Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

5-річчя з дня прийняття Закону України «Про пробацію»

Актуально
25.02.2020

5 лютого 2015 року Верховною Радою України прийнято Закон України “Про пробацію” (№ 160-VIII), який 27 серпня цього року введений у дію. 

На сьогодні ми відзначаємо 5-ту річницю прийняття Закону України «Про пробацію».

З прийняттям даного Закону Верховна Рада України зробила реальний крок у сфері наближення юстиції України до міжнародних стандартів і впровадження у державі принципово нової системи заходів кримінально-правового характеру, покликаних у першу чергу забезпечити безпеку суспільства та можливість виправлення правопорушників без ув’язнення.

Пробація – найпотужніший блок в кримінально-виконавчій системі. Кількість клієнтів пробації за чисельністю значно перевищує кількість осіб, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі.

Відповідно до прийнятого закону, пробація – це система наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовуються за рішенням суду та відповідно до закону до засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, та забезпечення суду інформацією, що характеризує особистість обвинуваченого. Метою діяльності органів пробації є забезпечення безпеки суспільства (громади) шляхом надання необхідної підтримки та допомоги клієнту пробації, із залученням спеціалістів різних служб та організацій; попередження  вчинення повторних злочинів; сприяння реінтеграції правопорушника в суспільстві.

Пробація передбачає створення системи реінтеграції правопорушника та відповідного середовища, щоб людина була готова жити, не вчиняючи правопорушень.

Клієнтами пробації є: обвинувачені, стосовно яких органом пробації готується досудова доповідь; особи, засуджені до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, громадських робіт, виправних робіт; особи, яким покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк замінено покаранням у виді громадських робіт або виправних робіт; особи, звільнені від відбування покарання з випробуванням; особи, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, стосовно яких вживаються заходи з підготовки їх до звільнення.

Сьогодні на обліку Баштанського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області перебуває  86 осіб засуджених до покарань не пов’язаних з позбавленням волі.  За 2019 рік сектором пробації було складено та направлено до суду 45 досудову доповідь.

Пробація дає шанс тим, хто оступився, почати нове життя − знайти роботу, підвищити кваліфікацію, а персонал пробації спільними зусиллями намагається зробити все, щоб покращити життя та добробут осіб, які перебувають у конфлікті з законом. Адже кожна людина має право на другий шанс.

Запрошуємо до співпраці всіх бажаючих громадян, а також представників держаних, громадських та благодійних організацій.

Баштанський районний сектор філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області

Поштова адреса: вул.Ювілейна 89 м. Баштанка, Миколаївська область, 561013

Електронна адреса: mk19@probation.gov.ua

Телефон: 0963950728 25 400 48

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше