Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Електронне звернення

Актуально
14.09.2023

Іноді можна сплутати е-звернення та е-петиції, адже і те, й інше адресується органам влади і інформує про якусь проблему або вимагає чи ж пропонує її вирішити. Аби не сплутати ці два інструменти електронної демократії, слід зазначити, що в е-зверненні громадянин може писати про проблему, яка стосується його безпосередньо, тоді як петицію можна подавати з приводу будь-яких питань.

По-друге, з е-зверненням громадяни України мають право звернутися до органів державної влади, місцевого самоврядування, об’єднань громадян, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, засобів масової інформації, посадових   осіб тощо, тоді як з електронною петицією – лише до  визначеного кола суб’єктів

 По-третє, електронна петиція подається лише через офіційний веб-сайт органу, якому вона адресована, або веб-сайт громадського об’єднання, а от е-звернення зазвичай подається на електронну пошту або через інші засоби  І, крім того, електронна петиція оприлюднюється на офіційному веб-сайті органу, якому вона адресується, протягом двох робочих днів і розглядається за умови збору на її підтримку певної кількості підписів впродовж певного терміну. Що ж стосується е-звернення, то воно розглядається так само, як усне або письмове, тож не потребує збору підписів та не обов’язково оприлюднюється. По-п’яте, реакція на петицію, яка зібрала необхідні кількість підписів у відповідні терміни, вимагає зазвичай ухвалення нормативно-правових актів або іншого врегулювання відносно глобальної проблеми (навіть якщо стосується місцевих обставин). А ось на звернення орган влади має надати відповідь та – бажано – вирішити проблему по суті. 

Новини на цю ж тему

Презентація з подання електронної петиції та електронного звернення

Електронні петиції та електронні звернення є одними з інструментів громадської участі в управлінні державою. Вони дозволяють громадянам висловити свою думку з приводу важливих для них питань та донести її до органів влади.
Заходи
20.10.2023

Навчалися застосовувати на практиці механізми залучення громадян

17 жовтня відбулись навчання для представників громадськості, щодо користування офіційним сайтом громади. 
Заходи
17.10.2023

Проведено інформаційну кампанію з подання електронної петиції та електронного звернення

Інформаційна кампанія з подання електронної петиції та електронного звернення є важливим кроком у розвитку громадянського суспільства в Україні. Вона дозволяє громадянам донести свою думку до влади та впливати на її рішення.
Заходи
03.10.2023

Ініціюй! Підтримуй! Впливай ‒ подай петицію

💥Баштанська міська рада нагадує жителям територіальної громади про можливість подання петиції для вирішення нагальних питань, що виникають у громаді.
Актуально
18.09.2023

Важливе повідомлення

Баштанська міська рада з 18 вересня розпочинає інформаційну кампанію з популяризації механізмів залучення громадян до прийняття рішень.
Повідомлення
15.09.2023

Подай петицію зроби добро громаді

Петиція це прогресивний крок, покликаний сприяти наближенню влади до потреб й інтересів громадян та активнішому включенню у розв'язання суспільних проблем.
Актуально
06.09.2023

Ініціюй! Підтримуй! Впливай ‒ подай петицію

Баштанська міська рада нагадує жителям територіальної громади про можливість подання петиції для вирішення нагальних питань, що виникають у громаді.
Актуально
24.11.2021

Навчалися застосовувати на практиці механізми залучення громадян

Присутнім розповіли та продемонстрували можливість реєстрації на сайті, про структуру сайту, особливості пошуку інформації. Особливу увагу було приділено використанню механізмів залучення громадян до прийняття рішень.
Актуально
08.07.2021

Ініціюй! Підтримуй! Впливай ‒ подай петицію

Баштанська міська рада нагадує жителям територіальної громади про можливість подання петиції для вирішення нагальних питань, що виникають у громаді.
Актуально
27.05.2021

Подай петицію

Будь яка ваша ідея може бути оформлена в електронну петицію
Актуально
10.02.2021
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше