Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Миколаївщина на шляху до змін!

Події
20.03.2019

Вдалі ідеї та реформи можна втілити лише тоді, коли їх сприймає широкий загал. Громадськість має знати, чому в державі відбуваються зміни і навіщо вони потрібні. Як показує практика, дуже важко переконувати людей впроваджуючи будь-яку реформу, тим більше в умовах недосконалої законодавчої бази, коли запитань більше, ніж відповідей…

Агентство економічного розвитку розпочало реалізацію проекту «Дорожні карти реформ для громад».

Метою проекту є формування та адвокатування порядку денного реформ у 5 містах Миколаївської області шляхом сприяння об’єднанню зусиль місцевих стейкхолдерів та посилення їхньої експертної спроможності. Для проекту було обрано невеличкі міста: Вознесенськ, Первомайськ, Южноукраїнськ, Баштанка, Нова Одеса.

Першим кроком планується визначити найактуальніші реформи для цих міст, для цього вже розпочато проведення соціологічного опитування. Ми не будемо включати реформи, на які не можемо вплинути на місцях: медична, освітня. Працюватимемо лише з тими реформами, на яких через рік зможемо показати реальний результат. Це можуть бути реформи енергозбереження, поводження з твердими побутовими відходами, житлового сектору. Має бути опитано не менше 400 мешканців у кожному місті. Таким чином, матимемо 5 реформ у кожному місці, які хвилюють громадян і до яких вони готові долучитись.

Наступний крок – аналітичне дослідження, щодо стану впровадження кожної  з 5 обраних громадянами реформ.

Після цього виходимо на публічне та громадське обговорення: виходимо до них на райони, заходимо через ОСББ, обговорюємо, розповідаємо, обираємо реформу для адвокатування. Паралельно з цим зробити в кожному місці коаліцію, до якої увійдуть представники влади, посадові особи, місцеві активісти, експерти, представники бізнесу. Ці коаліції стануть майданчиками для подальшого планування та розробки дій.

На виході матимемо одну обрану реформу, сформовані коаліції на місцях, які допомагатимуть просувати цю реформу, а також дорожню карту цієї реформи – покрокову інструкцію, що робити, щоб за рік ця реформа запрацювала.

Крім того для громад буде розроблено онлайн-сервіс, який допомагатиме просуванню обраної реформи у місті.

Звичайно, в проекті є навчальний компонент. Ми проведемо три триденні навчальні модулі для активістів, де вчитимемо їх адвокації, тому, як налагоджувати діалог та співпрацю з владою.

Найбільше людей турбує те, як зміниться їх життя, їх добробут ‒ це те, про що вони говорять у транспорті та на ринках щодня. Влітку була велика хвиля обурення та нерозуміння медичної реформи. Ми вбачаємо в цьому недостатню інформаційну підтримку реформ. Ролику на телебаченні недостатньо, з людьми треба говорити!

ГО «Агентство економічного розвитку»

м. Вознесенськ вул. Пушкінська 3/35

Телефон: +380(5134)3-22-50

Пошта: aerbox@ukr.net

Сайт: aer.net.ua

Соціальні мережі:  facebook.com/vmgo.aer, youtube.com/vmgoaer

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше