святиню. Мить, коли піднімається Прапор України та звучить Державний Гімн, − це момент піднесення, який сповнює серця гордістю за рідну країну.

«Будьмо згуртованими і небайдужими до майбутнього рідної землі. Тільки разом ми зможемо зробити її прийдешнє кращим та гідним. Покладаймося на успіх наших спільних дій та активну співпрацю, які єднають і зміцнюють нас. Благополуччя та добра бажаю Вам, шановні земляки, і Вашим родинам, злагоди, порозуміння і згуртованості. Нехай невичерпним буде джерело віри, надії й любові до України!» − сказав, вітаючи присутніх, Олександр Анатолійович.

До його привітань приєдналися голова Баштанської райдержадміністрації Владислав Дмитрів, голова районної ради Наталія Олійник, депутати обласної ради: Віталій Гомерський та Володимир Фроленко, почесний громадянин Баштанського району Микола Бардачов.

За сумлінну працю, активну громадянську позицію, вагомий особистий внесок у зміцнення української державності та з нагоди 30 річчя незалежності України Почесною відзнакою голови Миколаївської обласної державної адміністрації «Святий Миколай Чудотворець ІІІ ступеня» були нагороджені: директор комунального некомерційного підприємства «Баштанська багатопрофільна лікарня» Алла Барсегян; голова громадської організації «Спілка учасників АТО та осіб з інвалідністю внаслідок війни Баштанського району», учасник бойових дій в зоні антитерористичної операції на сході України Баштанської міської ради Віктор Чернов.

Відзнакою голови Миколаївської обласної державної адміністрації – ювілейним знаком «30 років Незалежності України» нагородили: голову громадської організації «Клуб плавання імені Семена Бойченка» Бориса Білика; директора комунального некомерційного підприємства «Березнегуватський центр первинної медико-санітарної допомоги» Березнегуватської селищної ради Олега Вавіліна; учителя англійської мови Баштанського опорного закладу ЗСО І-ІІІ ступенів № 1 Тетяну Ширер; учасника бойових дій в зоні антитерористичної операції на сході України Казанківської селищної ради Івана Шубовича.

Почесними грамотами Миколаївської обласної ради нагородили: вчителя української мови та літератури Христофорівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Баштанської міської ради Валентину Погорєлову; вчителя історії Баштанського опорного закладу ЗСО І-ІІІ ступенів №1 Баштанської міської ради Марину Максимову; директора Баштанського міського Будинку культури Ольгу Крамаренко.

Громадський активіст Борис Білик, вітаючи присутніх з Днем Державного Прапора, вручив книгу «Герої не вмирають» заступнику директора Баштанського ОЗЗСО №2, як закладу, який визнано найпатріотичнішим навчальним закладом України.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Герої загиблих у боротьбі за незалежність України.

Урочистий мітинг з нагоди Дня Державного Прапора України пройшов у піднесеному настрої. Відзначення таких державних свят є підтвердженням патріотичності та духовності українського народу. Завершилося дійство виконанням Державного Гімну України учасники народного хору міського Будинку культури (керівник Рита Попель) та музичної школи (керівник Ангеліна Макаринець).

Баштанська міська рада щиро дякує педагогічному колективу Будинку дитячої та юнацької творчості за підготовку мітингу, педагогічним колективам закладів освіти міста за співпрацю, міському Будинку культури за ідею інсталяції цифри 30, відділу культури за надання футболок, 30-метрового Прапора та всім учням, які запалили наш мітинг молодістю, патріотичним натхненням, любов’ю до рідної України.

Новини на цю ж тему

Наша єдність – наша зброя!

Сьогодні, з нагоди державного свята – Дня Соборності України, громадськість м. Баштанка разом з міським головою Олександром Береговим взяли участь у церемонії покладання квітів до погруддя Тарасу Шевченку.
Події
22.01.2024

У Баштанці відзначили День Гідності та Свободи й 10-ту річницю початку Революції Гідності

У Баштанці 21 листопада 2023 року відбувся мітинг-реквієм з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи й 10-ї річниці початку Революції Гідності.
Новини
21.11.2023

Бібліотекарі відзначили своє професійне свято

Традиційно, вже 25 років поспіль, 30 вересня в нашій країні відзначають Всеукраїнський день бібліотек.
Події
29.09.2023

У Баштанці відзначили 27-му річницю Конституції України

Сьогодні, 28 червня, в Баштанці відбулися урочисті заходи з нагоди 27-ї річниці Конституції України.
Події
28.06.2023

З Днем кримськотатарського прапора

Сьогодні, 26 червня, в Україні відзначають День кримськотатарського прапора.
Події
26.06.2023

49 «юнг» залишили корабель під назвою «Баштанський ліцей № 1»

Сьогодні, 17 червня, у Баштанському ліцеї №1 відбувся випускний вечір. День прощання зі школою. 59 випуск цього навчального закладу. 49 юних обдарувань залишили стіни своєї альма матер, свій корабель Знань, з них чотири золотих медалісти.
Події
17.06.2023

У Баштанці відсвяткували день захисту дітей

В Баштанці свято «Ми діти сильної країни − України» проводилося біля міського Будинку культури, де на дітей чекало чимало сюрпризів і несподіванок.
Заходи
01.06.2023

З нагоди професійного свята нагородили грамотами комунальників

Сьогодні відбулося нагородження працівників комунальних підприємств громади від Миколаївської обласної військової адміністрації з нагоди Дня працівників житлово-комунального господарства, яке вони відсвяткували 19 березня.
Заходи
20.03.2023

У Баштанці відзначили День Соборності України

Сьогодні, напередодні цього великого свята, в Баштанці біля погруддя Т.Г. Шевченку відбувся урочистий мітинг, присвячений 104-й річниці від дня проголошення Універсалу про об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в соборну Україну.
Відлуння свята
20.01.2023

У Баштанці вшанували пам’ять захисників і захисниць, які загинули за волю України

Сьогодні, 14 жовтня, Україна відзначає свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, 80-ту річницю створення УПА та День захисників і захисниць України.
Відлуння свята
14.10.2022

16 лютого відсьогодні — День єднання!

Серця українців сьогодні б’ються в одному ритмі. Україна — єдина.
Заходи
16.02.2022

Щедрувальники завітали до міської ради

На Маланку щедрують. За давнім повір’ям – щасливим буде дім та його жителі, у який зайшли щедрувальники. Сьогодні до міської ради із піснями та щирими вітаннями завітали вихованці Зразкового хореографічного колективу «Надія» разом з керівником Наталією Тригуб.
Відлуння свята
14.01.2022

У Баштанці засяяла новорічна ялинка

19 грудня на Ярмарковій площі зібралися баштанчани та гості міста, щоб разом відкрити головну новорічну ялинку громади.
Відлуння свята
19.12.2021

У Баштанці відзначили Міжнародний день людей похилого віку та День ветерана

Міжнародний день людей похилого віку відзначають у всьому світі 1 жовтня. В Україні це також і День ветерана.
Відлуння свята
01.10.2021

Атмосферно та яскраво відзначили День міста в Баштанці

Атмосферно, яскраво та насичено відзначило свій 215-ий День народження місто Баштанка. Багато цікавих заходів, святковий концерт, розваги для дітей,гастрономічний фестиваль домашньої страви «Смакота», шурпа від мера, позитивна аура та 20-кілограмовий торт – це лише частина з того,що запам’ятають...
Відлуння свята
20.09.2021

Відкриття ярмарково-фестивальної площі

19 вересня в Баштанці з нагоди відзначення 215-ї річниці Дня міста відбулося урочисте відкриття ярмарково-фестивальної площі. Проєкт було реалізовано в рамках співпраці з Програмою «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE)
Новини
19.09.2021

Святкування Дня міста розпочалося

17 вересня з нагоди 215-ї річниці з дня заснування міста у Баштанці стартували святкові заходи.
Відлуння свята
18.09.2021

Перший дзвоник покликав у Країну знань

Традиційне свято Першого дзвоника у Баштанському опорному закладі загальної середньої освіти № 1 І-ІІІ ступенів розпочалося з урочистої лінійки, яка зібрала всю численну шкільну родину.
Новини
01.09.2021

Для гімназистів пролунав Перший дзвоник

Сонячним вересневим ранком на тлі блакитного неба пролунав шкільний дзвінок у Баштанській гімназії, скликаючи своїх вихованців до рідного дому.
Відлуння свята
01.09.2021

Смачний фестиваль вареників у Баштанці

24 серпня у рамках святкування 30-ї річниці Дня незалежності України та задля популяризації української культури і народних традицій, зокрема кулінарних, у Баштанці вперше було проведено фестиваль вареників «Fest-Вареник» під яскравим гаслом: «Хай кожен живе, як вареник в сметані».
Новини
24.08.2021

У Баштанці до Дня Незалежності відбувся автопробіг

У День Незалежності України у Баштанці юні велосипедисти Дитячо-юнацької спортивної школи, байкери та власниці легкових автомобілів влаштували патріотичний вело- мото- автопробіг вулицями міста.
Новини
24.08.2021

Баштанчани весело відсвяткували День прапора

23 серпня після урочистого мітингу, присвяченого Дню Державного Прапора України, святкування продовжилося на майданчику перед міським Будинком культури.
Новини
23.08.2021

Відшумів день села в Новосергіївці

Гарної літньої днини, у суботу, 31 серпня, новосергіївська родина Баштанської територіальної громади весело та гучно святкувала 151-шу річницю Дня рідного села. Неподалік закладу культури малеча розважалася на надувних атракціонах, стрибала на батутах.
Відлуння свята
02.08.2021

Баштанчани відсвяткували День молоді

Святкові заходи, присвячені Дню молоді, пройшли 27 червня на майданчику біля міського Будинку культури.
Події
27.06.2021

Баштанчани вшанували жертв війни в Україні

22 червня у Баштанці відбувся мітинг-реквієм до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни.
Події
22.06.2021

І пролунав останній дзвоник

8 червня у Баштанському опорному закладі ЗСО І-III ступенів №2 пролунав останній дзвоник.
Новини
09.06.2021

Останній дзвоник пролунав у Баштанській гімназії

Суботнього вечора, 5 червня 2021 року, пролунав останній дзвінок для випускників та учнів в Баштанської гімназії.
Події
05.06.2021

Неймовірне свято дитячого сміху, радощів та розваг для дітей відбулося у Баштанській громаді

Уже традиційно 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей. Це свято стало символом дитячої щирої радості та надії на майбутнє. Адже саме в дітях ми бачимо здійснення своїх мрій і сподівань, прагнемо, щоб вони росли здоровими та мали усі умови для всебічного розвитку.
Відлуння свята
02.06.2021

Свято вдалося

1 червня в День захисту дітей в Пісківському Будинку культури відбувся святковий захід «Літо весело стрічаємо», який підготували працівники культури за підтримки старостату та спонсорів.
Заходи
02.06.2021

День захисту дітей у Плющівській ЗОШ

1 червня за доброю традицією в Плющівській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулися різноманітні розважальні конкурси серед учнів початкових класів.
Заходи
02.06.2021

Вручення подарунків до Дня захисту дітей

1 червня міський голова Олександр Береговий та начальник відділу з соціальних питань Лариса Гаврилюк відвідали дітей з будинків сімейного типу Єрмолових та Плотнікових.
Події
01.06.2021

Відбувся звітний концерт учнів Баштанської музичної школи

Справжнє свято музики подарували глядачам викладачі та учні Баштанської дитячої музичної школи під час звітного концерту, який відбувся 28 травня у міському Будинку культури.
Відлуння свята
28.05.2021

Баштанчани вшанувала подвиг дідів

У 76-ту річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у неділю, 9 травня, у Баштанці відбулася урочиста хода та покладання квітів на Пагорбі Слави.
Заходи
09.05.2021

У Баштанці відбулася акція «Перша хвилина миру» з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення

8 травня 2021 року в м. Баштанка на Пагорбі Слави відбувся мітинг з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення та акція «Перша хвилина миру».
Заходи
08.05.2021

День Соборності України в дитсадку «Віночок»

У Баштанському ЗДО №2 «Віночок» до Дня Соборності України провели ряд заходів.
Події
22.01.2021

Свято Миколая у Пісківській школі

Наслідуємо добро і вчинки Миколая! Нехай це свято стане для нас святом Милосердя, святом Доброти, Прощення, Любові до ближніх.
Відлуння свята
18.12.2020

Баштанське відділення АТ "Миколаївгаз" відзначило 45-річчя від дня створення

Баштанські газовики відсвяткували 45-річчя від дня створення управління газового господарства.
Новини
11.09.2020

Баштанчани відзначили подвійне свято

26 червня 2020 року, з нагоди відзначення 24-ї річниці Конституції України та Дня молоді, що співпали цьогоріч, у міському Будинку культури відбулися урочисті заходи
Новини
26.06.2020

Проведення Дня Скорботи в Новосергіївському ТОВКу

Ранок 22 червня 2020 року на території Новосергіївського територіального органу розпочався з приспущенням Державного Прапора України із чорною стрічкою на адмінбудівлі територіального органу.
Новини
22.06.2020

До 30-річчя Музею історії та образотворчого мистецтва села Христофорівка

Напередодні міжнародного дня музеїв відбулося святкування 30 річчя з моменту відкриття Музею  історії  та образотворчого мистецтва села Христофорівка. Святкування, в зв’язку з карантином, відбулося в обмеженому  дружньому колі.
Події
20.05.2020

Пам’ятаємо. Дякуємо. Перемагаємо

8 травня в Новопавлівському старостаті відзначили День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни.
Новини
08.05.2020

У Баштанці відзначили 75-ту річницю Великої Перемоги

Сьогодні на Пагорбі Слави в Баштанці відзначили День пам’яті та примирення і 75-ту річницю Великої Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (1939-1945).
Новини
08.05.2020

Плющівці відзначили День Перемоги

8 травня у Плющівському ТОВК відбувся мітинг, присвячений Дню пам’яті та примирення та Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
Новини
08.05.2020

Свято Примирення та Великої Перемоги в Новосергіївському ТОВК

8 травня колектив Новосергіївського ТОВК на Пагорбі Слави, що в центрі села, вшанував пам'ять загиблих воїнів Другої світової війни
Новини
08.05.2020

Зиму проводжаємо - весну зустрічаємо!

15 лютого наш народ відзначає свято Стрітення Господнє. За народними повір’ями цього дня Зима зустрічається з Весною. Напередодні в Плющівській ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено народознавче дійство «Зиму проводжаємо - весну зустрічаємо!».
Події
17.02.2020

Шоу-гра «Краса проти мужності» - 2020

Кохання – одвічна тема поезії, музики, сенс повноцінного людського життя. Тому свято День всіх закоханих — одне з улюблених та найромантичніших.
Відлуння свята
14.02.2020

Під знаком Купідона

13 лютого, напередодні Дня святого Валентина, яке українці відзначають уже впродовж багатьох років, в Баштанській дитячій районній бібліотеці відбулась година веселих розваг «Під знаком Купідона».
Відлуння свята
13.02.2020

У Новопавлівській філії відзначили День Соборності України

22 січня завідувач Новопавлівської філії Савіцький Ігор Миколайович привітав всіх вчителів з Днем Соборності України, переглянули презентацію«22 січня – День Соборності України».
Події
23.01.2020

Баштанчани відсвяткували День Соборності України

22 січня в Баштанському міському Будинку культури відбулося урочисто-тематичне дійство до Дня Соборності України.
Новини
22.01.2020

В Новопавлівській філії колядували й звітували

14 січня Новопавлівська школа організувала велике дійство, учні школи разом із вчителями та народним ансамблем «Берегиня» колядували. Таким чином у школі провели свято прощання із колядою.
Події
14.01.2020

Баштанці засяяли на Соборній площі Миколаєва

11 січня на Соборній площі міста Миколаєва відбулось свято «Весело сяють Різдвяні зірки».
Події
13.01.2020

Гучно й весело святкували Різдво в Баштанці

11 січня на площі біля міського Будинку культури баштанчани святкували Різдво разом.
Відлуння свята
11.01.2020

Новорічне свято в бібліотеці

27 грудня затишного зимового вечора відбулося святкове засідання літературно-мистецького клубу «Роксолана» Баштанської центральної районної бібліотеки, присвячене зустрічі Нового 2020 року.
Новини
30.12.2019

Новорічна казка у Плющівській школі

27 грудня до Плющівської школи завітав Дід Мороз та Снігуронька
Події
28.12.2019

Новорічні свята у Пісківській школі

Протягом тижня у Пісківській школі відбулися новорічні ранки.
Новини
27.12.2019

Осінній бал

29 листопада в Баштанському ОЗЗСО І-ІІІ ступенів №2 відбулося найочікуваніше і найулюбленіше свято – осінній бал.
Події
02.12.2019

Свято Осені в Плющівській ЗОШ І-ІІІ ступенів

У Плющівській школі відбулося свято Осені.
Події
18.11.2019

Як святкували у Плющівці День села

13 жовтня жителі села Плющівка відзначили 216-ту річницю з дня заснування їхнього населеного пункту
Відлуння свята
14.10.2019
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше