Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Стартує конкурс для жінок-підприємниць «Створено жінками»

Анонс подій
02.12.2021

В Україні стартує конкурс для жінок-підприємниць «Створено жінками». Про це повідомили організатори - Франко-українська торгово-промислова палата. Цьогорічний конкурс покликаний відзначити підприємниць, які розвивають свою справу в умовах пандемії, спростувати упередження щодо жінок в бізнесі, посилити їхні можливості, а також надихнути не боятися розпочинати власну справу. Адже навіть у Києві власниць компаній лише 28% - а це найвищий показник серед інших українських міст. 

В суспільстві й досі існують стереотипи про “жіночі” і “не жіночі” справи. Деякі інвестори все ще вважають, що доля жінок — доглядати за дітьми та варити борщі. Як результат — жінкам важче залучити інвестиції й, відповідно, масштабувати свій бізнес. Для Франції рівність жінок і чоловіків є цінністю і завданням. Політика фемінізації керівних ланок управління бізнесом дала результати — вже близько 40% підприємств створюються за ініціативи жінок або жінками. Я сама веду бізнес в Україні і знаю, з якими упередженнями стикаються підприємиці. Тому я розумію, як важливо підтримувати створення і розвиток компаній, заснованих жінками. Саме тому ми заснували цей конкурс і проводимо його вже четвертий рік поспіль” - сказала Мод Жозеф, директорка Франко-української торгово-промислової палати.  


Участь в конкурсі є безкоштовною. Для цього необхідно до 30 січня 2022 року заповнити заявку.


Учасниці змагатимуться за головний приз премії — 100 000 грн на розвиток справи та ділову поїздку у Париж. Також всі учасниці можуть презентувати свої проєкти та знайти підтримку інвесторів, менторів, в тому числі — серед французької бізнес спільноти. 

В Україні жінки вдвічі рідше, ніж чоловіки, є власницями компаній. І лише 3% жінок є власницями 330 найбільших за обсягом виторгу компаній. Пандемія додала жінкам складнощів - майже 40% стали отримувати меншу зарплатню.
“Ця премія дає значні ресурси жінкам для розвитку їхньої підприємницької діяльності і таким чином сприяє підвищенню їх присутності в економічній сфері” - прокоментувала Матильда Коме,Аташе з питань співробітництва в Посольстві Франції в Україні.


Олександра Балясна посіла перше місце  на конкурсі “Створено жінками” минулого року. Вона - засновниця бренду для передчасно народжених немовлят “Раненько”. Олександра сама — мама передчасно народженої дитини, яка 9 років тому стикнулась з тим, що не змогла купити одяг для своєї доньки.
“Через пандемію мені стало складніше закуповувати тканини — строки доставки збільшились, асортимент сильно “просів”. На отриману грошову премію я закупила тканини, що дозволило виробництву працювати без перебоїв. Частину коштів витратила на доведення сайту до ладу — адже в умовах карантинних обмежень було важливо зробити зручними онлайн замовлення.”

Іноді жінки обирають неповну зайнятість або посаду, яка дозволяє їм суміщати роботу і хатні справи, догляд за дітьми, тому ще одна мета конкурсу — надихнути жінок, що мріють, але не наважуються відкрити власну справу. Адже не лише переможниці отримають нові можливості, завдяки конкурсу учасниць помічають інвестори й можливі партнери.

Слідкувати за новинами в соцмережах проєкту: https://www.facebook.com/creeparlesfemmes

https://www.instagram.com/cree_par_les_femmes/ 

Контакти для ЗМІ:
Дарія Байрак, 067 502 92 83 dbairak@gmail.com
Наталя Красненкова, 067 465 54 26, krasnenkova@prhouse.com.ua 

Новини на цю ж тему

Триває прийом заявок на Національний конкурс «Благодійна Україна-2023»

УВАГА!!! Змінено електронну адресу конкурсу. Заявки надсилайте на e-mail: konkurs@blagoukraine.org
Анонс подій
05.02.2024

Триває прийом заявок на Національний конкурс «Благодійна Україна-2023»

Асоціація благодійників України та Оргкомітет Національного конкурсу «Благодійна Україна» оголошують 17-тий конкурс із відзначення доброчинних ініціатив України – Національний конкурс «Благодійна Україна-2023». Вдруге за свою історію, конкурс проходитиме під девізом «Благодійність на захисті України
Повідомлення
29.01.2024

Відбувся конкурс на посаду директора Новоєгорівського ліцею

17 квітня 2023 року відбувся конкурс на заміщення посади керівника директора Новоєгорівського ліцею Баштанської міської ради Миколаївської області.
Повідомлення
18.04.2023

Триває прийом заявок на Національний конкурс «Благодійна Україна-2022» – «Благодійність на захисті України»

Метою Конкурсу є всебічна підтримка волонтерського та благодійного руху України, визнання українського волонтерства як унікального явища сьогодення; сприяння розвитку благодійництва, як національної традиції, узагальнення і поширення інформації про кращі практики у сфері благодійництва.
Новини
31.03.2023

Інформаційне повідомлення про перевірку поданих документів на конкурс на заміщення посади директора Баштанського ліцею № 2

14 жовтня 2022 року відбулось засідання конкурсної комісії Баштанської міської ради з метою перевірки документів поданих на конкурс на заміщення посади директора Баштанського ліцею № 2.
Повідомлення
17.10.2022

Онлайн-конкурс малюнків «Країна моїх прав»

Моє майбутнє в мирній Україні — триває прийом робіт на онлайн-конкурс малюнків «Країна моїх прав».
Безоплатна правова допомога
12.05.2022

Конкурс на кращу новорічну іграшку у Баштанській громаді відбувся!            

15 грудня сесійна зала Баштанської міської ради рясніла дитячими доробками. Символи року - тигри та тигрята, дзвоники, ліхтарики, гірлянди - розмаїття творчих робіт дітлахів громади вразило членів журі.
Новини
16.12.2021

Національний конкурс «Благодійна Україна-2021»

Заявки на участь у конкурсі зможуть подавати безпосередньо самі благодійники, отримувачі благодійної допомоги (за згодою благодійника) та будь-які неурядові організації та фізичні особи (окрім органів державної влади, місцевого самоврядування та політичних партій), незалежно від громадянства
Анонс подій
02.12.2021

КОНКУРС НА КРАЩУ НОВОРІЧНУ ПРИКРАСУ!

Любі діти! Запрошуємо вас взяти участь у конкурсі ялинкових прикрас, виготовлених власноруч.
Повідомлення
18.11.2021

Відбувся конкурс на посаду директора Баштанського опорного закладу загальної середньої освіти  І-ІІІ ступенів №2

30 червня 2021 року відбувся конкурс на заміщення вакантної посади директора Баштанського опорного закладу загальної середньої освіти  І-ІІІ ступенів №2.
Новини
30.06.2021

Визначено директора комунального закладу «Баштанська публічна бібліотека»

26 квітня в міському Будинку культури відбулося друге засідання з визначення переможця конкурсу на посаду директора комунального закладу «Баштанська публічна бібліотека».
Події
26.04.2021

Конкурс на заміщення вакантної посади директора комунального закладу «Баштанська публічна бібліотека»

В залі засідань Баштанської міської ради відбувся перший етап конкурсу на заміщення вакантної посади директора комунального закладу «Баштанська публічна бібліотека»
Події
15.04.2021

До уваги жителів Баштанської територіальної громади! Дистанційний фотоконкурс «Краса мого рідного краю»

Відділ з питань засобів масової інформації та зв’язків з громадськістю виконавчого комітету Баштанської міської ради запрошує всіх охочих до участі у дистанційному фотоконкурсі «Краса мого рідного краю», присвяченому 5-річчю Баштанської ТГ.
Анонс подій
13.04.2021

Завершився термін подачі документів на конкурс

Документи приймалися з 6 березня 2021 року протягом 30 календарних днів
Вакансія
06.04.2021

Фотоконкурс «Вікі любить Землю» запрошує до участі

З 1 по 31 липня пройде українська частина міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить Землю», присвяченого пам’яткам природи України. Переможці та найактивніші учасники отримають цінні призи, а найкращі конкурсні фото природи України будуть змагатися на міжнародному рівні.
Анонс подій
15.06.2020

Нагородили переможців конкурсу дитячого малюнка «Музей очима дітей»

1 червня в Баштанському краєзнавчому музеї відбулось нагородження дітлахів які перемогли в конкурсі дитячого малюнка «Музей очима дітей», який було ініційовано працівниками музею та впроваджено відділом культури.
Події
01.06.2020

Конкурс дитячого малюнка «Музей очима дітей»

За ініціативи Баштанського краєзнавчого музею, відділом розвитку  культури і туризму був оголошений конкурс дитячого малюнка «Музей очима дітей» з нагоди Міжнародного дня музеїв.
Новини
24.05.2020

Увага конкурс!

З нагоди Міжнародного дня музеїв оголошується конкурс творчих робіт.
Анонс подій
30.04.2020

Оголошено конкурс «Сузір’я талантів»

Баштанська міська рада оголошує конкурс «Сузір’я талантів», запрошуються обдаровані діти, молодь та творчі колективи у віковій категорії 10-15 років, 16-35 років.
Анонс подій
12.03.2020

КРАЩІ ІНІЦІАТИВИ ЖІНОК УКРАЇНИ ДЛЯ ДЕМОКРАТИЧНОГО РОЗВИТКУ МІСЦЕВИХ ГРОМАД

КРАЩІ ІНІЦІАТИВИ ЖІНОК УКРАЇНИ ДЛЯ ДЕМОКРАТИЧНОГО РОЗВИТКУ МІСЦЕВИХ ГРОМАД
Анонс подій
05.03.2019
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше