Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Привітання міського голови з Днем працівників освіти

Привітання
02.10.2020

Шановні вчителі, працівники освіти, ветерани освітянської ниви!

 Щиро вітаю вас з професійним святом – Днем працівників освіти. У цей день бажаю вам міцного здоров'я, мужності, стриманості та великого терпіння, адже виховання та навчання ніколи не було легкою справою. Вам вірять, вас люблять і шанують. Ми схиляємо голови перед мудрістю учителя, вихователя, зусиллями якого твориться майбутнє нашого краю, всієї нашої держави. Ви сумлінно виконуєте свій професійний обов’язок, вчите нашу учнівську молодь пізнавати нове і пам’ятати про те, якого ми роду. А також вдосконалюєте себе як професіоналів педагогічної справи. І щороку показуєте високі результати своєї роботи.

Так, Баштанщина має вже чотири заслужених учителя України: Каратєєву Валентину Миколаївну, учителя Баштанського опорного закладу ЗСО І-ІІІ ст. №1, Тур Лідію Павлівну, учителя Баштанського опорного закладу ЗСО І-ІІІ ст. №1, Озерову Оксану Федорівну, учителя Баштанської гімназії, Рясик Любов Олексіївну, учителя Баштанського опорного закладу ЗСО І-ІІІ ст. №1.

У жовтні-листопаді 2019 року серед педагогічних працівників Баштанського району проводився найпрестижніший Всеукраїнський конкурс «Учитель року-2020». Всього у конкурсі брали участь 44 педагоги закладів загальної середньої освіти Баштанської міської ради. 

У грудні 2019 року переможці І (районного) етапу взяли участь у відбірковому етапі ІІ (обласного) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2020» у м. Миколаєві та вийшли до очного етапу конкурсу: Данилюк Віта Володимирівна, учитель зарубіжної літератури Плющівської ЗОШ І-ІІІ ст.; Буцька Альона Василівна, учитель історії Баштанської гімназії; Кучер Вероніка Юріївна, учитель образотворчого мистецтва Баштанської гімназії; Середич Наталія Федорівна, учитель початкових класів Баштанського опорного закладу ЗСО І-ІІІ ст. №2.

У лютому 2020 року у очному етапі конкурсу Буцька Альона Василівна, учитель історії Баштанської гімназії посіла ІІІ місце.

Данилюк Віта Володимирівна, учитель зарубіжної літератури Плющівської ЗОШ І-ІІІ ст., Кучер Вероніка Юріївна, учитель образотворчого мистецтва Баштанської гімназії,  Середич Наталія Федорівна, учитель початкових класів Баштанського опорного закладу ЗСО І-ІІІ ст. №2 стали лауреатами ІІ (обласного) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2020».

Сучасні тенденції реформування освіти орієнтують педагогів на навчання упродовж життя задля особистого розвитку та професійного зростання шляхом  формальної, неформальної та інформальної освіти.

Найважливіше завдання школи – розвинути творчі здібності та таланти всіх вихованців.

Важливим напрямком діяльності освіти є  робота з обдарованою молоддю. У  2019/2020 навчальному  році   вона базувалась  на найважливіших  засадах: створення сприятливих умов для розвитку творчого потенціалу, пошуку, підтримки і стимулювання інтелектуально і творчо обдарованих дітей та молоді, залучення учнів до навчання у секціях  Миколаївського  територіального відділення МАН України. Так, за результатами ІІ  ( обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-слухачів МАН України  наші діти посіли такі місця: І місце – 2, ІІІ місце – 1.

У ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад учні закладів загальної середньої освіти Баштанської міської ради вибороли 20 призових місць, а саме: І місце – 1, ІІ місце – 7, ІІІ місце – 12.

У рейтинговій системі оцінювання за показниками участі учнів в обласному етапі Всеукраїнських олімпіад  із навчальних предметів, враховуючи відсоток перемог від загальної  кількості учнів закладів загальної середньої освіти, Баштанська міська рада займає четверту  позицію серед районів Миколаївської області. 

Високі результати показують і вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості, який є стартовим майданчиком для талановитих дітей Баштанської міської ради, щодо презентації їхнього таланту на міжнародному, всеукраїнському, обласному рівнях через залучення їх до участі у конкурсах, фестивалях, виставках, яких протягом навчального року було 64. Вихованці БДЮТ здобули 4 перемоги міжнародного рівня, 4 – всеукраїнського рівня та 83 – обласного рівня.

 Спортсмени закладів освіти Баштанської міської ради протягом 2019-2020 років взяли участь у 13 видах змагань,  ДЮСШ - у 38.

 Наша гордість – Віктор Димедюк – заслужений тренер України, тренер-викладач з веслування на байдарках і каное Баштанської ДЮСШ. Серед його вихованців: Кухарик Олег – майстер спорту міжнародного класу чемпіон Європи та чемпіон світу серед молоді та юніорів, восени 2020 року на Кубку Світу виборов 2 місце. Колесник Юлія – майстер спорту, багаторазова чемпіонка

України, восени 2020 року на Кубку Світу виборола 4 місце. Лупін Давид, учень 9 класу Баштанської гімназії, кандидат у майстри спорту, дворазовий чемпіон України.

Для підтримки здобувачів освіти міська влада переймається проблемами закладів освіти, виділяє значні кошти на покращення умов навчання і виховання  та не залишається осторонь.

 Так, у жовтні 2020 року завершиться реалізація проєкту «Велике будівництво» (реконструкція закладу дошкільної освіти №9 «Малятко з впровадженням сонячної системи підігріву води в с. Новоіванівка») на суму 875 тис.грн.

  У 2020 році на території Центрального стадіону завершилося будівництво спортивного комплексного майданчика зі штучним (наливним) покриттям на суму більше 1,5млн. грн.

  Щорічно заклади освіти отримують шкільні автобуси, призначені для комфортного та безпечного перевезення здобувачів освіти та педагогів Баштанської міської ради. Цей рік не став винятком. Новий автобус придбано для Баштанського опорного закладу ЗСО І-ІІІ ст. №2.

 Місцева влада з турботою ставиться до дітей з особливими освітніми потребами і з цією метою виділено кошти для продовження реконструкції Баштанського міського інклюзивно-ресурсного центру.

Тож, шановні педагоги, бажаю вам незгасимої енергії, квітучого здоров'я, нових здобутків та перемог. Нехай кожен новий день буде наповнений щасливими моментами і вдячними посмішками ваших учнів та вихованців!

                                                          З повагою – голова об’єднаної громади Іван РУБСЬКИЙ

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше