Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Перехід на зимовий час 2020: коли треба перевести годинники

Актуально
19.10.2020

Датою переходу на зимовий час в Україні є остання неділя жовтня. Таким чином, переведення часу в 2020 році відбудеться у ніч з суботи, 24 жовтня, на неділю, 25 жовтня. Цієї ночі о 4:00 українці перемістять стрілки годинників на одну годину назад.

Для більшості людей, які не мають серйозних проблем зі здоров’ям, такий перехід не нестиме серйозної загрози. Втім все одно варто слідкувати за своїм організмом та уникати додаткових стресів та навантажень.

Сонячне світло є одним з основних факторів, який керує добовими ритмами людини. Оскільки стійкість добових ритмів є важливим для багатьох біологічних процесів людини, дослідники виявили, що переведення годинника може мати певні негативні наслідки для здоров’я.

Негативні наслідки переведення годинника

  • порушення сну;
  • порушення серцево-судинної функції;
  • зміни в емоційному стані (в період переходу навіть зростає ймовірність трагічних випадків).

Найбільшу загрозу від переходу на зимовий час мають люди з серцево-судинними хворобами. Дослідження вказують, що після зміни часу збільшується ймовірність настання серцевого нападу.

Як зменшити вплив переведення годинника

  • ходіть гуляти. Сонячне світло допоможе призвичаїтись до змін;
  • менше стресу. Уникайте важких завдань, важливих справ та інтенсивних фізичних навантажень;
  • здорове харчування.;
  • достатньо спіть.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше