Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Перше засідання сесії міської ради в умовах воєнного стану

Сесія
19.05.2022

19 травня відбулося засідання 25-ї сесії Баштанської міської ради восьмого скликання, яке провів міський голова Олександр Береговий. Участь у сесії взяли 21 депутат міської ради, з яких три – онлайн, а також заступник міського голови Світлана Євдощенко, секретар міської ради Інна Гомерська, в. о. керуючого справами Олександр Зюзько та керівники структурних підрозділів міської ради.

На порядок денний виносилось дев’ять питання, які попередньо розглянули на спільному засіданні постійних комісій міської ради, яке провів голова постійної комісії з питань планування, бюджету, фінансів, економіки, інвестицій та регуляторної політики міської ради Віктор Майданов.

Радою внесено зміни та доповнення до Регламенту роботи Баштанської міської ради восьмого скликання, зокрема про тимчасовий порядок проведення дистанційних засідань сесій та постійних комісій міської ради в період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), інших надзвичайних ситуацій, та у випадках, передбачених законодавством України, зокрема в умовах воєнного стану.

Депутатський корпус одноголосно підтримав внесення змін до Цільової програми територіальної оборони у Баштанській територіальній громаді на 2022-2026 роки, зокрема щодо придбання паливно-мастильних і будівельних матеріалів для облаштування лінії оборони та використання техніки для проведення даних робіт.

Депутати проголосували за дострокове припинення повноважень керуючої справами виконавчого комітету міської ради Лариси Шляхової та затвердили на посаду керуючого справами виконавчого комітету Олександра Зюзька.

У зв’язку з кадровими змінами та з метою упорядкування складу виконавчого комітету міської ради внесено зміни до персонального складу виконавчого комітету, а саме: виведено зі складу виконкому керуючу справами Ларису Шляхову, начальника відділу з питань містобудування, архітектури, містобудування та цивільного захисту Леоніда Сирицю, начальника відділу розвитку культури та туризму Світлану Березовську та ввели – керуючого справами Олександра Зюзька та в. о. начальника відділу з питань містобудування, архітектури, містобудування та цивільного захисту Юрія Бублика.

У ході проведення пленарного засідання також затверджено зміни до Положення та Регламенту виконавчого комітету Баштанської міської ради восьмого скликання. Так протягом дії воєнного стану в Україні допускається проведення засідань виконавчого комітету міської ради у формі відео конференцій, аудіо конференцій, за допомогою застосунків (систем швидкого обміну повідомленнями: Viber, Messenge, Telegram, Whas App тощо), що дозволяють обмін текстовими, голосовими та відео повідомленнями, світлинами та файлами різних форматів.

Крім цього, депутати надали дозвіл на передачу гаража, що розташований за адресою вул. Ярослава Мудрого, 1, з балансу міської ради на баланс КП «Правопорядок».

Два земельних питання про надання дозволу на укладання та дострокове розірвання договорів оренди землі було знято з порядку денного з метою детального вивчення цих питань.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше