Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Добровольці: вони були першими

Події
12.03.2021

14 березня в Україні відзначатимуть День українського добровольця - свято людей, які за покликом власного серця стали на захист рідної Батьківщини та боронять її від загарбників. 

12 березня в КЗ «Баштанська публічна бібліотека» відбулась година вшанування «Добровольці: вони були першими», присвячена самовідданості, мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України — учасникам добровольчих формувань, які стали гордістю українського народу.

Цього дня до бібліотеки завітали: учасник бойових дій, кавалер ордена «За мужність» 3 ступеня Віктор Анатолійович Чернов, секретар Баштанської міської ради Гомерська І.П., начальник відділу розвитку культури і туризму Баштанської міської ради Березовська С.В., учні 6-Г класу ОЗЗСО № 1 з вчителем історії Бірюковою А.С.

Хоч це Свято і є новим для національного календаря України, проте явище, якому воно присвячене, споконвіку супроводжує український народ – гуртуватися при спільній загрозі. Яскрава національна риса і традиція українського народу – бути небайдужим до свого сьогодення та майбуття, до долі своїх дітей, честі і пам’яті своїх славних батьків. 

Тож ведуча, завідуюча відділом обслуговування користувачів-дітей Людмила Шкарбан розповіла про велике значення добровольчих формувань, які відіграли особливо важливу роль в перші місяці АТО, а також презентувала книжкову виставку «Добровольці: доба героїв». На виставці була представлена чимала добірка документальних і художніх творів на тему війни, які є у фондах Баштанської публічної бібліотеки.

Із зацікавленням слухали учасники заходу розповідь Віктора Чернова про свій бойовий шлях у складі легендарної 79-ої окремої аеромобільної бригади.

Зі словами щирої подяки до  воїна звернулись Гомерська І.П., Березовська С. В., виконуюча обов’язки директора Баштанської публічної бібліотеки Озерова І.Г., а також директор дитячої музичної школи Сушицький О.М., який присвятив воїнам-добровольцям пісню.

Після зустрічі в бібліотеці Чернов В.А., Гомерська І.П., Березовська С.В. разом з колективом публічної бібліотеки відвідали Пагорб слави та вшанували пам’ять загиблих воїнів АТО покладанням квітів до пам’ятника Героям Небесної Сотні та борцям за незалежність України. 

Подвиг учасників добровольчих формувань є символом справжньої мужності та героїзму людей, які стали на захист України, її незалежності, суверенітету і територіальної цілісності.

Першоджерело за посиланням

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше