Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Привітання міського голови з Днем слов’янської писемності та культури

Привітання
24.05.2021

Шановні жителі територіальної громади!

Щиросердечно вітаю всіх з Днем української писемності та мови – одним з найбільш важливих свят України.

За християнським календарем – це день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.

Мова є основою духовного багатства народу та інтелектуального потенціалу, найвагоміше надбання кожної окремої людини і найбільша суспільна цінність.

Упродовж багатьох століть українська мова зазнавала гноблення та утисків: заборонялася російським самодержавством, витіснялася, принижувалася радянською владою. Але українська мова вистояла.

Українською мовою завжди промовляв дух нашої свободи. Бо це мова великого волелюбного народу, великої Української нації.

В цей день хочеться згадати і віддати шану всім великим українцям, які присвятили свій життєвий шлях збереженню, розвитку і вдосконаленню української мови.

Вірю в те, що кожен з нас, завжди цінуватиме нашу рідну солов’їну українську мову, культурні національні традиції, зберігатиме їх, примножуючи та з гордістю передаючи з покоління у покоління.

Щастя всім вам, шановні земляки, злагоди та добра!

З повагою – міський голова Олександр БЕРЕГОВИЙ

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше