Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Навчання через службу зайнятості – це вигідно роботодавцям та шукачам роботи!

Актуально
14.12.2020

    Важливість професійного навчання в умовах сучасного ринку праці важко переоцінити. Ринок праці динамічно змінюється, поряд з традиційними професіями з’являються нові. Ростуть і вимоги роботодавця до претендента на вакансію – він хоче отримати готового працівника не марнуючи часу та грошей на його підготовку. Тому питання професійного навчання, як ефективного засобу скорочення безробіття та отримання кваліфікованого персоналу, потребує постійної уваги. В сучасних умовах, коли виробництво характеризується новітніми технологічними процесами, все частіше дефіцитом стає не робоче місце, а високопрофесійний робітник.

           В Україні постійно зберігається попит на робітничі професії – тракторист, водій, кранівник, зварювальник, муляр та інші. Таку професію можна здобути в Центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (ЦПТО).

           Центри професійно-технічної освіти створені для ефективної підготовки висококваліфікованих робітників шляхом професійного навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації. Це спеціалізовані навчальні заклади сучасного європейського рівня для навчання дорослого населення. Тут пропонується широкий спектр напрямів підготовки робітників для багатьох галузей економіки: промисловості, будівництва, агропромислового комплексу, транспорту і зв’язку, сфери послуг тощо.  Робочі навчальні плани та програми розробляються на основі державних стандартів з урахуванням місцевої специфіки виробництва і погоджуються з роботодавцями. Матеріально-технічна база ЦПТО відповідає загальноосвітнім стандартам та дозволяє готувати високопрофесійні робочі кадри відповідно до потреб ринку праці.

           За сприяння державної служби зайнятості безробітні громадяни можуть: 

  • якщо не мають професії: пройти професійну підготовку за робітничими професіями, потрібними на ринку праці, – як за груповою, так і за індивідуальною формою навчання, в тому числі з використанням сучасних  інноваційних технологій;
  • якщо професія (спеціальність) уже не є актуальною на ринку праці: пройти професійну перепідготовку за робітничими професіями як за груповою, так і за індивідуальною формою навчання або ж здійснити підвищення кваліфікації як робітник чи спеціаліст, зокрема, пройти стажування безпосередньо на робочому місці;
  • Під час навчання безробітні громадяни отримують: допомогу по безробіттю у розмірах і строки, що встановлені відповідно до законодавства України; компенсацію фактичних витрат на проїзд до місця навчання і назад та оплату проживання в гуртожитку.

        Професійне навчання здійснюється на договірній основі за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

        Шановні роботодавці району – вам потрібні кваліфіковані робітники – зверніться в службу зайнятості – ми вам їх підготуємо безкоштовно! Шановні шукачі роботи – ви знайшли роботу, але вам не вистачає знань, досвіду та компетенції – зверніться в службу зайнятості і отримаєте можливість їх здобути!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше