Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Активний громадянин – ефективна влада

Події
06.05.2019

З жовтня 2017 по квітень 2018 року в Україні реалізовувався українсько-словацький проект «Активний громадянин – ефективна влада», який започатковано у зв’язку зі зміною парадигми громадянської освіти й надає молодим людям необхідні знання про своє громадянство через реальні дії. У ході роботи над проектом фокусувалася увага на зміні мислення не тільки молоді, але також вчителів, молодіжних працівників та персоналу державного управління. Ціллю є також сприяти появі партнерських відносин між громадянським суспільством та державними органами влади, з тим щоб досягнуті зміни могли мати шанс залишитися і після завершення проекту.

Партнерами проекту в Україні є громадська організація «Світ розвитку суспільства» та обласні заклади післядипломної педагогічної освіти (ІППО) Ужгорода, Миколаєва, Запоріжжя, Полтави та державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти».

Проект впроваджувався у 12 містах України. Його учасниками були 36 команд із 12 шкіл. Миколаївську область представляли три заклади освіти, одним з яких був Баштанський опорний заклад ЗСО І-ІІІ ступенів №1. Керівником трьох команд Баштанського опорного закладу ЗСО І-ІІІ ступенів №1 була Максимова Марина Володимирівна, учитель історії, яка у лютому 2018 року пройшла підготовчий тренінг та навчання керівників проекту у м. Братиславі у Словенії.  У травні 2018 року було проведено навчальні семінари-тренінги для учасників команд у м. Миколаєві, де були визначені теми майбутніх проектів. У результаті цих навчальних подій протягом травня-грудня 2018 року всі команди учасників розробили базові проекти з покращення довкілля та ефективної взаємодії місцевої громади. Учасники проекту навчилися бачити проблеми в оточенні, визначати можливі рішення (політику) для поліпшення поточної ситуації та розробляти ефективні заходи для того, щоб державні органи могли виконувати свою роль та забезпечити належне виконання волі громадян. У січні 2019 року було презентовано три проекти учнів Баштанського опорного закладу ЗСО І-ІІІ ступенів №1 на регіональному семінарі в м. Миколаєві. Команда «Еконавти» (Гомерський Дмитро, Журавська Аліна, Щербина Юрій) представила проект з переробки органічних відходів на біодобриво. Команда «Реконструктори» (Щербина Валентин, Доник Крістіна, Рибаченко Павло) займалася озелененням парку ім. С.П. Бойченка у м. Баштанка. Команда «Драйв» у складі: Костюк Юлії, Возного Івана, Кастаняна Карена досліджувала проблему створення громадського транспорту у м.Баштанка та стала переможцем регіонального відбору у м. Миколаєві, презентувавши свій проект з 7 по 9 квітня 2019 року на заключній конференції у м. Києві.

Протягом усього проекту з допомогою навчальних семінарів та консультацій молоді люди у віці 15 – 18 років виробили якісні пропозиції щодо формування державної політики, яка може сприяти вирішенню дефінованих ними проблем місцевої громади. В той же час, завдяки партнерству з шкільними активістами, набули методологію громадянської освіти, засновану на ставленнях, навичках та знаннях, найперше, для вирішення реальних проблем. Учні мають можливість реалізувати власні проекти у місці проживання і таким чином  навчитися вирішувати важливі для них проблеми: спілкуються з громадянами, зустрічаються з представниками місцевої влади, підприємцями, мотивують до співпраці ровесників... 

Завдяки проекту «Активний громадянин – ефективна влада» учні з усієї України у співпраці з містами створили зону відпочинку біля озера, розчистили частину морського узбережжя, збудували майданчик для занять воркаутом, запропонували зміни у громадському транспорті, вплинули на культурне життя міста тощо. Через поширення у школах громадянської освіти серед молодих людей, яка заснована на методі застосування досвіду у реальному світі, учні мають можливість покращити розвиток громадянського суспільства, підвищити ефективність публічного управління та громадянської освіти молоді.

     Гриненко Тетяна, завідувач методичного кабінету 

 

Новини на цю ж тему

Молодь Баштанщини в «VolunTEENS»

Молодь Баштанщини в «VolunTEENS», освітньому проєкті Української Волонтерської Служби, що втілюється за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.
Новини
09.04.2024

Баштанська дитяча музична школа: весняні перемоги юних талантів

Баштанська дитяча музична школа розпочала весну 2024 року з неймовірних успіхів своїх вихованців, які здобули перемоги на Всеукраїнських та Міжнародних конкурсах-фестивалях.
Новини
26.03.2024

Зимовий Кубок з футзалу виграла Баштанка

Днями пройшли змагання Зимового Кубку з футзалу «Вклоняюсь кожному Герою і кожній Героїні низько».
Спортивні досягнення
14.03.2024

Молодь нашої громади - активна, талановита, креативна та надихаюча!

Протягом жовтня- грудня 160 натхненних підлітків Миколаївщини долучилися до навчання з громадянської освіти в програмі #UActive організації SavED, серед них була і активна молодіжна команда учнів Баштанського ліцею №2  - "Tomodachi".
Новини
18.12.2023

А музика вічна: нові досягнення вихованців музичної школи

Наші талановиті, юні музиканти навіть у літні канікули сумлінно працювали. За їх старання вони отримали гідні нагороди в таких конкурсах
Новини
25.08.2023

Щиро вітаємо з перемогою юних спортсменів та тренерів!

З новими нагородами повернуться спортсмени Миколаївщини, які взяли участь у Кубку України пам’яті олімпійської чемпіонки Юлії Рябчинської, серед них і баштанець Давід Лупін.
Спортивні досягнення
27.04.2023

Молодь Баштанщини освоїла гру “Світ Громад”

Гра-тренінг “Світ Громад” дозволяє автоматизувати та масштабувати навчання у сфері громадянської освіти – формувати актуальні ціннісні установки, поведінкові моделі, навички 21 століття. 
Новини
18.02.2022

Талановита молодь - гордість не лише школи, а й всієї громади!

Перше місце серед усіх учасників виборов  Віктор Половчук,учень 6-А класу Баштанського опорного закладу ЗСО І-ІІІ ступенів №2
Привітання
01.07.2021

Відбулись змагання за традиційний Кубок Миколаївської області з кіокусін карате

Організатор турніру Філія Федерації Кіокусін кай України в Миколаївській області. У чемпіонаті взяли участь команди з міст: Миколаєва, Первомайська, Снігурівка, Нової Одеси, Баштанки, Очакова та с.м.т. Березнегувате. Спортсмени гідно билися за золото у 31 категорії.
Спортивні досягнення
01.03.2021

Представники культури Баштанської ОТГ взяли участь у фестивалі дитячої творчості «Art-mix»

13 червня відбувся п’ятий обласний фестиваль дитячої творчості «Art-mix». Наші заклади культури Баштанський міський Будинок культури, Добренський сільський Будинок культури, Новопавлівський сільський Будинок культури, Плющівський сільський Будинок культури взяли в ньому участь.
Події
16.06.2020

Вітаємо переможницю Міжнародного фестивалю-конкурсу «Зіркафест. Єдина країна»

Аліна Бойчук з Новоєгорівки стала переможницею в Міжнародному дистанційному фестиваль-конкурсі дитячої, учнівської та студенської творчої молоді «Зіркафест. Єдина країна».
Новини
13.05.2020

Вітаємо переможця олімпіади з трудового навчання!

29 лютого 2020 року на базі Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 42 Миколаївської міської ради відбувся ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання (технічні види праці),
Події
03.03.2020

Вітаємо переможців олімпіади із зарубіжної літератури!

29 лютого 2020 року на базі Миколаївської гімназії № 2 Миколаївської міської ради відбувся ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади із зарубіжної літератури
Події
03.03.2020

Вітаємо переможців олімпіади з астрономії

23 лютого 2020 року на базі Першої української гімназії імені Миколи Аркаса Миколаївської міської ради проведено ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з астрономії. За рішенням журі визначено 14 переможців. 
Привітання
25.02.2020

Вітаємо переможців олімпіади з фізики!

15–16 лютого 2020 року на базі Миколаївської ЗОШ І–ІІІ ступенів № 3 Миколаївської міської ради проведено ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики (59 учнів ЗЗСО області).
Події
17.02.2020

Відбувся відбірковий тур обласного конкурсу розмовного жанру «Барви надії»

12 лютого в міському Будинку культури відбувся відбірковий тур обласного конкурсу розмовного жанру «Барви надії», в якому взяли участь 24 конкурсанти із 12 сільських закладів культури та МБК.
Заходи
13.02.2020

Вітаємо переможницю олімпіади з інформаційних технологій!

08–09 лютого 2020 року на базі Миколаївської ЗОШ № 19 та Миколаївської гімназії № 41 відбувся ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій
Новини
11.02.2020

Поетична пристань 2020

10 лютого у кінотеатрі БДЮТ «Юність» відбувся І етап обласного конкурсу читців-декламаторів «Поетична пристань - 2020» серед вихованців закладів освіти Баштанської міської ради.
Заходи
10.02.2020

Вітаємо переможців олімпіади з економіки!

1 лютого 2020 пройшов ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з економіки для школярів Миколаївської області.
Новини
07.02.2020

Вітаємо переможця олімпіади з інформатики

1-2 лютого 2020 року пройшов ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики для школярів Миколаївської області.
Новини
04.02.2020

Вітаємо наших переможців!

25 січня 2020 року у м. Миколаєві відбувся ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови і літератури. Участь в олімпіаді брали найкращі учні 8-11 класів закладів загальної середньої освіти Миколаївської області
Події
27.01.2020

Вітаємо переможців олімпіади з математики!

19 січня 2020 пройшов ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики для школярів Миколаївської області
Події
22.01.2020

Вітаємо переможницю олімпіади з російської мови і літератури!

18 січня 2020 пройшов ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з російської мови і літератури для школярів Миколаївської області.
Привітання
20.01.2020

Вітаємо переможця олімпіади з географії!

18 січня 2020 року пройшов ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії для школярів Миколаївської області.
Привітання
20.01.2020

Відбулось засідання комісії з проведення щорічного конкурсу для талановитої молоді

Членами комісії погоджено зміну назви конкурсу на "Сузір'я талантів" та внесено зміни до складу комісії. Заяви на участь у конкурсі будуть прийматись до першого квітня.  За однією номінацією подавати заяву можна раз у три роки, в різних номінаціях щорічно.
Події
13.01.2020

Міський Будинок культури підвів підсумки творчої діяльності дитячих колективів за 2019 рік

24 грудня в міському Будинку культури відбулось урочисте підсумування творчої діяльності дитячих колективів МБК.
Відлуння свята
24.12.2019

Вітаємо з перемогою юних баскетболісток

12 грудня на базі Баштанського опорного закладу ЗСО І-ІІІ ступенів №2 відбулися змагання з баскетболу серед учнів закладів загальної середньої освіти Баштанської міської ради (дівчата).
Події
13.12.2019

Участь баштанчан в українсько-канадському мистецькому конкурсі «Моя Україна»

У Канаді професійне журі визначило переможців конкурсу. Ними стали троє учнів із Києва, троє із Баштанки, один із Самбору, Чернівців та Солянуватки. 
Події
19.11.2019

У селі Явкине відкрили дитячо-юнацький експериментаріум

 28 вересня Явкинська громада святкувала День села та відкриття дитячо-юнацького експериментаріуму на базі шкільного кабінету фізики, де будуть проводити цікаві шоу та досліди з фізики.
Події
29.09.2019

Фестиваль «Стань зіркою‒2019» у Добренському СБК

7 червня в Добренському сільському Будинку культури (СБК) відбувся XIV щорічний фестиваль юних талантів «Стань зіркою‒2019», в якому взяли участь діти танцювального колективу «Гармонія», вокалісти студії «Ритм» Добренського СБК та учні Добренської школи.
Події
07.06.2019

Фестиваль юних талантів

1 червня відбувся зірковий Гала-концерт переможців ХVІІІ фестивалю дитячих та юнацьких талантів «Стань зіркою–2019» номінації «Крихітка-талант».
Заходи
01.06.2019

Свято вшанування переможців олімпіад та конкурсів "Майбутнє твориться сьогодіні"

Інтерес до навчання з'являється лише тоді, коли є натхнення, що народжується від успіху в оволодінні знаннями, без натхнення навчання перетворюються для дітей на тягар В.Сухомлинський
Заходи
20.05.2019

Участь у Всеукраїнському турніру юних істориків

1 2–16 квітня 2019 року у місті Кам’янць-Подільський Хмельницької області відбувся ІІІ (фінальний) етапі ХХІ Всеукраїнського турніру юних істориків. Миколаївську область представляли дві команди
Події
06.05.2019

Міжнародний словацько-український проект “Активний громадянин-ефективна влада”

Команда “Драйв” Баштанського опорного закладу ЗСО І-ІІІ ступенів №1брали участь у фінальному етапі Міжнародного словацько-українського проекту “Активний громадя
Події
06.05.2019

Переможець обласного конкурсу із інформаційних технологій

Конкурсанти отримали професійні поради щодо подальшого вдосконалення проектів від колишнього вихованця МОЦНТТУМ, а нині провідного розробника компанії TemplateMonster Мірзи Сергія Сергійовича.
Події
06.05.2019

12-16 квітня 2019 року у м. Кам’янці-Подільському Хмельницької області відбувся ХХІ Всеукраїнський турнір юних істориків

Урочисте відкриття турніру відбулося 12 квітня у міському Будинку культури. З вітальним словом до учасників турніру звернулися: секретар Кам’янець-Подільської міської радиУрочисте відкриття турніру відбулося 12 квітня у міському Будинку культури. З вітальним словом до учасників турніру звернулися: с
Події
03.05.2019

Вітаємо переможців обласної олімпіади з екології!

За результатами ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології наша учениця 11 класу Ольга Палига посів ІІІ призове місце, наставник Наталія Анатоліївна Крижановська.
Привітання
26.02.2019

Вітаємо переможця ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з правознавства!

17 лютого 2019 року на базі Миколаївської ЗОШ І–ІІІ ступенів №51 Миколаївської міської ради відбувся ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства.
Привітання
19.02.2019

Вітаємо переможців обласної олімпіади з хімії!

03 лютого 2019 року на базі Першої української гімназії ім. М. Аркаса Миколаївської міської ради відбувся ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії.
Привітання
06.02.2019

Вітаємо переможців обласного етапу Всеукраїнської олімпіади з фізики

26–27 січня 2019 року на базі Миколаївської ЗОШ І–ІІІ ступенів № 3 Миколаївської міської ради проведено ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики, у якій взяли участь 57 учнів закладів загальної середньої освіти області.
Привітання
29.01.2019

Вітаємо переможців обласної олімпіади з біології!

26 січня 2019 року на базі Миколаївської гімназії № 2 Миколаївської міської ради відбувся ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології, у якому взяли участь 79 осіб.
Привітання
29.01.2019

Вітаємо переможців олімпіади з математики!

20 січня 2019 пройшов ІІІ етап Всеукраїнської математичної олімпіади з математики для школярів Миколаївської області.
Привітання
22.01.2019

Вітаємо переможців олімпіади з англійської мови!

20 січня 2019 року на базі Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ст. №22 з поглибленим вивченням англійської мови з 1 класу Миколаївської міської ради пройшов ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з англійської мови.
Привітання
22.01.2019

Винахідники з Явкинської школи

15 грудня учні Явкинської школи взяли участь у VII фестивалі творчості та науки «Молодіжна хвиля». Освітнього проекту “крок до науки” присвячений 100-річчю з дня народження В.О. Сухомлинського.
Привітання
16.12.2018

Вітаємо зразковий хореографічний колектив «Славія» з отриманими перемогами

У листопаді 2018 року відбувся обласний конкурс хореографічних колективів «Перлина Прибужжя», у якому взяли участь понад 100 різноманітних — дитячих, молодіжних, дорослих
Привітання
19.11.2018

ІХ Всеукраїнська краєзнавча конференція учнівської молоді «Мій рідний край, моя земля очима сучасників»

З 9 по 11 листопада 2018 року в Миколаєві відбулась ІХ Всеукраїнська краєзнавча конференція учнівської молоді «Мій рідний край, моя земля очима сучасників».
Події
16.11.2018

Всеукраїнський конкурс «ЛІДЕР ЧИТАННЯ» в Баштанському районі

Основною метою Конкурсу є розвиток інтелектуального потенціалу дітей України; пошук нових дієвих та гармонійних форм національно-патріотичного виховання....
Новини
15.09.2018
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше