Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Звернення міського голови з нагоди Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту

Привітання
27.01.2021

Шановні земляки!

27 січня в Україні та світі вшановують жертв Голокосту. Це страшне і нелюдське явище відбувалося в період 1933−1945-х років і призвело до умисного винищення практично однієї третини євреїв, а також незліченної кількості представників інших нацменшин.

У цей день, День скорботи і пам’яті, ми приєднуємося до загальної печалі і прагнемо співчувати всьому цьому болю та втраті, ім’я якої Голокост. Її ніяк не заповнити. Вже не запобігти. Але нехай живе надія, що подібного більше ніколи не повторитися!

Символом Голокосту нашої територіальної громади стали села Добре, де поховано 638 громадян єврейської національності, та Плющівка (колишнє Єфінгар), де у братській моголі покоїться 521 мирний житель єврейської національності. Загальну кількість загиблих українських євреїв можна оцінити в 1,8 млн чоловік. Це було складовою частиною трагедії Голокосту.

У цей день висловлюю слова співчуття рідним і близьким усіх невинно загиблих, схиляю голову перед тими, хто, ризикуючи власним життям, рятував в’язнів нацистських концтаборів та дякую всім тим, хто захищає людське життя сьогодні. Миру усім нам, наснаги та сил.

З повагою ‒ міський голова Олександр БЕРЕГОВИЙ

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше