Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Право голосування за місцем перебування

Новини
08.10.2020

Постановою Центральної виборчої комісії від 08.07.2020 року № 134 затверджено Порядок перевірки факту тимчасової нездатності виборця пересуватися самостійно для організації його голосування на місцевих виборах за місцем перебування.

        Тож, виборець, який тимчасово не здатний пересуватися самостійно і має бажання проголосувати за місцем його перебування, повинен у будь-який зручний для нього спосіб подати до дільничної виборчої комісії виборчої дільниці, на якій він включений до списку виборців,  власноручно написану заяву з проханням забезпечити йому голосування за місцем його перебування із зазначенням такого місця (вдома чи в лікарні). Заява викладається в довільній формі та має бути подана не пізніше 20-ї години 23 жовтня 2020 року з обов’язковим долученням довідки медичної установи про стан здоров’я, яка засвідчує факт тимчасової нездатності особи-заявника пересуватися самостійно.

         На спеціальних виборчих дільницях, утворених у стаціонарних закладах охорони здоров’я, голосування за місцем перебування виборця проводиться на підставі власноручно написаної заяви виборця з проханням забезпечити голосування за місцем його перебування у зв’язку з необхідністю дотримання постільного режиму.

        Голосування за місцем перебування має відбуватися в присутності членів комісії, які проводять голосування, а також офіційних спостерігачів, а також кандидатів чи уповноважених або довірених осіб. У протилежному випадку вам не дозволять голосувати за місцем перебування.

         Виборець, який голосує за місцем перебування, заповнює виборчі бюлетені особисто, зберігаючи таємницю голосування. Члени родини або особа, яка здійснює догляд, мають право бути присутніми під час голосування, та у разі необхідності мають право допомогти заповнити виборчий бюлетень та вкинути його у виборчу скриньку, якщо виборець не може самостійно виконати ці дії у зв’язку зі станом здоров’я.

 

Начальник юридичного відділу      Ольга СИТНІК

          

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше