Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Пробація- реалії та віра в майбутнє

Актуально
28.07.2020

Сьогодні країна переживає нелегкі часи- війна, пандемії, економічна нестабільність.   Віра людей в законність та справедливість зводиться нанівець. Однак, і в таких умовах , є установи та організації які не полишають наше суспільство та з гордістю несуть порядок та віру в майбутнє нашої держави.

           Однією з таких організацій, яка є дещо молодою, але досить значимою для підтримки закону та зменшення злочинності є служба пробації України. В Баштанському районі дану функцію виконує Баштанський районний сектор філії Державної установ «Центр пробації» в Миколаївській області.

     В даний час на обліку в секторі пробації перебуває 90 осіб засуджених до покарань не пов’язаних з позбавленням волі. З яких лише одна особа при перебуванні під пробаційним наглядом підозрюється у скоєнні нового кримінального правопорушення, що є свідченням низького рівня вчинення підобліковими нових кримінальних правопорушень.

           Проте, не лише цим обмежується діяльність служби пробації. Також згідно з  Кримінально-процесуальним законодавством на стадії кримінального провадження на орган пробації покладається обов’язок складання досудової доповіді на особу, вина якої ще не доведена. Так за перше півріччя 2020 року уповноваженим органом   складено 20 досудових доповідей, висновок яких майже  стовідсотково  враховується при ухваленні вироку суду.     

     За матеріалами Баштанського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області.

 

Новини на цю ж тему

Правова підтримка для засуджених

Багато хто з клієнтів пробації, стискаючись з проблемами цивільноправового характеру, не мають ні досвіду, ні практичного розуміння, як вирішити те чи інше питання. Тому 25 березня 2024 року персоналом Баштанського районного сектору №2 філії Державної установи «Центр пробації»
Новини
27.03.2024

Перший офіційний Державний Герб України

26 лютого 2024 року Баштанським районним сектором №2 філії Державної установи «Центр пробації» з суб’єктом уповноваженого органу було проведено  патріотично-просвітницький захід до Дня Державного Герба України.
Новини
26.02.2024

День Соборності України

22 січня 2024 року Баштанським районним сектором №2 філії Державної установи «Центр пробації» було проведено захід з суб’єктами пробації до Дня Соборності України. Це свято є чимось особливим, життєво необхідним в наш час. Воно нас об’єднує, надихає і робить сильнішими.
Новини
22.01.2024

Профілактика асоціальної поведінки

25 вересня 2023 року Баштанським районним сектором №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській, Донецькій, Луганській та Херсонській областях разом з волонтером пробації Іриною Смирновою було здійснено спільний захід для суб’єктів пробації.
Новини
28.09.2023

Правопросвітницький захід для засуджених

24 квітня 2023 року було проведено профілактичний захід для осіб, які перебувають на обліку в органі пробації, спрямований на запобігання вчинення повторних злочинів.
Заходи
25.04.2023

Баштанський районний сектор №2 філії Державної установи «Центр пробації»  у Миколаївській, Донецькій, Луганській та Херсонській областях

Завдання і функції уповноважених органів з питань з питань пробації визначені Законом України «Про пробацію», Кримінальним, Кримінальним процесуальним, Кримінально-виконавчим кодексами України та іншими законами України.
Новини
02.12.2022

Баштанський  районний сектор №2 філії Державної установи «Центр пробації» у Миколаївській області інформує

Баштанський районний сектор пробації: що це та для кого його послуги?
Повідомлення
02.11.2021

"Центр пробації" запрошує до співпраці ініціативних та небайдужих громадян

Баштанський  районний сектор філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській  області  запрошує до співпраці ініціативних та небайдужих громадян
Актуально
07.07.2021

"Центр пробації" запрошує до співпраці ініціативних та небайдужих громадян 

Волонтерська діяльність в пробації – це велика соціальна відповідальність та певний ризик, тому до здійснення волонтерства можуть бути допущені виключно громадяни, які це усвідомлюють та мають навички вирішення конфліктних та складних ситуацій. 
Події
19.05.2021

Реалізація пробаційних програм

28 березня 2015року Міністерством юстиції України було затверджено перелік заходів щодо реалізації пробаційних програм.
Заходи
27.04.2021

На Миколаївщині триває черговий етап детінізації ринку праці − увага на сфери транспорту та кур’єрської діяльності

На Миколаївщині з 28 жовтня по 15 листопада 2020 року активізовано проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сферах транспорту та кур’єрської діяльності.
Новини
03.11.2020

Інформація Баштанського районного сектора філії Державної установи «Центр пробації» у Миколаївській області

Завдання і функції уповноважених органів з питань з питань пробації визначені Законом України «Про пробацію», Кримінальним, Кримінальним процесуальним, Кримінально-виконавчим кодексами України та іншими законами України
Важливо
16.10.2020
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше