Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Звернення міського голови до Дня пам'яті жертв політичних репресій

Звернення
17.05.2020

Шановні мешканці територіальної громади!

Наша історія − багатогранна, позначена високими злетами людського розуму та гуманізму і прірвами варварства та жорстокості, проривом до державності, національного відродження і безмірними, непоправними втратами.

Уже традиційно в третю неділю травня ми вшановуємо жертв політичних репресій.

В Україні було заарештовано майже 1,5 мільйона осіб. Велику кількість із них було розстріляно, інші пройшли тюрми, заслання, вислання, каторгу, табори, примусово побували в психіатричних закладах. Терор і репресії зачепили майже всі верстви українського населення: науковців, політиків, військових, священиків, представників культури, селянство.

З кожним роком свідків тих трагічних подій меншає, однак нашим завданням є зберегти пам’ять про жертви політичних репресій та не допустити будь-яких проявів тоталітаризму й негуманного відношення до людини у наші дні. Адже честь та гідність людини є тією головною засадою, без якої неможливо будувати вільне та розвинене суспільство. Схилимо ж голови і помолімося за вічний спокій тих, хто загинув унаслідок політичних репресій та переслідувань. Світла їм пам'ять.

З повагою – голова об’єднаної громади Іван Рубський

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше